Κρέμα αφαιρεί τα τατουάζ ανώδυνα και οικονομικά.

2751 Views
Κρέμα αφαιρεί τα τατουάζ ανώδυνα και οικονομικά. Κρέμα αφαιρεί τα τατουάζ ανώδυνα και οικονομικά.

Κρέμα αφαιρεί τα τατουάζ ανώδυνα και οικονομικά

Ανώδυνη και αποτελεσματική αφαίρεση των τατουάζ από το δέρμα υπόσχεται η κρέμα που ανέπτυξε ένας καναδός ερευνητής στον τομέα της Παθολογίας.

Δεδομένης της διάδοσης που γνωρίζει η δερματοστιξία, που από “περιθωριακή” ή εκκεντρική επιλογή έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία εκατομμυρίων, η αφαίρεση των ανεπιθύμητων σχεδίων τα επόμενα χρόνια αναμένεται με τη σειρά της να εξελιχθεί σε σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Η κρέμα που ανέπτυξε ο 27χρονος Άλεκ Φάλκενχαμ, από το Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι στο Χάλιφαξ του Καναδά, στοχεύει στα κύτταρα που συγκρατούν το μελάνι στο δέρμα και που σχηματίζουν το σχέδιο του τατουάζ.

Η μέθοδός του δεν αφαιρεί το τατουάζ άπαξ, αλλά το ξεθωριάζει σταδιακά, ανώδυνα και πιο οικονομικά από το λέιζερ.

«Δεν στοχεύουμε στα φυσιολογικά κύτταρα του δέρματος, οπότε δεν προκαλείται φλεγμονή», εξήγησε ο Φάλκενχαμ παρουσιάζοντας το επαναστατικό προϊόν του στο καναδικό κανάλι CBC.

Το τατουάζ σχηματίζεται με την έγχυση μελανιού στο δέρμα. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το μελάνι ως εισβολέα και ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα, παρεμβαίνουν τα λεγόμενα μακροφάγα κύτταρα που σπεύδουν στην περιοχή για να απορροφήσουν το μελάνι. Ορισμένα από αυτά τα κύτταρα μεταφέρουν το μελάνι στους λεμφαδένες, όπου τόσο τα ίδια όσο και το μελάνι που περιέχουν απομακρύνονται από τον οργανισμό. Αυτά που δεν τα καταφέρνουν και εγκλωβίζονται στο δέρμα δημιουργούν την εικόνα του τατουάζ.

Η κρέμα του Φάλκενχαμ παράγει νέα μακροφάγα κύτταρα στο δέρμα τα οποία απομακρύνουν το εγκλωβισμένο μελάνι με φυσικό τρόπο. Επί της ουσίας, η κρέμα ξεκινά από την αρχή τη διαδικασία συμβάλλοντας στο σταδιακό ξεθώριασμα του τατουάζ.

Το προϊόν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, οπότε είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την οριστική απομάκρυνση του τατουάζ.

econews


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 28/10–03/11/2021
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 28/10–03/11/2021
με 0 Σχόλια 1321 Views

Εξαιρετικά ενδιαφέρουμε η τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη όπου έχουμε νέο Αλμοδόβαρ, το τελευταίο Χρυσό Φοίνικα, μια αυτοβιογραφία για την Αρίθα Φράνκλιν, το εμπορικό θρίλερ  Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 και το απαραίτητο για πιτσιρικάδες Οικογένεια Άνταμς 2. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 28 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή