Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος

131 Views
 Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος

  Έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μακράν η πιο επιτυχημένη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος.

Νέα αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 85% των καπνιστών χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τελευταία τους προσπάθεια να σταματήσουν το κάπνισμα. Η ίδια έρευνα, που ήταν μακροπρόθεσμη, δείχνει επίσης ότι το ποσοστό διακοπής του καπνίσματος -42,4%- είναι υψηλότερο μεταξύ των μακροχρόνιων χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ότι οι προσπάθειες να κόψει κανείς το κάπνισμα (72,6%) συμβαίνουν συχνότερα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο από ό, τι με άλλα προϊόντα διακοπής καπνίσματος.

Η νέα έρευνα έγινε από το Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και το δείγμα αφορούσε σε καπνιστές και διπλούς χρήστες (άτομα δηλαδή που και κάπνιζαν και χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο), προκειμένου να εξεταστεί η σχέση μεταξύ της μακροχρόνιας χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η διακοπή του καπνίσματος για πάνω από 2 χρόνια.

Η μελέτη, που υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις καπνιστές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τελευταία τους προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα, ενώ το ένα τέταρτο αυτών χρησιμοποίησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως το μόνο βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Ο Δρ. Shu-Hong Zhu και η ομάδα του ρώτησαν 2.028 Αμερικανούς καπνιστές μεταξύ των ετών 2012 και 2014. Ως καπνιστές όρισαν «εκείνους που είχαν καπνίσει τουλάχιστον 100 τσιγάρα στη ζωή τους και κάπνιζαν κάθε μέρα ή μερικές ημέρες κατά τη στιγμή της έρευνας». Ομοίως, χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου ήταν «αυτοί που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο τις τελευταίες 30 ημέρες πριν από την έρευνα». Οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν τηλεφωνικά στη μελέτη μέσα από μια τυχαία διαδικασία.

Tα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν αναγνωριστεί επισήμως ως βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος στις ΗΠΑ. Νομικά, θεωρούνται ως προϊόντα καπνού και ως τέτοια ρυθμίζονται από την αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ»… Σοφοκλής. Περί ΚΘΒΕ ο λόγος. Του Σπύρου Σαραφιανού.
«ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ»… Σοφοκλής. Περί ΚΘΒΕ ο λόγος. Του Σπύρου Σαραφιανού.
με 0 Σχόλια 1710 Views

 Με μια σκληρή πολυσέλιδη επιστολή που εστάλη στην Κουλτουρόσουπα, ο γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός στρέφεται εναντίον της Διοίκησης του ΚΘΒΕ, εξιστορώντας όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια στην δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας μας, χαρακτηρίζοντας, «ουδέποτε στην ιστορία του το ΚΘΒΕ  βίωσε τέτοια εσωτερική κατάσταση»…  Στο ΚΘΒΕ πλέον κυριαρχούν ο φόβος, η εκδικητικότητα, η μόνιμη απειλή, η άνευ προηγουμένου αναλγησία και  ο ρεβανσισμός. Όποιος διεκδικεί απολύεται είναι το πλέον η τακτική του αχαλίνωτου Αναστασάκη».


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή