Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/ put the rss description here. +Sat, 24 Feb 2018 09:34:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Facebook: Θα διαγράφονται αυτομάτως χρήστες που δεν σέβονται και δεν τηρούν την πολιτική ασφαλείας μας]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/facebook-diag-23110/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/facebook-diag-23110/#comments +Sat, 24 Feb 2018 09:34:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/facebook-diag-23110/  Με την παραδοχή ότι αποτελεί προτεραιότητα για όλους η προστασία από την πειρατεία στο διαδίκτυο, έκλεισε η ημερίδα με τίτλο «Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας Στο Διαδίκτυο. Εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση» την οποία διοργάνωσαν 

]]>
Με την παραδοχή ότι αποτελεί προτεραιότητα για όλους η προστασία από την πειρατεία στο διαδίκτυο, έκλεισε η ημερίδα με τίτλο «Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας Στο Διαδίκτυο. Εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση» την οποία διοργάνωσαν την Πέμπτη η Google και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, στην Αίγλη Ζαππείου. Στην ημερίδα συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Στην ημερίδα μίλησαν νομικοί, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, καλλιτέχνες, και οι εκπρόσωποι δύο εκ των μεγαθηρίων του διαδικτύου αυτή τη στιγμή, Google και Facebook.

Αφού έγινε αναφορά στα αμέτρητα περιστατικά πειρατείας στο διαδίκτυο, τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό παγκοσμίως, οι περισσότεροι ομιλητές εστίασαν στο τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Η εκπρόσωπος της Google σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις της εταιρείας στρέφονται στην καταπολέμηση της πειρατείας, παρουσιάζοντας προϊόντα της εταιρείας, τα οποία, όπως ανέφερε η κα Μπερνάλ (J. Bernal), θα παρέχουν προσβάσιμες λύσεις στο κοινό. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Google θα αφαιρεί πάραυτα ό,τι σχετίζεται με πειρατικό - παράνομο υλικό από τη μηχανή αναζήτησής της. Μιλώντας για το εταιρικό της «αδερφάκι» το YouTube στο οποίο κάθε λεπτό «ανεβαίνουν» 400 ώρες υλικού, η εκπρόσωπος της Google σημείωσε ότι παρά τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που πρέπει να αναλυθούν, και εκεί η πολιτική της εταιρείας είναι αμείλικτη όσον αφορά παράνομο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να κλείνουν ακόμα και ολόκληρα κανάλια μετάδοσης σε περίπτωση που αυτά δεν έχουν την απαραίτητη άδεια.

Προτεραιότητα αποτελεί και για το Facebook η καταπολέμηση του παράνομου υλικού με στόχο την ασφάλεια των χρηστών του, σημείωσε η εκπρόσωπος του μέσου. Όσον αφορά τον περίφημο αλγόριθμο, ο οποίος φέρνει στους χρήστες αποκλειστικά υλικό που τους ενδιαφέρει, η κα Μπονοντσίνι (L. Bononcini), σημείωσε ότι αυτό αποτελεί πολιτική ασφαλείας της εταιρείας για να διαφυλάξει τους χρήστες της, τονίζοντας ωστόσο και αυτή ότι χρήστες που δεν σέβονται και δεν τηρούν την πολιτική ασφαλείας του Facebook θα διαγράφονται αυτομάτως.

Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία της ΕΕ η οποία ισχύει από το 2014, υπάρχει ρύθμιση για πολυεδαφικές άδειες για τις online χρήσεις. Η οδηγία ωστόσο αφορά μόνο νόμιμα αδειοδοτημένα μουσικά έργα εξαιρουμένων των συγγενικών δικαιωμάτων. Σε έναν χώρο όπου το διαδίκτυο καταλαμβάνει πλέον τα πάντα, είναι σαφές ότι ανάλογες οδηγίες πρέπει να ληφθούν για το σύνολο της πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκεί πάνω εστιάστηκαν οι περισσότερες παρεμβάσεις του τρίτου και τελευταίου πάνελ της ημερίδας, στο οποίο καλλιτέχνες, εκδότες και νομικοί εκπρόσωποι εταιρειών παρόχων περιεχομένου μίλησαν για την απαίτηση ενός θεσμικού πλαισίου από την Πολιτεία το οποίο θα διαφυλάττει την πνευματική περιουσία.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη κουλτούρα και Παιδεία ότι η πνευματική ιδιοκτησία αποτελεί περιουσιακό στοιχείο, σημείωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ανδρέου ενώ και η γνωστή τραγουδοποιός Χαρούλα Αλεξίου ανέφερε ότι η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να κοιτάξει το πρόβλημα το οποίο χρειάζεται απλά κοινό νου για να καταπολεμηθεί. Η κα Αλεξίου εξέφρασε και μια άλλη φωνή, σημειώνοντας ότι Google και Facebook κάνουν γνωστό το έργο καλλιτεχνών, κερδίζοντας αυτοί από διαφήμιση, με τον δημιουργό του έργου να μη λαμβάνει ποτέ αμοιβή για το έργο του.
«Η απόφαση για μπλοκάρισμα των πειρατών πρέπει να είναι δυναμική για να είναι αποτελεσματική» σημείωσε στο πρώτο πάνελ ο Geerart Bourlon ο οποίος εκπροσωπούσε την Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου Αμερικής για να υπερθεματίσει πάνω σε αυτό ο νομικός εκπρόσωπος της Forthnet/NOVA Β. Πατσιαντός. Ο εκπρόσωπος της NOVA χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία γενικότερα της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο λέγοντας ότι η εταιρεία του ως πάροχος περιεχομένου θα συμπορευθεί με όλους τους φορείς για την πάταξη της πειρατείας. Στην Ελλάδα η πειρατεία στο διαδίκτυο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις με αποτέλεσμα μεγάλη απώλεια εσόδων για το Δημόσιο μέσω της φορολογίας, σημείωσε η νομική εκπρόσωπος της OTE TV κα Β. Αλευρίδου, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οπτικοακουστική παραγωγή της χώρας, την Παιδεία κλπ.

Τέλος, στο κλείσιμο της ημερίδας ακούστηκαν φωνές από συγγραφείς και δημοσιογράφους οι οποίοι υπογράμμισαν ότι εκτός από την οπτικοακουστική πειρατεία, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το λεγόμενο clopy paste, με αναπαραγωγή κλεμμένης δουλειάς άλλων, κάτι για το οποίο πρέπει να ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/facebook-diag-23110/feed/
<![CDATA[Τέλος στην έκδοση της «Ελευθερίας του Τύπου» ]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/eletheria-tipou-23057/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/eletheria-tipou-23057/#comments +Wed, 21 Feb 2018 09:59:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/eletheria-tipou-23057/   Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανακοινώθηκε η αναστολή κυκλοφορίας του φύλλου από αυτή την Κυριακή.


]]>
 Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανακοινώθηκε η αναστολή κυκλοφορίας του φύλλου από αυτή την Κυριακή.

 
Είχε προηγηθεί το λουκέτο στην ημερήσια έκδοση της εφημερίδας και η απόλυση του 70% των εργαζομένων πριν από ενάμισι μήνα.
 
Κατόπιν οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν και έγινε γνωστό ότι από την Κανάρη 1 αποχωρούν ο διευθυντής Χρίστος Μουλίνος και η διευθύντρια σύνταξης Aμαλία Βεβελάκη ενώ γινόταν λόγος και για άλλους δημοσιογραφους.
 
Οσοι ειχαν απολυθεί έλαβαν κανονικά τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν. Τώρα αποζημιώσεις δεν προβλέπονται καθώς το φύλλο δεν έχει κλείσει ένα χρόνο από την ημέρα που κυκλοφόρησε.
 
Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία της Ελευθεριας του Τύπου την Κυριακή 11/02/2018 ήταν γύρω στις 9.500 φύλλα και ότι καποιοι από τους εργαζόμενους θα απορροφηθούν στην σαββατιάτικη εφημερίδα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη καθώς και στις εφημερίδες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη (Νέα, Βήμα κλπ), αλλά και από το site της Ελευθερίας του Τύπου, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανασχεδιασμού.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/eletheria-tipou-23057/feed/
<![CDATA[Ξεσπά η Νέγκα: Μετά το κόψιμο του «Rodeo», ο ΣΚΑΪ της έστειλε εξώδικο]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/negka-skai-23052/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/negka-skai-23052/#comments +Wed, 21 Feb 2018 09:47:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/negka-skai-23052/   Εξώδικο από τον ΣΚΑΪ έλαβε η Αθηναΐς Νέγκα το οποίο και δημοσίευσε, εκφράζοντας την αγανάκτησή της από τον σταθμό.

]]>
 Εξώδικο από τον ΣΚΑΪ έλαβε η Αθηναΐς Νέγκα το οποίο και δημοσίευσε, εκφράζοντας την αγανάκτησή της από τον σταθμό.


«Ή κάποιος μου κάνει πλάκα ή για κάποιο λόγο ,η κ.Κουτσαυτάκη του ΣΚΑΙ ,έστειλε αυτό το καταπληκτικό εξώδικο σπίτι μου σύμφωνα με το οποίο πρέπει να «τρέξω» να υπογράψω τη λήξη σύμβασης -επίσης αναφέρονται «τα δικαιώματα μου»(;!!) βρίσκομαι στην 3η εβδομάδα της λοχείας μου, έχουμε εξηγήσει εγώ και ο δικηγόρος μου πως σε λίγες μέρες θα επικοινωνήσω για τα περαιτέρω. θέλουν ΤΙ; να αφήσω μωρό 25 ημερών για να κάνω κάτι που μπορεί να περιμένει ;δεν μου φτάνει η επαγγελματική αγωνία, μου βαράνε κουδούνια με εξώδικα, ενώ τους δούλεψα με πρωτοφανή συνέπεια. τι στυλ είναι αυτό;» έγραψε χαρακτηριστικά…
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/negka-skai-23052/feed/
<![CDATA[Που το πάνε οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της σκοτεινής σειράς Black Mirror;]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/tziovanaki-Black Mirror-23046/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/tziovanaki-Black Mirror-23046/#comments +Tue, 20 Feb 2018 11:21:00 +0200 216 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/tziovanaki-Black Mirror-23046/  Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι υπεύθυνοι προβολής της σκοτεινής δυστοπικής σειράς Black Mirror έκαναν ένα δώρο στους αγαπημένους. Όπως στο επεισόδιο επεισοδίου “Hang the DJ” της τέταρτης σεζόν άνδρες και γυναίκες εμπιστεύονται τον ψηφιακό τους προσωπικό coach για να βρουν το ιδανικό τους ταίρι και να μάθουν πόσο χρόνο θα μοιραστούν με τον κάθε σύντροφο τους, έτσι ζευγάρια καλούνται να εμπιστευθούν την ιστοσελίδα coach.dating και να ανακαλύψουν πόσος χρόνος τους απομένει ως σύντροφοι.

]]>
Γράφει η Παναγιώτα Τζιοβανάκη 

 
Η βρετανική δυστοπική σειρά Black Mirror τάραξε ακόμα μία φορά το κοινό. Αυτή τη φορά όμως όχι εξαιτίας των τρομοκρατικών σκοτεινών ιστοριών του επικίνδυνου -όπως τον αποκαλούν πολλοί πλέον στα ΜΜΕ - βρετανού δημοσιογράφου, κριτικού, συγγραφέα, σεναριογράφου, παραγωγού και συγγραφέα όλων των επεισοδίων της σειράς Black Mirror, Τσάρλι Μπρουκερ, αλλά εξαιτίας των υπεύθυνων προβολής που πάλι απασχόλησαν κοινό και μέσα με τις πρακτικές διαφήμισεις που εφαρμόζουν.
 
 Στις 14 Φεβρουαρίου ο επίσημος λογαριασμός της σειράς στο Twitter ανακοίνωσε το δώρο της για τους ερωτευμένους, την κατασκευή της ιστοσελίδας, coach.dating, βασισμένης στο σύστημα προσομοίωσης του επεισοδίου Hangthe DJ της τέταρτης σεζόν, όπου άνδρες και γυναίκες καλούνται να βρούνε τον ιδανικό τους σύντροφο με τη βοήθεια του ψηφιακού coach. Στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού σύστηματος προσομοίωσης, ο coach προστάζει πόσο χρόνο θα διαρκεί η κάθε σχέση, συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τις ανάγκες των συντρόφων με στόχο να καταλήξουν με τον τελικό ιδανικό σύντροφο τους με τον οποίο θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
 
Με την ίδια λογική, οι υπεύθυνοι προ(σ)καλούν άνδρες και γυναίκες να εμπιστευθούν το σύστημα για να ανακαλύψουν πόσος καιρός θα διαρκέσει η υπάρχουσα σχέση τους. Η λειτουργία της είναι απλή, πλοηγείσαι στην ιστοσελίδα coach.dating όπου εμφανίζεται ο προσωπικός σου ψηφιακός coach. Έπειτα μοιράζεσαι ένα υπερσύνδεσμο με τον σύντροφο σου και αφού ο coach κάνει τους υπολογισμούς του σου αποκαλύπτει πόσος χρόνος σας απομένει σαν ζευγάρι, ώρες, εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Φυσικά τα αποτελέσματα είναι τυχαία, αλλά δε μπορούμε παρά να παραδεχθούμε πως η συγκεκριμένη πρακτική διαφήμισης (Marketing Stunt) όσο ανούσια κι αν φαίνεται, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική αφού ο σκοπός αυτών των ενεργειών είναι να προσελκύεις την προσοχή του κοινού. Πράγματι η αλληλεπίδραση του κοινού και των μέσων (τουλάχιστον στο εξωτερικό) ήταν μεγάλη και τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν εξαγριωμένες αντιδράσεις για τις πρακτικές διαφήμισης της σειράς.
 
Αναφέρομαι φυσικά στις αντιδράσεις για την περίεργη και ίσως παρατραβηγμένη φάρσα που έκαναν οι υπεύθυνοι προβολής στο τουρκικό κοινό τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου λίγες ώρες πριν δημοσιευθούν όλα τα επεισόδια της τέταρτης σεζόν. Όπως αναφέρει το τουρκικό site dailysabah.com τα ξημερώματα εκείνης της μέρας πολλοί χρήστες της τουρκικής πλατφόρμας Ekşi Sözlük που ήταν παράλληλα συνδρομητές του Netflix δέχθηκαν το παρακάτω μήνυμα από τον χρήστη iamwaldo: Weknowwhatyoureupto. Watchandseewhatwewilldo. Όποιος έχει παρακολουθήσει την σειρά καταλαβαίνει πως το όνομα του χρήστη είναι αναφορά στον χαρακτήρα του καρτούν Waldo από το τελευταίο επεισόδιο  της δεύτερης σεζόν, “The Waldo Moment”. Όμως όσοι ανυποψίαστοι δεν γνώριζαν για τη σειρά και συνάμα για το συγκεκριμένο επεισόδιο, εύλογα τρομοκρατήθηκαν από αυτό το προσωπικό μήνυμα και επακόλουθα δημιουργήθηκε μεγάλη αντίδραση και θυμός από το κοινό προς την πολυεθνική εταιρεία. Άλλωστε η παράδοξη μέθοδος προβολής σε συνδυασμό με την ταραγμένη πολιτική κατάσταση της Τουρκίας, οδήγησε τους πολίτες να πιστέψουν πραγματικά πως η κυβέρνηση τους παρακολουθεί.
 
Η δημοσίευση της ιστοσελίδας με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ίσως περιόρισε τις σκοτεινές πρακτικές διαφήμισης της σειράς – βέβαια το να προτείνεις την ημέρα των ερωτευμένων να ελέγξουν πόσος χρόνος τους απομένει από τον χωρισμό είναι κάπως σκοτεινό… - , ωστόσο καλού κακού δείτε τα επεισόδια -αξίζουν- και όσοι είστε συνδρομητές του Netflix, ας βρίσκεστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που οι διαφημιστές επανέλθουν με πιο σκοτεινές διαθέσεις. Ανακοίνωση για πέμπτη σεζόν δεν έχει βγει στη δημοσιότητα προς το παρόν, όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως οι υπεύθυνοι Μάρκετινγκ θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, εξάλλου η προσέλκυση της προσοχής του κοινού συμβάλει σημαντικά και στην δημοτικότητα της σειράς και συνάμα της Netflix ως εταιρία παραγωγής της.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/tziovanaki-Black Mirror-23046/feed/
<![CDATA[Το «μαγικό» για να μοσχοβολούν πάντα τα ρούχα σας]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/rouxa-mosxolvoloun-23025/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/rouxa-mosxolvoloun-23025/#comments +Mon, 19 Feb 2018 10:42:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/rouxa-mosxolvoloun-23025/   Μπορεί να μην είναι λερωμένα και να μην μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας αλλά μετά το πρώτο «φόρεμα» χάνουν την όμορφη μυρωδιά τους. Ακολουθώντας, λοιπόν, τα κόλπα που σας δίνουμε παρακάτω, μπορείτε να κάνετε τα ρούχα που έχετε φορέσει ήδη μια ή και δυο φορές να μοσχομυρίζουν λες και βγήκαν μόλις από το πιο ακριβό καθαριστήριο.

]]>
Μπορεί να μην είναι λερωμένα και να μην μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας αλλά μετά το πρώτο «φόρεμα» χάνουν την όμορφη μυρωδιά τους. Ακολουθώντας, λοιπόν, τα κόλπα που σας δίνουμε παρακάτω, μπορείτε να κάνετε τα ρούχα που έχετε φορέσει ήδη μια ή και δυο φορές να μοσχομυρίζουν λες και βγήκαν μόλις από το πιο ακριβό καθαριστήριο.

 
Πρώτη Λύση: Γυρίζοντας από τη δουλειά ή τη βραδινή σας έξοδο βγάζετε τα ρούχα σας και φροντίζετε να τα απλώνετε κατευθείαν στην απλώστρα για να αεριστούν για όλη την υπόλοιπη μέρα ή τη νύχτα.
 
Δεύτερη Λύση: Βάλτε νερό σε ένα βαποριζατέρ και ρίξτε μέσα και μερικές σταγόνες μαλακτικό για ρούχα. Ανακινήστε καλά και έπειτα ψεκάστε τα φορεμένα ρούχα σας. Κάντε το ίδιο με τα σεντόνια, τα ριχτάρια, τις κουρτίνες, τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας.
 
 
Τρίτη Λύση: Πάρτε ένα σαπούνι με άρωμα λεβάντας, βγάλτε το από το χαρτί του και ακουμπήστε το πάνω σε ένα κομμάτι τούλι μέσα στην ντουλάπα σας. Τα ρούχα σας μετά από 3-4 ώρες θα απορροφήσουν το άρωμα του σαπουνιού και θα αρχίσουν να μοσχοβολάνε.
 
Τέταρτη Λύση: Μια άλλη λύση -εξίσου αποτελεσματική- είναι να βάλετε κόκκους καφέ σε ένα μπολάκι και να ακουμπήσετε το μπολ σε κάποιο σημείο της ντουλάπας. Οι κόκκοι καφέ θα απορροφήσουν τις οσμές και τις άσχημες μυρωδιές και τα ρούχα σας μετά από μερικές ώρες θα φαίνονται και θα μυρίζουν σαν να έχουν βγει μόλις από το πλυντήριο.
 
Πέμπτη Λύση: Ακόμα κι αν δεν είναι βρώμικα και δεν μυρίζουν τα ρούχα σας πολλές φορές χάνουν το όμορφο άρωμα που έχουν μετά το πλύσιμο και το σιδέρωμα. Ρίξτε σε ένα βαποριζατέρ νερό και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (γκρέιπφρουτ, λεβάντα, λεμόνι) και ψεκάστε το ρούχο σας. Εκτός από τα ρούχα σας, βέβαια, μπορείτε να αρωματίσετε και το σπίτι σας με αυτό το πανέξυπνο κόλπο.
 
Πηγή: spirossoulis.com
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/rouxa-mosxolvoloun-23025/feed/
<![CDATA[Τηλεθέαση: Xωρίς αντίπαλο ο ΣΚΑΪ - Γενικότερη πτώση]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/τiletheasi-xoris-antpalo-skai-23024/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/τiletheasi-xoris-antpalo-skai-23024/#comments +Mon, 19 Feb 2018 10:38:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/τiletheasi-xoris-antpalo-skai-23024/   Ύστερα από αρκετές εβδομάδες, στη μέτρηση της Nielsen καταγράφεται οριακή πτώση στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών!

]]>
 Ύστερα από αρκετές εβδομάδες, στη μέτρηση της Nielsen καταγράφεται οριακή πτώση στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών!


Όλοι οι σταθμοί της μέτρησης, με εξαίρεση την ΕΡΤ2, εμφανίζουν μικρή πτώση της θεαματικότητάς τους.
Γεγονός που σημαίνει ότι το κοινό για την περασμένη εβδομάδα επέλεξε άλλους από τους μετρήσιμους σταθμούς, δηλαδή τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής.

Στον ανταγωνισμό της μέτρησης ο ΣΚΑΪ παραμένει στην κορυφή χωρίς αντίπαλο, ενώ Alpha και ΑΝΤ1 παλεύουν για τη δεύτερη θέση.
Πηγή: typologies.gr
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/τiletheasi-xoris-antpalo-skai-23024/feed/
<![CDATA[Αυτές είναι οι συσκευές που φουσκώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/siskeves-logariasmos-23012/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/siskeves-logariasmos-23012/#comments +Sun, 18 Feb 2018 08:47:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/siskeves-logariasmos-23012/   Υπάρχουν μερικές συσκευές μέσα στο σπίτι που γνωρίζετε ότι καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άλλες τις οποίες δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

]]>
 Υπάρχουν μερικές συσκευές μέσα στο σπίτι που γνωρίζετε ότι καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άλλες τις οποίες δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.


Ψυγείο Αν έχετε παλιό ψυγείο ο μόνος τρόπος για να μην καταναλώνετε πολλή ενέργεια είναι να το αντικαταστήσετε. Όπως συμβαίνει με όλες τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, αυτές λειτουργούν όλο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες. Μην ανησυχείτε για τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψετε σ’ ένα καινούργιο ψυγείο καθώς θα κάνετε απόσβεση μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας σε ό,τι αφορά στο ψυγείο είναι να κάνετε έναν έλεγχο στη μόνωση της πόρτας του. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και κλείστε την. Αν το χαρτί μένει στη θέση του τότε η πόρτα είναι καλά κλεισμένη. Διαφορετικά χρειάζεται αλλαγή. Τέλος, προσπαθήστε να μην ανοίγετε συνεχώς το ψυγείο σας και αν το ανοίγετε να μην το αφήνετε για πολλή ώρα ανοιχτό.

Πιστολάκι Παρόλο που μπορεί να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι για ώρα, πρόκειται για μία συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα πράγμα. Αυτό αποτελεί έκπληξη για πολλούς. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε και αυτό με κάποιο άλλο πιο καινούργιο (και άρα καλύτερης ενεργειακής κλάσης).

Συσκευές σε αναμονή Πολλές φορές ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτό συμβαίνει με τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή, όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, ή τα tablets και τα κινητά που μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Φροντίστε να κλείνετε όλες αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και να τις βγάζετε από την πρίζα όταν πηγαίνετε για ύπνο.

Αφυγραντήρας Αν ζείτε σε περιοχή που έχει πολύ υγρασία τότε κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα. Πρόκειται για μία συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα. Επειδή η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία ή και στα έπιπλα του σπιτιού, γίνεται πολύ μεγάλη κατανάλωση της συσκευής. Το πόση ενέργεια θα καταναλώνει εξαρτάται από την ώρα που δουλεύει και από το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί. Για να μην καίτε πολύ ρεύμα και να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας μπορείτε να κλείνετε το δωμάτιο (τις πόρτες και τα παράθυρα) στο οποίο έχετε τοποθετήσει τον αφυγραντήρα. Καλό είναι να ξέρετε πως αν υπάρχει υγρασία σε ένα ολόκληρο σπίτι ένας αφυγραντήρας δεν μπορεί να την αφαιρέσει από παντού. Επίσης μπορείτε να επενδύσετε σε έναν καλό ψηφιακό αφυγραντήρα ο οποίος έχει καλύτερη απόδοση.

Θερμοσίφωνας Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό στο ντους, καθώς και για να πλένετε τα πιάτα και τα ρούχα σας. Με λίγα λόγια καταναλώνετε μπόλικο. Φυσικά, η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε ντους. Για να μην ξοδεύετε πολύ ρεύμα πρέπει να μειώσετε την θερμοκρασία στον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα. Προφανώς δεν πρέπει ποτέ να τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό και προσπαθήστε να κάνετε πιο σύντομα ντους. Πλένετε τα ρούχα σας με κρύο ή χλιαρό νερό.

Κλιματιστικό Το κλιματιστικό καίει πολύ ρεύμα και γι’ αυτό συμβαίνουν διακοπές ρεύματος τις ημέρες του καλοκαιριού με καύσωνα, όταν όλοι χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους στο φουλ. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι πως τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία παράγοντας θερμική ενέργεια πάνω από 3 φορές περισσότερο από ένα κοινό αερόθερμο. Ποια είναι, όμως, η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να βάζουμε στον κλιματισμό; Η σωστή θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/siskeves-logariasmos-23012/feed/
<![CDATA[Κομισιόν καλεί Facebook, Twitter και Google να ευθυγραμμιστούν με τους κανόνες]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-twitter--google--22991/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-twitter--google--22991/#comments +Fri, 16 Feb 2018 10:22:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-twitter--google--22991/  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε τις αλλαγές που έκαναν το Facebook, το Twitter και η Google+ για να ευθυγραμμίσουν τους όρους παροχής των υπηρεσιών τους με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών

]]>
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε τις αλλαγές που έκαναν το Facebook, το Twitter και η Google+ για να ευθυγραμμίσουν τους όρους παροχής των υπηρεσιών τους με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, σημειώνοντας, ωστόσο, οτι καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ως διαφημιστικές και εμπορικές πλατφόρμες «οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες προστασίας των καταναλωτών που ισχύουν στην ΕΕ». 


Προς τον σκοπό αυτό η Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τον Απρίλιο μια «Νέα Συμφωνία για τους καταναλωτές», η οποία θα προτείνει τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και θα διασφαλίσει τη σωστή εφαρμογή της.

Αναλυτικότερα στη σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε η Επιτροπή υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2016, ύστερα από πολυάριθμες καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα απάτης ή παραπλάνησης κατά τη χρήση των ιστοτόπων αυτών, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησαν να τροποποιήσουν:

* τους όρους παροχής των υπηρεσιών που περιορίζουν ή αποκλείουν εντελώς την ευθύνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των υπηρεσιών·

* τους όρους που απαιτούν από τους καταναλωτές να παραιτούνται από δικαιώματα αναγκαστικού δικαίου της ΕΕ, όπως είναι το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από αγορές που πραγματοποιούν στο διαδίκτυο·

* τους όρους που στερούν από τους καταναλωτές το δικαίωμά τους να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη στο κράτος μέλος διαμονής τους και που προβλέπουν την εφαρμογή του δικαίου της Καλιφόρνιας·

* τον όρο που απαλλάσσει τις πλατφόρμες από την υποχρέωσή τους να επισημαίνουν τα μηνύματα εμπορικού χαρακτήρα και το περιεχόμενο υπό χορηγία.

Οι εταιρείες δεσμεύτηκαν επίσης να εφαρμόσουν τις τροποποιήσεις στους όρους τους σε όλες τις γλωσσικές εκδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2018. 

Οι αλλαγές αυτές ωφελούν, κατά την Επιτροπή, πάνω από 250 εκατομμύρια καταναλωτές της ΕΕ που κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό διότι:

1. οι καταναλωτές της ΕΕ δεν θα υποχρεούνται να παραιτούνται από δικαιώματα αναγκαστικού δικαίου της ΕΕ, όπως το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από αγορές που έκαναν στο διαδίκτυο·

2. θα μπορούν να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στην Ευρώπη αντί για την Καλιφόρνια·

3. οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα αναλαμβάνουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί δικαίως έναντι των καταναλωτών της ΕΕ, όπως συμβαίνει με τους παρόχους υπηρεσιών εκτός διαδικτύου.

Facebook και Twitter πρέπει να κάνουν περισσότερα

Κάνοντας ωστόσο σήμερα ένα πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων των εταιριών η Επιτροπή υπογραμμίζει πως παρά το ότι οι τελευταίες προτάσεις της Google φαίνεται να ικανοποιούν τα αιτήματα για την προστασία των καταναλωτών, το Facebook, και πολύ περισσότερο το Twitter, δεν έχουν ακόμη επιλύσει πλήρως ορισμένα μείζονα ζητήματα για τις ευθύνες τους και τον τρόπο ενημέρωσης των χρηστών σχετικά με πιθανή αφαίρεση περιεχομένου ή καταγγελία συμβάσεως.

Ειδικότερα όσον αφορά τον «μηχανισμό αναγγελίας και δράσης» που χρησιμοποιούν οι αρχές προστασίας των καταναλωτών για να επισημαίνουν παράνομο περιεχόμενο και να ζητούν την αφαίρεσή του, οι αλλαγές που έχουν επιτελέσει ορισμένες εταιρείες κρίνονται από την Επιτροπή ανεπαρκείς. 

Επισημαινεται δε πως παρά το ότι η Google+ εφαρμόζει ένα πρωτόκολλο με προθεσμίες για τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων, το Facebook και το Twitter θέτουν απλώς στη διάθεση των εθνικών αρχών μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να τους κοινοποιούνται οι όποιες παραβιάσεις χωρίς όμως να έχουν δεσμευτεί σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων.

Η Επιτροπή επισημάνει πως αυτό που αναμένει από τις διαδικτυακές πλατφόρμες είναι να κινούνται πλέον άμεσα και προδραστικά για να ανιχνεύουν, να αφαιρούν και να προλαμβάνουν την επανεμφάνιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-twitter--google--22991/feed/
<![CDATA[Υψηλή τηλεθέαση για το νέο τηλεσκουπίδι του ΣΚΑΙ, Power of Love.]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-power-of-love.-22953/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-power-of-love.-22953/#comments +Wed, 14 Feb 2018 10:03:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-power-of-love.-22953/  Πρεμιέρα έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, το Power of Love. Με τη Μαρία Μπακοδήμου στο… τιμόνι του νέου ριάλιτι του σταθμού, δώδεκα παίκτες μπήκαν στο σπίτι προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν το άλλο τους μισό!


]]>

Πρεμιέρα έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, το Power of Love. Με τη Μαρία Μπακοδήμου στο… τιμόνι του νέου ριάλιτι του σταθμού, δώδεκα παίκτες μπήκαν στο σπίτι προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν το άλλο τους μισό!


Όπως μαρτυρούν τα νούμερα τηλεθέασης, το κοινό «αγκάλιασε» τη νέα πρόταση του ΣΚΑΪ, καθώς τα ποσοστά που κατέγραψαν τα μηχανάκια κρίνονται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, το Power of Love σημείωσε τηλεθέαση 20,6% στο γενικό σύνολο και 19,4% στο δυναμικό κοινό, ενώ το πρόγραμμα έφτασε σε τέταρτο έως το 24,2%.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-power-of-love.-22953/feed/
<![CDATA[Ρομπότ σκιέρ κάνουν τους δικούς τους Ολυμπιακούς αγώνες στη Ν.Κορέα]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skier-rompot-22930/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skier-rompot-22930/#comments +Tue, 13 Feb 2018 09:47:00 +0200 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skier-rompot-22930/   Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν τη Δευτέρα στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έκαναν δύσκολη τη ζωή των αλπικών σκιέρ. Όμως σε μια γειτονική πίστα δεν φάνηκε να έχουν παρόμοιο πρόβλημα τα ρομπότ σκιέρ που είχαν τους δικούς τους αγώνες.

]]>
 Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν τη Δευτέρα στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έκαναν δύσκολη τη ζωή των αλπικών σκιέρ. Όμως σε μια γειτονική πίστα δεν φάνηκε να έχουν παρόμοιο πρόβλημα τα ρομπότ σκιέρ που είχαν τους δικούς τους αγώνες.


Ρομπότ διαφόρων μεγεθών και σχημάτων κατέβαιναν -όταν δεν έχαναν την ισορροπία τους και δεν κουτρουβαλούσαν- την πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Γουέλι Χίλι, σε απόσταση οδήγησης μιας ώρας από την Πιονγκτσάνγκ.

Οκτώ ρομποτικές ομάδες από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και μία εταιρεία ανταγωνίσθηκαν στο διαγωνισμό σκι "Ski Robot Challenge". Τελικά τη νίκη και το έπαθλο των 10.000 δολαρίων κατέκτησε η ομάδα TAEKWAN-V, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όλοι οι ρομποτικοί σκιέρ είχαν ύψος άνω των 50 εκατοστών, στέκονταν στα δύο πόδια τους και διέθεταν κάμερα και αισθητήρες για να ξέρουν πού πάνε και πότε πρέπει να ελιχθούν, αποφεύγοντας τα μπηγμένα στο χιόνι κοντάρια με τα σημαιάκια, καθώς κατέβαιναν μια διαδρομή για αρχάριους.

Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός είχε απλώς χαρακτήρα επίδειξης και ανάδειξης των προόδων της ρομποτικής τεχνολογίας. Όμως, όπως είπε ο ο οργανωτής Κιμ Ντονγκ-ουκ, «νομίζω ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα έχουν κανονικά τους δικούς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, στο περιθώριο των αγώνων που κάνουν οι άνθρωποι».
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skier-rompot-22930/feed/