Game of Thrones. Ανασκόπηση των 3 πρώτων σεζόν και εισαγωγή στην 4η.

335 Views
Game of Thrones. Ανασκόπηση των 3 πρώτων σεζόν και εισαγωγή στην 4η. Game of Thrones. Ανασκόπηση των 3 πρώτων σεζόν και εισαγωγή στην 4η.

Game of Thrones. Ανασκόπηση των τριών πρώτων σεζόν και εισαγωγή στην τέταρτη.

Είμαι σίγουρη πως ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάω.
Η σειρά αυτή έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως η τέταρτη σεζόν της έχει κάνει πρεμιέρα τις τελευταίες μέρες, γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο να πούμε δυο λόγια για τη σειρά-θρύλο.
Θα μου επιτρέψεις όμως, φίλε αναγνώστη, να μην θεωρήσω τίποτα δεδομένο και να αναφέρω κάποιες βασικές χιλιοειπωμένες πληροφορίες για τη σειρά, αλλά ανάμεσα μας κυκλοφορούν και άτομα που δεν έχουν δει (ακόμα) τη σειρά.
Αλήθεια. Τους έχω δει.
Ξεκινάμε, λοιπόν, να πούμε πως η καταπληκτικότατη σειρά του ΗΒΟ, Game of Thrones, που συγκλονίζει το τηλεοπτικό κοινό παγκοσμίως, είναι βασισμένη στα εξής βιβλία του George R. Martin: A Game of Thrones (835 σελίδες), A Clash of Kings (1009 σελίδες), A Storm of Swords (1216 σελίδες, αντιστοιχεί τηλεοπτικά σε δυο σεζόν), A Feast for Crows (1104 σελίδες) και Α dance with Dragons (1040 σελίδες). Αν είσαι περισσότερο φαν του βιβλίου παρά της τηλεόρασης, ή αν έχεις λατρέψει τη σειρά και θέλεις να μάθεις περισσότερα πράγματα για τους χαρακτήρες που αγάπησες, τα γεγονότα που έχουν κοπεί (προφανώς και έχουν κοπεί πολλά, σκέψου πως μιλάμε για βιβλία 1000 σελίδων που αντιστοιχούν σε σεζόν των δέκα επεισοδίων) και άλλα συναφή, τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Aν δεν την έχεις δει και θες να την αρχίσεις, να τι να περιμένεις:
Κεντρικοί ήρωες που θα πεθαίνουν την στιγμή που δεν το περιμένουν (ούτε αυτοί, αλλά ούτε και εσύ) και τη στιγμή που σου έχουν γίνει πιο αγαπημένοι, ακρωτηριασμοί, ΔΡΑΚΟΙ που μεγαλώνουν, σεξ (κυρίως βυζιά) και βία, πολύ κρασί, συνομωσίες τις πιο πολλές από τις οποίες ούτε που μπορείς να καταλάβεις, σημαντικά νοήματα, όπως ότι το μυαλό αποδεικνύεται πάντοτε πιο χρήσιμο από τα μπράτσα, απόλυτη λογική στην εξέλιξη της σειράς, μελετημένη στην κάθε λεπτομέρεια, πολύ καλά ειδικά εφέ και catchphrases που θα σου μείνουν. Τώρα θα ξέρεις και εσύ από πού προέρχονται οι φράσεις που σίγουρα έχεις ακούσει: The winter is coming, All men must die, Valar Morghulis, The night is dark and full of terrors, The north remembers, Dracarys κλπ κλπ κλπ.
Γενικά, από κάποιο σημείο και μετά, που θα είσαι προετοιμασμένος για τις ανατροπές που έρχονται, θα θέλεις να σταματήσεις να το βλέπεις, ενώ παράλληλα θα παρακαλάς για το επόμενο επεισόδιο. Best παράνοια ever.
Αν θέλεις να αρχίσεις τη σειρά τώρα, σταμάτα την ανάγνωση σου ΕΔΩ.

Αν όμως έχεις δει τη σειρά, συνέχισε ακάθεκτος:
Εσύ φίλε μου που δεν ζούσες σε σπηλιά τα τελευταία τρία χρόνια και έχεις δει τη σειρά (sic), έλα μαζί μου να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύνοψη των προηγούμενων τριών σεζόν, ώστε να μην σου δημιουργηθούν (πολλές) απορίες όσο παρακολουθείς την τέταρτη, η οποία προβλέπεται καυτή.
Και για να είμαστε καλυμμένοι απέναντι σε αυτούς που αψήφησαν την προειδοποίηση: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS
Για λόγους ευκολίας στην κατανόηση, η σύνοψη των γεγονότων θα γίνει βάσει οικογενειών ή/και βασικών χαρακτήρων.
Οι Starks – άρχοντες του Βορρά με μότο Winter is coming
Τους κατακαημένους Σταρκς τους αφήσαμε μετά το τέλος του Κόκκινου Γάμου, το γεγονός που σημάδεψε την Τρίτη σεζόν και προκάλεσε ρίγη στους ανυποψίαστους τηλεθεατές της σειράς παγκοσμίως, ενώ αποδεκάτισε την οικογένεια, αφού χάθηκε ο Ρομπ Σταρκ, η έγγυος γυναίκα του Ταλίσα και η μάνα του Κάτλυν. Οι εναπομείναντες Σταρκ, η Άρυα, η Σάνσα, ο Μπραν και ο Τζον Σνόου είναι διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του Westeros και έχει ο καθένας τα δικά του προβλήματα.
Η Άρυα, που έζησε και αυτήν την τραγωδία της οικογένειας της από κοντά, αφού είχε παρακολουθήσει και τον αποκεφαλισμό του πατέρα της στην πρώτη σεζόν, αλλάζει και αρχίζει να διψά για εκδίκηση. Η λογική πορεία της Άρυα θα είναι να ξαναβρεί τον τύπο με το κέρμα και το «Valar Morghulis», που είχαμε δει νωρίτερα στη σεζόν και να γίνει και αυτή δολοφόνος χωρίς πρόσωπο.
Η μεγάλη αδερφή Σάνσα, είναι παντρεμένη στο King’s Landing με τον Τύριον Λάνιστερ, ύστερα από εντολή του πατέρα Λάνιστερ. Μαθαίνει για το χαμό της οικογένειάς της, αλλά παραμένει έρμαιο των Λάνιστερ.
Ο Μπραν φτάνει στο Τείχος, μαζί με τον Σάμγουελ Τάλυ (το άλλο πιτσιρίκι με τα οράματα), τον Χόντορ και τους υπόλοιπους, κρατώντας ένα Δρακόγυαλο που θα τον προστατεύει από τους White Walkers.
O Τζον Σνόου που είχε αφήσει τη Νυχτερινή Φρουρά και είχε προσχωρήσει στους Wildlings, καταλήγει τραυματισμένος από την πρώην του (πια) Υγκριτ, αλλά καταφέρνει να φτάσει στo Castle Black, όπου και τον βοηθάει ο χοντρούλης Σαμ, ο οποίος είναι και αυτός κάτοχος Δρακόγυαλου. 

Οι Lannisters – Βασιλική οικογένεια με μότο Hear me Roar
Μετά την κατατρόπωση των Σταρκ στον «κόκκινο» γάμο, ο Τάιγουιν απολαμβάνει τους καρπούς αυτής του της νίκης, όντας περισσότερο ήσυχος για την συνέχεια του πολέμου και ετοιμάζοντας να αποκαταστήσει την υπόλοιπη φαμίλια.
Ο Τύριον (αγαπημένος) αισθάνεται την αδικία που επιτελέστηκε με την σφαγή των Σταρκ, και δείχνει ξεκάθαρα την συμπόνια του για την γυναίκα του Σάνσα που κλαίει για την οικογένειά της, παράλληλα παραμένει ερωτευμένος με την ιερόδουλη και δεξί χέρι της γυναίκας του. Είναι πλέον υπεύθυνος για το θησαυροφυλάκιο και δέχεται πιέσεις για να αποκτήσει διάδοχο.
Το κακομαθημένο νήπιο, ο Βασιλιάς Τζόφρι (φτού!), παραμένει μισητός και ετοιμάζεται να παντρευτεί την Μάρτζορι του οίκου Ταϊρέλ.
Ο Τζέιμι Λάνιστερ μετά από ένα μακρύ ταξίδι με την Μπριέν οφ Ταρθ και μείον ένα χέρι, φτάνει αισίως στο King’s Landing. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχουμε μάθει πως αναγκάστηκε να σκοτώσει τον Τρελό Βασιλιά πισώπλατα, όταν αυτό ήταν έτοιμος να κάψει την πόλη με υγρό πυρ.
Η Σέρσει πικραμένη που δεν είχε τον αδερφό-εραστή της τόσο καιρό, έχει να αντιμετωπίσει και την εντολή του πατέρα της να παντρευτεί τον ομοφυλόφιλο αδερφό της γυναίκας του γιού της. 

Οι Baratheons– Η οικογένεια του πρώτου βασιλιά με μοτο Ours is the fury
Ο Robert Baratheon είναι ο πρώτος βασιλιάς που είδαμε στο Game of Thrones και έχει πλέον πεθάνει, αλλά είναι σημαντικό να τον αναφέρουμε γιατί θα τον χρειαστούμε στην ιστορία της διαδοχής του Σιδερένιου Θρόνου, όπου κανονικά προηγείται ο γιός του. Αλλά αφού ο Τζόφρι δεν είναι γιός του, επόμενος στη διαδοχή θα είναι κάποιο από τα εξώγαμα παιδιά του, τα οποία όμως είναι όλα νεκρά (εκτός από ένα, αλλά αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στους χαρακτήρες της σειράς, παρά μόνο στους τηλεθεατές). Επομένως σειρά στη διαδοχή έχουν τα αδέρφια του πρώην βασιλιά.
Ο μεγαλύτερος αδερφός, είναι ο Stannis, άρα αυτός είναι ο νόμιμος διάδοχος. Ο Στάνις, τώρα έχει εμπλακεί με την Κόκκινη Γυναίκα, Μελισσάνδρα, με την οποία γεννάει έναν δαίμονα που δολοφονεί τον Ρένλυ και προωθεί τον Στάνις για διάδοχο του θρόνου, οδηγώντας τον στην μάχη του Blackwater, στην οποία κατατροπώνεται και λάμπει το άστρο του θεούλη Τύριον Λάνιστερ, που σώζει το King’s Landing.
Έτσι, η Κόκκινη, ορμούμενη από τα οράματά της, πάει και βρίσκει το μπάσταρδο Μπαράθεον, Γκέντρυ, του παίρνει το αίμα με βδέλλες, και κάνει τα μαγικά της λέγοντας 3 ονόματα που τους πάει για σκότωμα: Robb Stark, Balon Greyjoy και Joffrey Baratheon.
Ο αγαπημένος όμως Σερ Ντάβος, δεξί χέρι και φίλος του Στάνις, δεν βλέπει με καλό μάτι τις δολοπλοκίες της Μελισσάνδρα, και ελευθερώνει τον μπάσταρδο, πράγμα που τον ξαναβάζει στην κούρσα της διαδοχής, αλλά στέλνει τον ίδιο σε βέβαιο θάνατο. Τελευταία στιγμή σώζεται, αφού έρχονται νέα από το Τείχος σχετικά με τους WhiteWalkers και η παρουσία του θεωρείται χρήσιμη. 

Οι Greyjoy – Η οικογένεια από τα νησιά με μοτο We do not sow
Σκηνή που δύσκολα ξεχνάς από την Τρίτη σεζόν ήταν ο ακρωτηριασμός του Theon Greyjoy, ο οποίος βασανίζεται από έναν πολύ περίεργο τύπο τον Ράμσεϊ Σνόου, νόθο γιο του Ρους Μπόλτον, που θέλει να πάρει πίσω το κάστρο των Γκρέιτζοϊ. Θα τον λυπόμασταν γενικά, αλλά απαρνήθηκε τους Σταρκ που τον μεγάλωσαν, αφού όταν τον έστειλε ο Ρομπ να ζητήσει βοήθεια από τον βιολογικό πατέρα του στα Iron Islands, αυτός ξαναβρήκε τη γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του, και έτσι όταν γύρισε στον οίκο των Σταρκ, κατέκτησε το κάστρο και σκότωσε και πολύ κόσμο. Πάνω στην όλη φασαρία η αδερφή του Θίον, Γιάρα, αρνείται να υπακούσει τον πατέρα της και σαλπάρει και αυτή με σκοπό να σώσει τον αδερφό της.
Last but not Least…

Oι Targaryen – Ηδρακοοικογένεια με μοτο Fire and Blood
Φυσικά και έχουμε να κάνουμε με την μια και μοναδική Daenerys Targaryen aka Khaleesi aka Μητέρα των Δράκων. Η Khaleesi είναι η μοναδική απόγονος Targaryen που έχουμε προς το παρόν υπόψιν μας. Θεωρεί πως είναι νόμιμη διάδοχος του θρόνου, αφού η οικογένεια της με τη βοήθεια των δράκων τους κυβερνούσαν μέχρι και πριν 200 χρόνια τα βασίλεια. Μέχρι το τέλος της τρίτης σεζόν η Καλίσι έχει 3 δράκους, στρατό από 12 χιλιάδες σκληραγωγημένους ευνούχους, λαό από την πόλη Γιουνκάι να την ακολουθεί, αφού ήταν σκλάβοι και τους ελευθέρωσε, δύο wannabe αγαπητικούς να τρέχουν από πίσω της και μια κοπελίτσα πολύ έμπιστη που μιλάει 300 γλώσσες.
 
Όλα τα παραπάνω είναι τα δεδομένα που έχουμε πριν την αρχή της τέταρτης σεζόν και βάσει αυτών μπορούμε να κάνουμε τις υποθέσεις μας για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία.
Μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια της τέταρτης σεζόν και ενώ για το πρώτο το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως είναι καθαρά εισαγωγικό για να μπεις στο κλίμα, το δεύτερο επεισόδιο είναι συ-γκλο-νι-στι-κό.
No further comments.
Δείτε τη σειρά και enjoy!
Τα φιλιά μου και τα λέμε τον επόμενο μήνα!

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποφασισμένοι να περάσουμε καλά στη συναυλία των Δάκη, Μαντώ, Πωλίνα & Μπίγαλη στην Βαβυλωνία
Αποφασισμένοι να περάσουμε καλά στη συναυλία των Δάκη, Μαντώ, Πωλίνα & Μπίγαλη στην Βαβυλωνία
με 0 Σχόλια 1664 Views
Η …πρώτη απογοήτευση ήρθε όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ορχήστρα!!!! Ωστόσο χωρίς “Αγκαλίτσες και φίλακια”, χορέψαμε του “Αιγαίου τα μπλουζ” μέσα σε ένα διασκεδαστικό “Αλαλούμ” χαράς κι είμαστε πια έτοιμοι για “Τρέλες στις Σεϋχέλες”… Γράφει η Ειρήνη Σοφιανίδου.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή