Μπόρις Τζόνσον: Για 20 χρόνια μάθαινα μόνο ελληνικά και λατινικά

485 Views
Μπόρις Τζόνσον: Για 20 χρόνια μάθαινα μόνο ελληνικά και λατινικά Μπόρις Τζόνσον: Για 20 χρόνια μάθαινα μόνο ελληνικά και λατινικά

 

Επιστροφή στα θρανία για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε σε δημοτικό σχολείο του νοτιοδυτικού Λονδίνου για να προωθήσει τη δημιουργία δωρεάν σχολείων, τα οποία θα συγχρηματοδοτούνται από τη βρετανική κυβέρνηση και όχι από το τοπικό συμβούλιο.
Μιλώντας στους μαθητές, ο Βρετανός πρωθυπουργός επαίνεσε την κλασική παιδεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του.
«Δεν έκανα τίποτα εκτός από λατινικά και ελληνικά για περίπου 20 χρόνια και τώρα είμαι πρωθυπουργός. Πρόκειται για μια εξαιρετική εκπαίδευση», δήλωσε ο Τζόνσον.
Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, εξήγησε με σύγχρονους όρους τη διαφορά μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και της Αρχαίας Αθήνας, δίνοντας ένα παράδειγμα για την ανοικτότητα της κοινωνίας:
«Έχετε δει στο βιβλίο σας μια εικόνα της Αθήνας και της Σπάρτης, θυμάστε αυτήν την εικόνα; Η Σπάρτη ήταν μια πολύ σκληρή στρατιωτική πόλη. Οι δύο πόλεις ήταν μονίμως σε αντιπαράθεση και οι Σπαρτιάτες δεν ήθελαν τους μετανάστες, τους έδιωχναν όλους. Όμως η Αθήνα ήταν πιο δεκτική και τότε υποδεχόταν ανθρώπους από όλο τον αρχαίο κόσμο που έρχονταν στην Αθήνα. Δείτε τις δύο πόλεις σήμερα. Η Αθήνα έχει αφήσει πίσω της απίστευτα δοξασμένες στιγμές, ενώ στη Σπάρτη υπάρχουν μόνο ερείπια. Αυτό μας λέει κάτι σημαντικό: Ότι οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί πρέπει να είναι ανοικτοί και δεκτικοί, αν θέλουν να είναι επιτυχημένοι».
Οι νουθεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού πέρασαν μάλιστα και σε πιο πρακτικά θέματα που, όμως, μάλλον δεν ενδιέφεραν και τόσο τους μαθητές των οκτώ ετών με τους οποίους συζήτησε, αφού τους συμβούλεψε να μην σπαταλούν, όπως έκανε αυτός, το χρόνο που θα περάσουν στο Πανεπιστήμιο και να μην μεθάνε...
Πηγή: Euronews

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μπόρις Τζόνσον

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή