Κρίση στο Facebook: Χάνει διαρκώς χρήστες

1668 Views
Κρίση στο Facebook: Χάνει διαρκώς χρήστες Κρίση στο Facebook: Χάνει διαρκώς χρήστες

 Μετά από μια πραγματικά εφιαλτική χρονιά, το Facebook βρίσκεται σε πραγματικά άσχημη θέση. Όχι μόνο βάλλεται από παντού για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, για το πώς τα διαχειρίζεται και για το πώς αδυνατεί να ελέγξει τη διασπορά fake news μέσω της πλατφόρμας, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες του το εγκαταλείπουν μαζικά.


Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Edison Research, το Facebook χάνει διαρκώς χρήστες στην κρίσιμη ηλικία 12-34 ετών, μικρότερη πτώση καταγράφεται στις ηλικίες 35-54 και μικρή άνοδος στους χρήστες 55+ ετών. Συνολικά, το Facebook φαίνεται ότι έχει χάσει ως τώρα περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες μόνο στις ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα δύο ετών.


Τι το σώζει; 

Το γεγονός ότι την κατάλληλη στιγμή έκανε τις κατάλληλες εξαγορές. Σύμφωνα με τη μελέτη το Instagram -το οποίο ανήκει στο Facebook- έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των χρηστών του, κάτι που ισοσταθμίζει κάπως τις απώλειες του Facebook, βοηθόντας τα έσοδα από τις διαφημίσεις να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή