Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/ put the rss description here. +Wed, 20 Jun 2018 14:06:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Πώς να κάνετε τον ανεμιστήρα να αποδίδει σαν… κλιματιστικό]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/anemistiras--24793/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/anemistiras--24793/#comments +Wed, 20 Jun 2018 14:06:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/anemistiras--24793/  Δείτε δύο εύκολα τρικ που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τα θα μπορείτε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει, συνήθως, περισσότερο ρεύμα.


]]>
 

Δείτε δύο εύκολα τρικ που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τα θα μπορείτε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει, συνήθως, περισσότερο ρεύμα.

Τρικ Νο1: Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο Για να δροσιστεί το δωμάτιό σας δεν αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί του ανεμιστήρα ώστε αυτός να ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σας, μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.

Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο. Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Tip Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι'αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.

Προσοχή Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

Τρικ Νο2: Προσθέστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρτε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γεμίστε το με παγάκια. Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια. Αν χρειαστεί τοποθετήστε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/anemistiras--24793/feed/
<![CDATA[Ξεχάστε τα κινητά όπως τα ξέρετε: Αυτή είναι η νέα τάση (Photos)]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/bea-tasi-24782/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/bea-tasi-24782/#comments +Tue, 19 Jun 2018 18:47:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/bea-tasi-24782/   Εδώ και για περίπου μια δεκαετία, τα smartphones έχουν κυριαρχίσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και μαζί με αυτά έχει κυριαρχίσει και μια συγκεκριμένη προσέγγιση στο design τους που -όσο κι αν οι εταιρείες προσπαθούν- δεν μπορεί να αλλάξει.


]]>
 Εδώ και για περίπου μια δεκαετία, τα smartphones έχουν κυριαρχίσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και μαζί με αυτά έχει κυριαρχίσει και μια συγκεκριμένη προσέγγιση στο design τους που -όσο κι αν οι εταιρείες προσπαθούν- δεν μπορεί να αλλάξει.


Στο επίκεντρο της συσκευής βρίσκεται η οθόνη αφής, ενώ σταδιακά οι κατασκευαστές αφαιρούν κουμπιά πλοήγησης ή άλλων χρήσεων, με αποτέλεσμα πλέον η τάση να είναι τα κινητά πλήρους οθόνης, όπως το iPhone X.
Ωστόσο, παρά τις διαφορές στην οθόνη (μέγεθος, καμπυλότητα, κλπ), στα υλικά κατασκευής (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) και σε άλλα χαρακτηριστικά (κουμπιά πλοήγησης, κάμερες, κλπ) όλα τα κινητά λίγο-πολύ μοιάζουν: όλα είναι παραλληλόγραμμα με μεγάλες οθόνες αφής.

Ωστόσο, πλέον πολλές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους, επενδύουν σε νέους τύπους οθόνης, οι οποίες μόλις περάσουν από το πειραματικό στο στάδιο παραγωγής θα αλλάξουν οριστικά τη μορφή των συσκευών.

Μιλάμε, φυσικά για τις οθόνες που μπορούν να διπλώσουν (foldable screens), οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο των προσπαθειών όλων των μεγάλων εταιρείων, από την Apple και τη Samsung ως τη Huawei και τη ΖΤΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές τεχνολογίας, κάποιες από αυτές τις εταιρείες, ως το τέλος του χρόνου, θα παρουσιάσουν τα πρώτα τηλέφωνα με οθόνες που διπλώνουν, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις.
Οι αναλυτές τονίζουν ότι τα τηλέφωνα αυτά -που θα θυμίζουν τα παλιά τηλέφωνα με πορτάκι- θα αλλάξουν κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα smartphones σήμερα, καθώς οι οθόνες θα μπορούν να απλώνονται σε μέγεθος tablet ή να διατηρούνται σε πιο συμβατικό μέγεθος.

Φυσικά, τα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να εξεπραστούν είναι πολλά, με βασικότερο την ανθεκτικότητα της οθόνης η οποία εκτιμάται ότι θα ανοιγοκλείνει 200.000 φορές μέσα στα δύο χρόνια της εγγύησης, ενώ προφανώς θα πρέπει να ανταποκρίνονται και στα νέα στάνταρ, όπως το 5G.
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εμφάνιση των smartphones με οθόνες που διπλώνουν και το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο πρώτος που θα το καταφέρει.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/bea-tasi-24782/feed/
<![CDATA[ΣΚΑΪ και Alpha οι ισχυροί παίκτες της τηλεθέασης - Το νέο δίπολο στην TV]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skai-alpha-dipolo-24760/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skai-alpha-dipolo-24760/#comments +Mon, 18 Jun 2018 14:32:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skai-alpha-dipolo-24760/  Προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, προκύπτει με σιγουριά πλέον το νέο δίπολο της τηλεόρασης.


]]>
 


Προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, προκύπτει με σιγουριά πλέον το νέο δίπολο της τηλεόρασης.

Ο ΣΚΑΪ, με την απόλυτη αξιοποίηση του ριάλιτι «Survivor», και ο Alpha, με ισορροπία ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, αναδεικνύονται στους δύο ισχυρούς της τηλεθέασης, καθώς μαζί ξεπερνούν το 35% της μέσης τηλεθέασης.

Αντίθετα, ο ΑΝΤ1 χάνει αυτήν τη σεζόν οριστικά, καθώς τις περισσότερες εβδομάδες παρέμεινε στην τέταρτη θέση, ενώ το Star κατοχύρωσε την τρίτη. Και αυτήν τη χρονιά, η ΕΡΤ δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους στη μέτρηση τηλεθέασης.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/skai-alpha-dipolo-24760/feed/
<![CDATA[Με δώρο αντιπολιτευτική αφίσα (!) κυκλοφόρησαν τα «Παραπολιτικά» (Photos)]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/parapolitika-afisa-24755/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/parapolitika-afisa-24755/#comments +Mon, 18 Jun 2018 13:46:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/parapolitika-afisa-24755/  Σε μια παράξενη πρωτοβουλία προχώρησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Τύπου. Αφού μαζί με το φύλλο του Σαββάτου οι αναγνώστες έπαιρναν μαζί και μια αφίσα διαστάσεων 60Χ40 που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.


Στην αφίσα που τιτλοφορείται, «Σήμερα όλοι είναι στις καρέκλες τους ψηφίζοντας ναι σε όλα». Αποτυπώνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να λέει «Θα παραιτηθώ αν είναι να υπογράψω μνημόνια», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να δηλώνει «Θα παραιτηθώ για το όνομα της Μακεδονίας», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να λέει «Θα παραιτηθώ για το αφορολόγητο» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος να λέει «Θα παραιτηθώ αν στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν μειώσεις συντάξεων».

Και είναι παράξενο, διότι η αφίσα δεν φέρει την υπογραφή – όπως θα ήταν φυσικό, ενός κόμματος στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του προβολής, για παράδειγμα της ΝΔ, αλλά έχει την υπογραφή της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Τέλος για την ακρίβεια του ρεπορτάζ να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει αντίστοιχη πρωτοβουλία, αλλά ήταν μεμονωμένη περίπτωση και προερχόταν από περιθωριακό φύλλο! Ακόμα όμως και οι κομματικές εφημερίδες δεν έχουν διανείμει ποτέ αφίσες με σχετικό περιεχόμενο, παρά μόνο με ιστορικά πρόσωπα ή με ιστορικά στιγμιότυπα.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/parapolitika-afisa-24755/feed/
<![CDATA[Να γιατί πρέπει να τρως και τα κουκούτσια από το καρπούζι!]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/koukoutsia-karpouzi-24749/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/koukoutsia-karpouzi-24749/#comments +Sun, 17 Jun 2018 09:38:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/koukoutsia-karpouzi-24749/  Κι όμως τελικά τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ θρεπτικά!

]]>
 Όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μας μας προειδοποιούσαν κάθε φορά που τρώγαμε καρπούζι να μην καταπιούμε τα κουκούτσια του, γιατί εάν το κάναμε θα φύτρωνε…καρπουζιά στο στομάχι μας! Με αυτόν τον φόβο μεγαλώσαμε και αυτόν έχουμε στο νου μας κάθε φορά που απολαμβάνουμε το δροσερό καλοκαιρινό φρούτο. Κι όμως τελικά τα κουκούτσια αυτά όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και πολύ θρεπτικά!


Γιατί να τα επιλέξεις
Γιατί όπως προείπαμε τα μικρά αυτά σποράκια αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες. Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.
KARPOUZI1
Πώς μπορείς να τα καταναλώσεις
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/koukoutsia-karpouzi-24749/feed/
<![CDATA[Το TIME απογειώνεται με 958 drones - Το πιο εντυπωσιακό εξώφυλλο του περιοδικού (Video)]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-time-958-drones-video--24739/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-time-958-drones-video--24739/#comments +Sat, 16 Jun 2018 08:45:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-time-958-drones-video--24739/   Ομολογουμένως πρωτότυπος, αμερικανικά θεαματικός και με χρήση τελευταίας τεχνολογίας ήταν ο τρόπος που το περιοδικό TIME διάλεξε για να επισύρει την προσοχή στο ειδικό τεύχος-αφιέρωμα του φετινού Ιουνίου.


]]>
 Ομολογουμένως πρωτότυπος, αμερικανικά θεαματικός και με χρήση τελευταίας τεχνολογίας ήταν ο τρόπος που το περιοδικό TIME διάλεξε για να επισύρει την προσοχή στο ειδικό τεύχος-αφιέρωμα του φετινού Ιουνίου.


Το ειδικό τεύχος είχε αφιέρωμα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι μηχανικοί πληροφορικής της Intel συνεργάστηκαν στενά με το περιοδικό για να δημιουργήσουν αντίγραφο του εμβληματικού τίτλου και περιγράμματος - σε κόκκινο χρώμα - του εξωφύλλου, χρησιμοποιώντας σχεδόν 1.000 drones. Τα οποία, τον προηγούμενο μήνα, στον ουρανό του Φόλσομ στην Καλιφόρνια, σχημάτισαν το επιδιωκόμενο.

Ακριβώς 958 drones της Intel προγραμματίστηκαν στη συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου που το TIME χρησιμοποιεί στο εξώφυλλό του. Η ομάδα των τεχνικών, μαζί με τις εταιρείες Astraeus Aerial Cinema Systems και L.A. Drones συγκεκριμενοποίησαν σε υπολογιστή τη θέση των drones πριν τα στείλουν να πετάξουν στον νυχτερινό ουρανό.

Κρατώντας στη σωστή γωνία μια εναέρια κάμερα, το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα shows με drones που έχει δει ποτέ η Αμερική.

Ακριβώς 958 drones της Intel προγραμματίστηκαν στη συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου που το TIME χρησιμοποιεί στο εξώφυλλό του. Η ομάδα των τεχνικών, μαζί με τις εταιρείες Astraeus Aerial Cinema Systems και L.A. Drones συγκεκριμενοποίησαν σε υπολογιστή τη θέση των drones πριν τα στείλουν να πετάξουν στον νυχτερινό ουρανό. Κρατώντας στη σωστή γωνία μια εναέρια κάμερα, το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα shows με drones που έχει δει ποτέ η Αμερική.

Το εξώφυλλο του ειδικού τεύχους ήταν αφιερωμένο στην «Εποχή των Drones

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-time-958-drones-video--24739/feed/
<![CDATA[Αυτές είναι οι τροφές που δεν τρώνε οι καρδιολόγοι]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/trofes-kardiologoi-24719/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/trofes-kardiologoi-24719/#comments +Thu, 14 Jun 2018 19:10:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/trofes-kardiologoi-24719/   Ένας καρδιολόγος διαπιστώνει καθημερινά τι μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά η κακή διατροφή.


]]>
 Ένας καρδιολόγος διαπιστώνει καθημερινά τι μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά η κακή διατροφή.


Παρότι μία διατροφική παρασπονδία αραιά και πού, όπως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή λίγη μαύρη σοκολάτα, δεν βλάπτουν την καρδιά, κάποιες τροφές τις θεωρούν απαγορευμένες.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές προσπαθεί πάση θυσία να αποφεύγει ένας καρδιολόγος.

Επεξεργασμένα κρέατα: Μπέϊκον, ζαμπόν, λουκάνικα και γενικά τα αλλαντικά, είναι γεμάτα κορεσμένα λιπαρά και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με καρδιακή ανεπάρκεια και καρκίνο. Τα κρέατα αυτά έχουν πολύ αλάτι και άλλες χημικές ουσίες για τη συντήρησή τους, που είναι επιβλαβείς για την καρδιά.

Κόκκινο κρέας: Οι καρδιολόγοι συμβουλεύουν να καταναλώνετε κόκκινο κρέας μία φορά τον μήνα, καθώς περιέχει κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και αλάτι. Αν το καταναλώνετε συχνότερα, επιλέξτε άπαχο μέρος και στο μαγείρεμα χρησιμοποιείτε μπαχαρικά και βότανα και αποφεύγετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις σάλτσες.

Πατατάκια: Περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες. Μελέτη διαπίστωσε ότι το 99,2% των ανθρώπων παγκοσμίως καταναλώνουν πάνω από 2.000 χιλιοστόγραμμα νατρίου κάθε μέρα, την ώρα που οι περισσότεροι Οργανισμοί Υγείας συστήνουν η ημερήσια κατανάλωση νατρίου να μην υπερβαίνει τα 1.500 χιλιοστόγραμμα. Ένας στους 10 θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια σχετίζεται με υπερβολική πρόσληψη αλατιού.
 
Πίτσα: Το μόνο που παίρνει κάποιος από την κατανάλωση πίτσας, είναι πολλοί υδατάνθρακες, αλάτι και επεξεργασμένο τυρί. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην πίτσα, επιλέξτε την πιο υγιεινή εκδοχή της με μανιτάρια, πιπεριές και φρέσκια ντομάτα. Ιδανικά φτιάξτε τη δική σας πίτσα με αλεύρι ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο και φέτα ή άλλο φρέσκο τυρί.

Αναψυκτικά διαίτης: Η ασπαρτάμη που περιέχουν τα αναψυκτικά διαίτης είναι χειρότερη από τη ζάχαρη ή το σιρόπι καλαμποκιού που υπάρχει στα κλασικά αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά διαίτης αυξάνουν το σωματικό βάρος, το οποίο επιβαρύνει την καρδιά. Η παχυσαρκία συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό, υπέρταση και διαβήτη.

Αλάτι: Είναι γνωστό ότι το αλάτι προκαλεί υπέρταση, η οποία αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου αθηροσκλήρωσης και καρδιακής νόσου. Δεν έχει σημασία τις είδους αλάτι καταναλώνει κάποιος, καθώς όλα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις. Περιορίστε τη χρήση αλατιού όταν μαγειρεύετε και μην προσθέτετε αλάτι στο μαγειρεμένο φαγητό, ώστε η γεύση σας να προσαρμοστεί και να μην το ζητάτε. Αντί αλατιού, χρησιμοποιείτε περισσότερα μπαχαρικά και μυρωδικά.

Συσκευασμένα δημητριακά: Η ζάχαρη βλάπτει τα δόντια και τη σιλουέτα σας, αλλά και την καρδιά σας. Σχετική μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν το 17-21% των θερμίδων από προστιθέμενα σάκχαρα είχαν 38% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις συγκριτικά με όσους λάμβαναν το 8% των θερμίδων από ζάχαρη. Η ζάχαρη που υπάρχει σε πολλά τυποποιημένα δημητριακά αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, τα τριγλυκερίδια και την χοληστερόλη. Η καλύτερη επιλογή για το πρωινό είναι η καθαρή βρόμη χωρίς ζάχαρη ή αποξηραμένα φρούτα.
 
Άσπρο ψωμί: Το άσπρο ψωμί, τα άσπρα ζυμαρικά και το άσπρο ρύζι είναι λευκοί υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε ζάχαρη στο σώμα. Επιλέγετε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, που έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και ρυθμίζουν καλύτερα το σάκχαρο αίματος λόγω της αργής πέψης τους. Παράλληλα, σας χορταίνουν και αποφεύγετε τις επικίνδυνες λιγούρες.

Ενεργειακά ποτά: Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν συστατικά, όπως η ταυρίνη, που σε συνδυασμό με την καφεΐνη μπορεί να επηρεάσουν τους παλμούς της καρδιάς σας. Οι αρρυθμίες μόνες ή σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς.

Τηγανητό κοτόπουλο: Μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά τόσο το κοτόπουλο, όσο και τα άλλα τηγανητά φαγητά δεν έχουν καμία διατροφική αξία, παρά μόνο θερμίδες.Επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς, αυξάνουν το βάρος και προκαλούν οξείδωση στον οργανισμό. Το τηγάνισμα αλλάζει τη δομή των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών. Εκτός από λιπαρά και θερμίδες, τα τηγανητά φορτώνουν το σώμα σας με οξειδωτικά που καταστρέφουν τα κύτταρα.

Τυρί κρέμα: Οι καρδιολόγοι αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τυροκομικά προϊόντα επειδή είναι γεμάτα συντηρητικά. Εκτός από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τη συντήρησή τους, είναι επίσης γεμάτα κορεσμένα λιπαρά. Δύο κουταλιές τυρί σε κρέμα δίνει 91 θερμίδες και 7 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών.

Πηγή: Onmed.gr
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/trofes-kardiologoi-24719/feed/
<![CDATA[Έγγραφο «φωτιά»: 18 πράγματα που γνωρίζει για εσάς το Facebook χωρίς να το ξέρετε]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-den-xerete-24690/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-den-xerete-24690/#comments +Wed, 13 Jun 2018 10:11:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-den-xerete-24690/   Οι ανατριχιαστικοί τρόποι με τους οποίους κατασκοπεύει το Facebook τους χρήστες του έχουν αναλυθεί λεπτομερώς σε  έγγραφο-φωτιά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο.


]]>
 Οι ανατριχιαστικοί τρόποι με τους οποίους κατασκοπεύει το Facebook τους χρήστες του έχουν αναλυθεί λεπτομερώς σε  έγγραφο-φωτιά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο.


Περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κινήσεων του ποντικιού, την καταγραφή των επιπέδων της μπαταρίας και των συσκευών παρακολούθησης κοντά σε έναν χρήστη που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.

Η 454 σελίδων έκθεση δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήσεις που έγιναν στον Μαρκ Ζούκερμπέργκ, όταν εμφανίστηκε στο Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που κατασκοπεύει το Facebook:
Πληροφορίες της ηλεκτρονικής συσκευής την οποία χρησιμοποιείς για να συνδεθείς στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρακολουθεί συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με εσάς. Καταγράφει τον κατασκευαστή υλικού του smartphone σας, της συνδεδεμένης τηλεόρασης, tablet, υπολογιστή ή άλλων συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, το λειτουργικό σύστημα, τις εκδόσεις λογισμικού και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone, θα διατηρεί αρχείο του φορέα κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISPs) θα αποθηκεύονται για χρήστες που χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi ή Ethernet για πρόσβαση στο Facebook.

Κινήσεις του ποντικιού του υπολογιστή σας στην οθόνη όταν αλληλεπιδράτε με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.Η εταιρεία λέει ότι κάνει αυτό για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των bots.

Ονόματα εφαρμογών και αρχείων που χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράσετε με το Facebook βοηθά την εταιρεία να μάθει τους τύπους συσκευών που προτιμάτε. Αυτά τα δεδομένα συγχρονίζονται με το προφίλ σας και επηρεάζουν τους τύπους διαφημίσεων που βλέπετε όταν ξεκινάτε το Facebook.

- Λειτουργίες συσκευής: Το Facebook θέλει να μάθει πώς το χρησιμοποιείτε. Έτσι, καταγράφει αν κρατάτε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Facebook στο προσκήνιο της οθόνης του υπολογιστή σας - ή αν έχετε την τάση να το αφήσετε στο παρασκήνιο, κρυμμένο πίσω από άλλα παράθυρα. Παρακολουθεί επίσης τις «λειτουργίες και τις συμπεριφορές που εκτελούνται στη συσκευή» ενώ εμφανίζεστε ως ενεργοί χρήστες.

- Συνδέσεις συσκευής:  Παρακολουθεί μια σειρά διαφορετικών συνδέσεων από το smartphone, το tablet, το laptop ή την έξυπνη τηλεόραση. Παρακολουθεί την ισχύ σήματος της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας (αν χρησιμοποιείτε), σήματα Bluetooth και πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά hotspot Wi-Fi .

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί αν συνήθως χρησιμοποιείτε το Facebook σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή όταν μετακινείστε.

- Συσκευές που βρίσκονται κοντά: Το Facebook παραδέχεται ότι συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά ή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi όταν συνδέεστε ή ανοίγετε την εφαρμογή. Παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει τους χρήστες να εκτελούν εργασίες που απαιτούν πολλαπλές συσκευές, όπως τη ροή βίντεο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόρασή τους.

- Επίπεδο μπαταρίας: Η εταιρεία λέει ότι παρακολουθεί τις αλλαγές υλικού σε όλες τις συσκευές που εκτελούν την υπηρεσία της. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της επίδρασης που έχει η εφαρμογή Facebook στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής, ωστόσο προηγούμενες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Princeton ισχυρίστηκαν ότι μόνο τα δεδομένα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων σε ολόκληρο τον ιστό.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/-facebook-den-xerete-24690/feed/
<![CDATA[Δες τι μπορείς να κάνεις με την θαυματουργή οδοντόκρεμα. ]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/odontokrema-24686/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/odontokrema-24686/#comments +Tue, 12 Jun 2018 16:39:00 +0300 40 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/odontokrema-24686/
Υπάρχουν όμως κάποιοι λεκέδες που επιμένουν να μην φεύγουν όσο και να πλύνουμε τα ρούχα και να τα τρίβουμε. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος. Δες τι μπορείς να κάνεις με λίγη οδοντόκρεμα:

]]>
 Το πλύσιμο των ρούχων είναι από τις πιο βαρετές αλλά και πιο σημαντικές δουλειές του σπιτιού. Θέλουμε τα ρούχα μας να είναι καθαρά, να μυρίζουν ωραία και να έχουν απαλή υφή.


Υπάρχουν όμως κάποιοι λεκέδες που επιμένουν να μην φεύγουν όσο και να πλύνουμε τα ρούχα και να τα τρίβουμε. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος. Δες τι μπορείς να κάνεις με λίγη οδοντόκρεμα:

Καθάρισε τη σόλα των sneakers σου: Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε τις άκρες ώστε να γίνουν πάλι λευκές και να δείχνουν σαν καινούριες.

Βγάλε τη βρωμιά από το σίδερο: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψε τις σιδερένιες επιφάνειες. Σκούπισε με ένα άλλο, βρεγμένο πανί και άστο να στεγνώσει. Θα λάμψει!

Αφαίρεσε λεκέδες από τα ρούχα: Βγάλε τους λεκέδες από κραγιόν, μελάνι ή στάμπες από το γκαζόν. Κάλυψε τον λεκέ με οδοντόκρεμα, τρίψε δυνατά, ξέπλυνε με ζεστό νερό και βάλε το ρούχο στο πλυντήριο όπως συνηθίζεις.

Αφαίρεσε λεκέδες από κρασί από τα τραπεζομάντιλα: Άλειψε με οδοντόκρεμα τον λεκέ και άφησέ τον να κάτσει μέχρι να το πλύνεις στο πλυντήριο.

Βγάλε τις πιτσιλιές από μελάνι: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα, τρίψε το σημείο και ξέπλυνέ το.

Κάνε τα κοσμήματά σου να λάμπουν: Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας για να τρίψεις τα κοσμήματά σου ώστε να γυαλίζουν σαν καινούρια. Αφαίρεσε μετά την οδοντόκρεμα που έμεινε και μπορείς να τα φορέσεις.

Αφαίρεσε την κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα: Πασάλειψε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και κάντο πιο επίπεδο με έναν χάρακα. Μόλις στεγνώσει η οδοντόκρεμα, η τσίχλα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Γυάλισε τα λερωμένα και σκονισμένα παπούτσια: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε με ένα μαλακό πανί. Θα γίνουν σαν καινούρια.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας σούπερ μάρκετ, θυμήσου να πάρεις οδοντόκρεμα και για το καθάρισμα των δύσκολων λεκέδων.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/odontokrema-24686/feed/
<![CDATA[Το θρυλικό Cobra Kai Dojo ήρθε για να μείνει; Από την Παναγιώτα Τζιοβανάκη.]]> http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/cobra-kai-dojo--24679/ http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/cobra-kai-dojo--24679/#comments +Tue, 12 Jun 2018 11:15:00 +0300 216 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/cobra-kai-dojo--24679/  Η τηλεοπτική σειρά Cobra Kai του YouTube Red ήρθε να μας γεμίσει με νοσταλγία αλλά και απίστευτο γέλιο. Μετά από 34 χρόνια συναντάμε τον Τζόνι Λόρενς που αδυνατεί να κρατήσει μία σταθερή θέση εργασίας, και βρίσκει μοναδική συντροφιά το αλκοόλ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντάνιελ Λα Ρούσο έχει αναδειχθεί σε επιτυχημένο επιχειρηματία. Το θρυλικό Cobra Kai Dojo ήρθε για να μείνει; Από την Παναγιώτα Τζιοβανάκη.

]]>
Τι κι αν πέρασαν 34 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Karate Kid,τι κι αν ακολούθησαν με λιγότερη επιτυχία το Karate Kid Part II και III, έπειτα το Next Karate Kid και πιο πρόσφατα το ριμέικ του Karate Kid με τον Τζάκι Τσαν το 2010, η φιλόδοξη κίνηση της υπηρεσίας Streaming του You Tube Red να μεταφέρει ξανά στις οθόνες μας τους πρωταγωνιστές Ντάνιελ Λα Ρούσο (Ράλφ Μάτσιο) και Τζόνι Λόρενς (Γουίλιαμ Ζάμπκα) τράβηξε σίγουρα την προσοχή μας!
 
Παρότι πολλές παραγωγές αναμασιούνται και γίνονται ριμεικ, συνέχειες κ.ο.κ. χωρίς να έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στους θεατές, η συγκεκριμένη τηλεοπτική συνέχεια της ταινίας του 1984, Cobra Kai μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί.
 
Μέσα από 11 επεισόδια (διάρκειας 20 λεπτών) συναντήσαμε τον -άλλοτε νταή έφηβο, ενήλικα πια- Τζόνι Λόρενς, ο οποίος αδυνατεί να κρατήσει μία σταθερή θέση εργασίας, αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, και αφού έχει αποκοπεί από την πρώην σύντροφο του και τον γιο του επιλέγει για παρέα το αλκοόλ. Αντιθέτως, ο Ντάνιελ Λα Ρούσο έχει αναδειχθεί σε επιτυχημένο επιχειρηματία και ζει μαζί με την σύζυγο και τα δύο παιδιά του μία πλουσιοπάροχη και άνετη ζωή.
 
Οι δημιουργοί της σειράς έξυπνα προχώρησαν στην ώριμη φάση (θα μπορούσαμε να πούμε) του Karate kid του 1984, εφόσον δίνεται έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο ενήλικες σε αυτή τη σοβαρή (;) φάση της ζωής τους και στην εξέλιξη των χαρακτήρων τους. Αυτό επιβεβαιώνεται, εάν αναλογιστούμε πως στην ταινία του 1984 κυριαρχούσε η αντίληψη του «κακού» Τζόνι και του «καλού» Ντάνιελ. Πλέον δεν υπάρχει ένας χαρακτηρισμός για τους δύο πρωταγωνιστές και οι δύο διαθέτουν πιο πολύπλοκες πτυχές, άλλες θετικές, άλλες αρνητικές.
 
Βέβαια, παρόλο που στην πρώτη ταινία δόθηκε περισσότερη έμφαση στον Ντάνιελ Λα Ρούσο, αυτή τη φορά ξεχωρίζει ο Τζόνι και η προβληματική παιδική του ηλικία που επηρεάζει μέχρι και σήμερα τον τρόπο ζωής του. Μάλιστα, σε σχέση με τον γλυκανάλατο ορισμένες φορές Ντάνιελ Λα Ρούσο, ο Τζόνι είναι απολαυστικός σε κάθε σκηνή -κάτι που πιθανώς δεν θα συνέβαινε, εάν ο χαρακτήρας του δεν ήταν τόσο καλογραμμένος και ανθρώπινος-. Και πως να μην είναι δηλαδή απολαυστικός δηλαδή, όταν ως γνήσιος old school bully βοηθάει τον νεαρό μαθητή και γείτονα του Μιγκέλ (Χόλο Μαριδουένια) να αντιμετωπίσει τους νταήδες συμμαθητές του με τον τρόπο ενός Cobra Kai «Χτύπα πρώτος. Χτύπα δυνατά. Χωρίς έλεος.» και παράλληλα κατακρίνει το «φλώρικο» ανώνυμο σύγχρονο bulling μέσω διαδικτύου.
 
Η πρώτη σεζόν της σειράς σε γενικές γραμμές φάνηκε να έχει εξαιρετικά γρήγορη ροή, ενσωμάτωσε σκηνές από το παρελθόν χωρίς να φαντάζουν κουραστικές επαναλήψεις ή ανούσιες σκηνές για να καλύψουν τον χρόνο των επεισοδίων και εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ένα μάτσο νέρντς έμαθαν μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα Karate και κατάφερε να συμμετέχει ικανά και στο τουρνουά, κατά τα άλλα η σειρά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, δεν παρουσιάζει άλλα κενά ή ασάφειες.
 
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία για την προβολή της δεύτερης σεζόν, την οποία ελπίζουμε να συνεχίσουν αντάξια οι δημιουργοί, αφού έχουν ανεβάσει επικίνδυνα τον πήχη. Μέσα στο 2019 περιμένουμε να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που προέκυψαν ιδιαίτερα στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, από την μετέωρη σχέση μεταξύ του Τζόνι και του γιου του Ρόμπι (Τάνερ Μπατς), το νέο Dojo που πρόκειται να ανοίξει στην περιοχή μέχρι και την δυναμική επιστροφή του Σένσει Κρις (Μάρτιν Κόβ), τον οποίο δεν έχει ξανασυναντήσει ο Τζόνι μετά την απόπειρα του να τον στραγγαλίσει εξαιτίας της ήττας του στο τουρνουά.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/ayta-kai-alla/cobra-kai-dojo--24679/feed/