Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

472 Views
Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε  στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές… Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

Στους τοίχους των χρηστών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης εμφανίζεται μια ανάρτηση που τους προσκαλεί να δημοσιεύσουν μια ρετροσπεκτίβα της χρονιάς που πέρασε.

Το μήνυμα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα και παρακινεί  τους χρήστες να δημοσιεύσουν τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή των φωτογραφιών γίνεται από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που διαλέγει τις φωτογραφίες που είχαν τα περισσότερα likes και σχόλια. Πολλοί χρήστες που είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους βρεθήκαν μπροστά στην δυσάρεστη έκπληξη να δουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων σε κεντρική θέση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο web designer Ερικ Μέγιερ που έχασε την εξάχρονη κόρη του από καρκίνο του εγκεφάλου. Η εφαρμογή του πρότεινε σαν κεντρική φωτογραφία της χρονιάς την εικόνα της κόρης του, περιστοιχισμένης από τις φίλες της, στα τελευταία γενέθλια της. Σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μέγιερ γράφει:« Αυτή η ατυχής αλγοριθμική σκληρότητα είναι το αποτέλεσμα ενός κώδικα που θέλει να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ότι είχαν μια εξαιρετική χρονιά. Για εμάς που χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να ξαναζήσουμε την χρονιά που τελειώνει».

Σε σχόλια κάτω από την ανάρτηση και άλλοι χρήστες παραπονούνται ότι είδαν φωτογραφίες αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από την ζωή και με αυτό τον τρόπο ξύπνησαν δυσάρεστες αναμνήσεις. Ο υπεύθυνος της εφαρμογής στο Facebook ζήτησε συγνώμη από τον Μέγιερ και δήλωσε:« Η εφαρμογή ήταν πολύ καλή για πολλούς χρήστες. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση προκάλεσε πόνο παρά χαρά. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι πολύ καλύτερο».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2172 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή