Προσοχή: Το λάθος που κάνετε πριν δώσετε παλιό υπολογιστή ή κινητό

1166 Views
Προσοχή: Το λάθος που κάνετε πριν δώσετε παλιό υπολογιστή ή κινητό Προσοχή: Το λάθος που κάνετε πριν δώσετε παλιό υπολογιστή ή κινητό

 

Αγοράσατε νέο κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή και σκέφτεστε -για να μην πάει χαμένη- να δώσετε την παλιά σας συσκευή είτε σε γνωστό/φίλο/συγγενή, είτε σε κατάστημα που αγοράζει μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη, είτε σε οργανώσεις που τις ανακαινίζουν και τις δίνουν σε άτομα που έχουν ανάγκη, και πολύ καλά κάνετε, καθώς η συσκευή σας μπορεί να αξιοποιηθεί από κάποιον που την έχει ανάγκη.
 
Ωστόσο, πριν δώσετε σε οιονδήποτε την παλιά σας συσκευή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε απαραιτήτως για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κι αυτό είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (αν είναι κινητό) ή ένα λεπτομερές φορμάτ αν είναι υπολογιστής.
 
Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Γιατί, όπως απέδειξε ειδικός στην ασφάλεια της πληροφορικής και του διαδικτύου, ανάμεσα σε 85 μεταχειρισμένες συσκευές που αγόρασε, μόνο οι δύο ήταν «καθαρές». Από τις υπόλοιπες ανάκτησε χιλιάδες φωτογραφίες, διευθύνσεις e-mail και έγγραφα.
 
Αυτό συμβαίνει λόγω του τρόπου που οι υπολογιστές και τα κινητά αποθηκεύουν δεδομένα: όταν σβήνουμε κάτι, αν δεν διαγραφεί κανονικά μπορεί κάλλιστα να παραμείνει στη συσκευή που δίνουμε με καλή πρόθεση σε κάποιον άλλο.
 
Ως εκ τούτου, μια καλή και προσεκτική διαγραφή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και αυτό γίνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε συσκευή. Στους υπολογιστές απαιτείται είτε «σκληρό» φορμάτ είτε η χρήση ειδικών προγραμμάτων που διαγράφουν όλα τα στοιχεία.
 
Στα κινητά τηλέφωνα, πάλι, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς στα iPhone απαιτείται «σκληρό» reset το οποίο διαγράφει τα πάντα από τη συσκευή. Σε συσκευές Android, από την άλλη, το «καθάρισμα» γίνεται με την επαναφορά εργοστασιακ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή