Αλλάζουν και πάλι όλα για τα κινητά τηλέφωνα (Photos)

625 Views
Αλλάζουν και πάλι όλα για τα κινητά τηλέφωνα (Photos) Αλλάζουν και πάλι όλα για τα κινητά τηλέφωνα (Photos)

 


Με τη Samsung να προσπαθεί να τελειοποιήσει το τηλέφωνό της με την αναδιπλούμενη οθόνη που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες, αλλά το οποίο είχε κάποια σημαντικά προβλήματα, την Huawei να περιμένει να δει τι θα γίνει με τη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και να καθυστερεί την κυκλοφορία του δικούς της τηλεφώνου με αναδιπλούμενη οθόνη και τις υπόλοιπες εταιρείες να αναζητούν τρόπους να μπουν σε αυτή την αγορά, φαίνεται ότι οι υβριδικές αυτές συσκευές -μεταξύ τηλεφώνου και tablet- θα αργήσουν λίγο ακόμα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα κινητά τηλέφωνα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν συνεχίζουν να πειραματίζονται με διάφορες μορφές συσκευών, με τη Samsung, μάλιστα, να παρουσιάζει ένα concept το οποίο φαίνεται ότι αν υλοποιηθεί με κάποιο τρόπο, θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση στο χώρο των φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με το concept, το τηλέφωνο αυτό θα αποτελείται από μια «ελαστική» οθόνη, η οποία θα μπορεί να... τραβηχτεί και από τις δύο πλευρές της συσκευής και να μετατρέπεται από απλό τηλέφωνο σε tablet διαφόρων μεγεθών και μετά να τυλίγεται και πάλι σε μέγεθος απλού τηλεφώνου.

Αν η ιδέα σας φαίνεται εντυπωσιακή, πάντως, καλό θα είναι να περιμένετε: η σχετική πατέντα κατατέθηκε στις ΗΠΑ από την Samsung Display, την εταιρεία που κατασκευάζει τις οθόνες, και μάλλον βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης.

Επίσης, όσοι είδαν το σχέδιο επισημαίνουν ότι η Samsung θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά τεχνικά προβλήματα, μέχρις ότου να είναι σε θέση να παρουσιάσει μια συσκευή λειτουργική. Όμως, ακόμα και έτσι, τα πράγματα φαίνεται ότι βαίνουν προς... πολυμορφικές συσκευές που θα είναι δύο-σε-ένα και θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πολλές δουλειές με αυτές. Ίδομεν...

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή