Mega μου!!!

2013 Views
Mega μου!!! Mega μου!!!

 
 
Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΦΩΝΙΔΗ  - Artύσιμο...!!!  
 
Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευτώ τη στήλη μου και να μιλήσω για μένα. Θα το κάνω όμως για μία και μοναδική φορά λόγω MEGA. Είχα την χαρά και την τιμή να περάσω κι εγώ από εκεί ως ηθοποιός, έστω μέσα από ένα μικρό γκεστ στην εξαιρετική και ανολοκλήρωτη τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Εθνική Ελλάδος”.
 
Μία σειρά που προσωπικά ήταν από τις αγαπημένες μου, και τι τύχη για μένα να εμφανιστώ σε δύο επεισόδια με έναν ωραίο ρόλο, αυτόν του Προέδρου της Σλοβακικής Ομοσπονδίας Κέρλιγκ, που κήρυσσε την έναρξη των αγώνων του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος, σύμφωνα πάντα με το σενάριο. Τα γυρίσματα είχαν γίνει στο 24ωρης λειτουργίας παγοδρόμιο ICEBERG στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
 
Από τον ίδιο το Γιώργο Καπουτζίδη μέχρι το σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο και τη βοηθό του Ανιές Σκλάβου, τον υπεύθυνο καλλιτεχνικής επιμέλειας Σταμάτη Πατρώνη, που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να εμφανιστώ στη σειρά, μέχρι τους ηθοποιούς και όλο το συνεργείο , μου συμπεριφέρθηκαν MEGA. Με επαγγελματισμό και γενναιοδωρία, και με ευχαρίστησαν κιόλας για τη δουλειά και τη συμμετοχή μου.
 
Που αυτό δεν τον έκαναν σκηνοθέτες φρέσκοι, της σχολής κινηματογράφου, γιατί ασχολούνταν με τις πιο “φίρμες” και με τον όρο “φίρμες” δεν υποτιμώ κανέναν, ούτε εκφράζω κάποιου είδους ανασφάλεια για την αναγνωρισιμότητά μου.
 
Γιατί για τον Καπουτζίδη, τον Αγγελόπουλο, τον Πατρώνη, το MEGA, ακόμη και οι ηθοποιοί με τα γκεστ, με τους μικρούς ρόλους, είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και χαρακτήρες του σεναρίου που πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους, για το καλό της σειράς.
 
Γι’ αυτό και τα ξημερώματα Σαββάτου 27 προς Κυριακή 28 Οκτωβρίου, όταν έπεσε το “μαύρο” στους δέκτες (εκτός των συνδρομητικών πλατφόρμων), συγκινήθηκα...
 
Και ως τηλεθεατής χρόνων, της Ελληνικής μυθοπλασίας που άφησε ιστορία και πολλών άλλων παραγωγών, αλλά και ως ηθοποιός που πρόλαβε να δώσει το δικό του μικρό “παρών” το 2015.
 
Θυμάμαι άλλωστε ότι την εποχή που γυριζόταν το “Παρά Πέντε”, ο Καπουτζίδης σε ένα- δύο επεισόδια, είχε παρουσιάσει έναν από τους ήρωες της ιστορίας να παρακολουθεί ειδήσεις στην ΕΤ3. Σε ένα πλάνο μάλιστα φαίνεται καθαρά η οθόνη της τηλεόρασης και για λίγα δεύτερα φαίνεται και ο παρουσιαστής, ο πρώην συνάδελφός μου από την περίοδο της ΕΤ3, Χάρης Αρβανιτίδης. Μετά από χρόνια συνειδητοποίησα ότι το δελτίο αυτό ήταν να το παρουσιάσω εγώ, αλλά λόγω αναρρωτικής το είχε παρουσιάσει ο Χάρης.
 
Κι έλεγα τι κρίμα που δεν εμφανίστηκα έστω από τύχη για αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα στο περίφημο και πολυαγαπημένο “Παρά Πέντε”. Αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστώ τελικά ως ηθοποιός πια στην “Εθνική Ελλάδος”.
 
Αυτό που ήταν να γίνει τότε, έγινε τελικά μετά και μάλιστα για καλό μου.
.
Πως να μη συγκινηθώ με το “μαύρο” στο Μεγάλο Κανάλι. Εάν εξαιρέσει κανείς αυτά τα χρόνια των μνημονίων, με δημοσιογραφικές εκπομπές και ειδήσεις που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, δικαίως και αδίκως, οι παραγωγές του, οι πρωτοπορίες του, τα ανακλαστικά του, οι συνθήκες λειτουργίας του, ήταν ως ένα μεγάλο βαθμό παράδειγμα προς μίμηση.
 
Βέβαια δεν ξέρω τι γινόταν τόσα χρόνια μέσα στο κανάλι από άποψη κονδυλίων, δανείων κτλ, οπότε για αυτό ακριβώς το θέμα, που έπαιξε το ρόλο του, δε μπορώ να εκφέρω άποψη, γιατί δεν έχω στοιχεία.
 
Για αυτό στέκομαι στο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό κομμάτι, γιατί πρώτα και κύρια αυτό θα μου λείψει. Αν και προς το παρόν λειτουργεί το κανάλι μέσα από τη NOVA και την COSMOTE. Αλλά όπως και να έχει γράφτηκε ήδη ένα τέλος εποχής , ότι και να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, στους επόμενους μήνες.
 
Συγκρίσεις με το “μαύρο” της ΕΡΤ δε θα κάνω, γιατί όντως είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Αλλά και σε ότι αφορά στο MEGA, “μαύρο” έπεσε ξανά και οι λιγοστοί απλήρωτοι εργαζόμενοί του έχασαν, εάν όχι όλοι, οι περισσότεροι, τη δουλειά τους.
 
Και ήδη αυτά τα χρόνια των επαναλήψεων κτλ, πολλές και πολλοί έμειναν εκτός δουλειάς φέρνοντας σε δύσκολη, ή και δεινή θέση τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.
 
Μέριμνα για αυτούς επειδή εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, δε θα υπάρξει? Δεν έκλεισε μόνο του του κανάλι, άλλος ζήτησε από τη DIGEA να διακόψει το σήμα του. Στην Ελλάδα του 2018, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά καλά κρατούν.
.
Δε θα κάνω τον έξυπνο, ούτε τον αμπελοφιλόσοφο. Απλά θεωρώ ότι καλό είναι να διαχωρίζουμε με ψυχραιμία πρόσωπα και πράγματα, καταστάσεις και συνθήκες, ώστε η κριτική, ακόμη και δίκαιη, ακόμη και βασισμένη σε στοιχεία, να περιορίζεται σε όσους την προκάλεσαν, και να μη συμπαρασύρει ως ντόμινο και τους “παρακείμενους” ή τους “γείτονες” λόγω “κοινής στέγης” ή “περιοχής”.
.
Θα μου επιτρέψουν και το χρόνια καλλιτεχνικό μου ταίρι Κωνσταντίνος Ρόδης, που έγραψε το πρώτο του σενάριο για τις “Θανάσιμες Πεθερές” του MEGA (Αθηναία Πεθερά με την Καίτη Γαρμπή”, αλλά και η δασκάλα και πρωταγωνίστριά μας Αθηνά Παππά (Πρωταγωνιστεί στο “Τι με Κοιτάς Έτσι” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου και δική μου στο Θέατρο “Βικτώρια” της Αθήνας) , που έπαιξε με μεγάλους ρόλους ή γκεστ σε πολλές τηλεοπτικές σειρές του Μεγάλου Καναλιού,να αποχαιρετίσω (?) εκ μέρους τους το MEGA, αυτή τη Μεγάλη του Εποχή.
 
Σε ευχαριστώ “Εθνική Ελλάδος”, σε ευχαριστώ Αντώνη Αγγελόπουλε, σε ευχαριστώ Σταμάτη Πατρώνη, σε ευχαριστώ Γιώργο Καπουτζίδη, σε ευχαριστώ MEGA.

.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή