Στο «κόκκινο» τα κανάλια λόγω μείωσης της διαφήμισης

445 Views
Στο «κόκκινο» τα κανάλια λόγω μείωσης της διαφήμισης Στο «κόκκινο» τα κανάλια λόγω μείωσης της διαφήμισης

 


«Πονοκέφαλο» προκαλεί στα κανάλια η σημαντική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης κατά το πρώτο δίμηνο του 2019. 

Η πτώση, που άγγιξε το 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα την προηγούμενη χρονιά, διαψεύδει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επένδυσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι η μείωση του ειδικού φόρου (από 20% σε 5%) θα ευνοούσε την αύξηση των κονδυλίων που θα διατεθούν στην τηλεόραση, κοινώς ότι το ποσό που εξοικονομείται από τον φόρο θα επανεπενδυθεί στα κανάλια με τη μορφή διαφημιστικού χρόνου. 

Σύμφωνα με τη «Realnews», η εκτίμηση αυτή για την ώρα διαψεύδεται από την πορεία των εσόδων, που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίστροφο. Πηγές της τηλεοπτικής αγοράς, μάλιστα, σημειώνουν ότι η πραγματική μείωση στο ταμείο των καναλιών είναι της τάξεως του 30%, καθώς, αντί για αύξηση 15% που υπολόγιζαν, ήρθε 15% μείωση. 

Από τις αρχές του 2019 έχουν ξεκινήσει συνολικά 19 νέα προγράμματα στα πέντε αδειοδοτημένα κανάλια, ενώ στο επόμενα διάστημα αναμένονται κι άλλες επτά πρεμιέρες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συνολικά «άνοιγμα» των τηλεοπτικών σταθμών που επένδυσαν σε ακριβό πρόγραμμα χωρίς το ανάλογο διαφημιστικό αντίκρισμα ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. 

Το στοίχημα τώρα είναι να υπάρξει σημαντική «διόρθωση» το τρίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος, που παραδοσιακά θεωρείται πολύ δυνατό διαφημιστικά, ενώ το καταστροφικό για την αγορά χαρακτηρίζεται το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών τον Μάιο, που θα αναστείλει την όποια διαφημιστική άνοδο. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Tv or not tv

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έργο τέχνης οι αιωνόβιες ελιές της Αγγελάκη.
Έργο τέχνης οι αιωνόβιες ελιές της Αγγελάκη.
με 0 Σχόλια 852 Views

 "Ερ Έργο τέχνης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την παρέμβαση στον άξονα της Αγγελάκη, ο οποίος πλέον, έπειτα από τη φύτευση τριάντα αιωνόβιων ελαιόδενδρων, έχει αποκτήσει μια νέα εικόνα που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή