Κι όμως τόσα χρόνια φόρτιζες με λάθος τρόπο τη μπαταρία του κινητού σου

1805 Views
Κι όμως τόσα χρόνια φόρτιζες με λάθος τρόπο τη μπαταρία του κινητού σου Κι όμως τόσα χρόνια φόρτιζες με λάθος τρόπο τη μπαταρία του κινητού σου

 

Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε smartphones το έχουμε ζήσει: αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να ψάχνουμε για πρίζα, προκειμένου να φορτίσουμε τη συσκευή μας.
 
Όσα κι αν λέγονται για τις οθόνες, τους επεξεργαστές και τη μνήμη, η μπαταρία ήταν και παραμένει το εκ των ων ουκ άνευ εξάρτημα του smartphone μας.
 
Και, κατά τα φαινόμενα, τουλάχιστον σύμφωνα με εταιρεία που ελέγχει τις μπαταρίες των κινητών μας, τη φορτίζουμε με λάθος τρόπο, μειώνοντας τη ζωή της.
 
Για την ακρίβεια, η εταιρεία δίνει μια σειρά από χρήσιμες οδηγίες, ώστε να αυξήσουμε τη ζωή της μπαταρίας του κινητού μας.
 
1. Δεν τη φορτίζουμε στο 100%: η εταρεία επισημαίνει ότι η ιδανική φόρτιση για την «υγεία» της μπαταρίας μας είναι μεταξύ 65% και 75%.
 
2. Δεν την εξαντλούμε: παράλληλα, αποφεύγουμε να «ρουφήξουμε» μέχρι και τα τελευταία μιλιαμπερώρια της μπαταρίας καθώς της προκαλούμε προβλήματα.
 
3. Τη φορτίζουμε συχνά και λίγο: η εταιρεία επισημαίνει ότι ο στόχος να διατηρείται η μπαταρία μεταξύ 65% και 75% επιτυγχάνεται με συχνές και ολιγόλεπτες φορτίσεις.
 
4. Δεν την αφήνουμε στην πρίζα όλη νύχτα: αφήνοντας το κινητό στο φορτιστή, ακόμα κι όταν η μπαταρία έχει φορτίσει, μειώνει τη χωρητικότητά της.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή