Η καλύτερη πόλη για φοιτητές στον κόσμο

302 Views
Η καλύτερη πόλη για φοιτητές στον κόσμο Η καλύτερη πόλη για φοιτητές στον κόσμο

 Η καλύτερη πόλη για φοιτητές στον κόσμο.

Το Μόντρεαλ κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των καλύτερων πόλεων για φοιτητές στον κόσμο, εκθρονίζοντας το Παρίσι, το οποίο ερχόταν πρώτο για τέσσερα χρόνια.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κατάταξη αυτή των QS Best Student Cities, παρακλάδι της ετήσιας κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως QS World University Rankings, μπορεί να σημαίνει ότι η καναδική πόλη ενδέχεται να αποσπάσει ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την πολυτελή διεθνή αγορά των πανεπιστημιακών σπουδών, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με αλλαγές στους κανόνες εγγραφής που μπορεί να επιφέρει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το BBC.

Η καναδική πόλη έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να προσφέρει πτυχία σε δύο μεγάλες διεθνείς γλώσσες, καθώς διαθέτει αγγλόφωνα πανεπιστήμια, όπως το McGill University ή γαλλόφωνα, όπως το Université du Québec à Montréal.

Η κατάταξη γίνεται βάσει σειράς κριτηρίων, μεταξύ των οποίων η ποιότητα των πανεπιστημίων, οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν για τους φοιτητές, οι προσιτές τιμές, το πόσο ελκυστική είναι μια πόλη για τους φοιτητές, η πρόσβαση σε εργοδότες, η διεθνής φύση της πόλης και τα επίπεδα της ανεκτικότητας, της ρύπανσης και της ασφάλειας σε αυτήν. Για να μπει στον κατάλογο, μια πόλη πρέπει ο πληθυσμός της να ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 και να έχει τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια που βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων World University Rankings.

Ο Καναδάς φαίνεται ότι βρίσκεται ψηλά όσον αφορά το πόσο ελκυστικό είναι ένα μέρος για τους φοιτητές, με το Μόντρεάλ του να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης QS Best Student Cities, το Βανκούβερ στην 10η και το Τορόντο στην 11η, ενώ όπως προβλέπει ο Μπεν Σόουτερ, επικεφαλής της QS Intelligence Unit που φτιάχνει τον κατάλογο, ο Καναδάς θα γίνει «μεγάλος παίκτης» στην αγορά των πανεπιστημιακών σπουδών.

 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2277 Views

Ξεκινά με προσδοκίες και καταλήγει σε ένα σύνολο χωρίς συνοχή και υπόσταση γεμάτο σκηνοθετικές υπερβολές και υπερβατικές φιοριτούρες… Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή