Διεθνής διάκριση για τα σοκαριστικά πρωτοσέλιδα του Έθνους από τις πυρκαγιές στο Μάτι – Δείτε τα

825 Views
Διεθνής διάκριση για τα σοκαριστικά πρωτοσέλιδα του Έθνους από τις πυρκαγιές στο Μάτι – Δείτε τα Διεθνής διάκριση για τα σοκαριστικά πρωτοσέλιδα του Έθνους από τις πυρκαγιές στο Μάτι – Δείτε τα

 


Νέα διεθνής διάκριση για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αυτήν την φορά από την αμερικανική Society for News Design. Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας βραβεύθηκε με δύο Awards of Excellence στην κατηγορία των πρωτοσέλιδων.

Οι αμερικανοί κριτές ξεχώρισαν δύο πρώτες σελίδες της Εφημερίδας για τις φωτιές στην Αττική. Ο SND είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος διαγωνισμός, στον οποίον τα έντυπα κρίνονται για τον συνδυασμό του δημοσιογραφικού με το εικαστικό στοιχείο. Φέτος ήταν η πρώτη φορά, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας, που ελληνική εφημερίδα διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό SND και ξαναέγραψε το GR στην λίστα των νικητών.


Πριν από πέντε περίπου μήνες οι πρώτες σελίδες του ΕΘΝΟΥΣ είχαν διακριθεί και στα πανευρωπαϊκά βραβεία EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS. Ειδικότερα, η πρώτη σελίδα που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι και απεικονίζει την Ακρόπολη να πνίγεται από τις στάχτες διακρίθηκε με Award of Excellence και στους δύο διαγωνισμούς.

Το ΕΘΝΟΣ εδώ και ένα χρόνο πειραματίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση της πρώτης σελίδας και η οπτική της έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Την πρώτη σελίδα του ΕΘΝΟΥΣ επιμελείται ο διευθυντής έκδοσης Σπύρος Αλεξίου.


Στον φετινό 40ο διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότερα από 2.000 έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές ξεχώρισαν οι New York Times, Politiken, National Geographic, Washington Post, Die Zeit, South China Morning Post, Razon de Mexico, The Guardian, Publico, Globe and Mail.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
με 0 Σχόλια 299 Views

 Από σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά τμηματικά, ανά ομάδα Περιφερειών, η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή