Τα καλύτερά μας βράδια είναι στην ΕΡΤ με ταινίες που αγαπήθηκαν από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, τις οποίες η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 μεταδίδουν κάθε εβδομάδα από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή.
Σκηνοθεσία – σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας
Υπόθεση: Το ολέθριο πάθος της για τη χαρτοπαιξία την οδηγεί σε αδιέξοδο. Εξαιτίας του, η Αλέκα έχει δημιουργήσει χρέη, που δύσκολα κρύβονται. Ταυτοχρόνως, αντιμετωπίζει προβλήματα με την οικογένειά της, αλλά και με τον αρραβωνιαστικό της κόρης της, τον οποίο θεωρεί γρουσούζη. Προκειμένου να την αναγκάσει να κόψει τα χαρτιά, ο άντρας της φλερτάρει με την καλύτερη φίλη και συμπαίκτριά της.
(Ben is Back)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Πίτερ Χέτζις
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λούκας Χέτζις, Κόρτνεϊ Βανς, Κάθριν Νιούτον, Ρέιτσελ Μπέι Τζόουνς
Η μητέρα του, Χόλι (Τζούλια Ρόμπερτς), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.
Ένα κρίσιμο 24ωρο αρχίζει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις, τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα-δυνατά.
(The Angriest Man in Brooklyn)

Σκηνοθεσία: Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον
Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίλα Κούνις, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μελίσα Λεό, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς
Η Σάρον, που περνά τη δική της κακή μέρα, ανακοινώνει στον Χένρι ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Αυτά τα νέα θυμώνουν ακόμη πιο πολύ τον Χένρι, που ουρλιάζει στη Σάρον, απαιτώντας να μάθει πόσος χρόνος του απομένει.
Αντιμέτωπη με τις φωνές και τις προσβολές του, η Σάρον του αποκαλύπτει ότι έχει 90 λεπτά ζωής. Σοκαρισμένος από τα νέα, ο Χένρι φεύγει τρέχοντας από το ιατρείο, αφήνοντας τη Σάρον κατάπληκτη από την κακή της κρίση.
Καθώς εκείνη συνειδητοποιεί το μεγάλο της λάθος, ο Χένρι αποφασίζει στα 90 λεπτά ζωής που του μένουν να διορθώσει τη λάθος πορεία στη ζωή και τις σχέσεις του.
(The Killing of a Sacred Deer)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστοουν, Μπιλ Καμπ
(Instructions Not Included / No se aceptan devoluciones)

Σκηνοθεσία: Εουχένιο Ντερμπέζ
Παίζουν: Εουχένιο Ντερμπέζ, Τζέσικα Λίντσεϊ, Λορέτο Περάλτα, Ντάνιελ Ρέιμοντ, Κάρλα Σόουζα, Αλεσάντρα Ροσάλντο, Χιούγκο Στίγκλιτζ, Αρσέλια Ραμίρες, Αγκουστίν Μπερνάλ, Σάμι Πέρες, Μόνικα Λοσάνο
Η πρωτότυπη οικογένειά τους μπαίνει σε κίνδυνο, όμως, όταν από το πουθενά εμφανίζεται η μητέρα της Μάγκι, απειλώντας να πάρει μακριά από τον Βαλεντίν την κόρη που έχει γίνει πια το πιο σημαντικό πλάσμα στη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Ρομπ Ράινερ
Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπιλ Πούλμαν, Tζένιφερ Τζέισον Λι
Δεχόμενος έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ειδικά από παράγοντες μέσα από την ίδια του την παράταξη, ο Λίντον Τζόνσον θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να θεραπεύσει τις πληγές του έθνους και να επισφραγίσει την προεδρία του με την προώθηση της ψήφισης του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που είχε συνταχθεί στη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Κένεντι.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρήστος Αποστόλου
Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Φέρμης, Τάσος Γιαννόπουλος, Θανάσης Μυλωνάς, Περικλής Χριστοφορίδης, Κία Μπόζου, Νικήτας Πλατής, Τόλης Βοσκόπουλος, Τάκης Χριστοφορίδης, Νάσος Κεδράκας, Βαγγέλης Πλοιός, Ιωάννα Μουρούζη, Τερέζα Βλαντή, Μιρέλλα Κώνστα, Νενέλλα Κακαλέτρη, Φανή Ντορέ
Υπόθεση: Σ’ ένα μακρινό χωριό ζουν ο Γιάγκος με την αδελφή του Παγώνα και τις επτά ανιψιές τους. Τα κορίτσια είναι ερωτευμένα και καυχιούνται, η καθεμιά πως ο δικός της αγαπημένος είναι ο καλύτερος του χωριού. Ο Γιάγκος, όμως, που διετέλεσε και πρόεδρος, δεν θέλει να τις παντρέψει, χωρίς προηγουμένως να έχει παντρευτεί η Παγώνα.
Η άφιξη στο χωριό ενός Ελληνοαμερικανού που παθαίνει ατύχημα και μεταφέρεται σπίτι τους, και η νυχτερινή συνάντηση μίας από τις ανιψιές με τον αγαπημένο της –η οποία πηγαίνει στο ραντεβού φορώντας τα παπούτσια της θείας της, ενώ ο νέος το καπέλο του Αμερικανού–, στέκονται αφορμή για να τακτοποιηθούν άπαντα τα ζητήματα.

Σκηνοθεσία: Ίων Νταϊφάς
Σενάριο: Λεωνίδας Ελευθεριάδης
Παίζουν: Άννα Συνοδινού, Νίκος Καζής, Βασίλης Αφεντάκης, Σταύρος Ξενίδης, Λίντα Μιράντα, Κώστας Χατζηχρήστος, Μαρίκα Νέζερ, Δημήτρης Μυράτ, Κυριάκος Μαυρέας, Νάσος Κεδράκας, Αντιγόνη Κουκούλη, Μπέμπα Μωραϊτοπούλου, Άλκηστις Γάσπαρη, Ειρήνη Κουμαριανού, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Μαρία Ρούσσου
Ο δικηγόρος Τάσος Καλογήρου και η βοηθός του Μαίρη προσπαθούν να εντοπίσουν τον κληρονόμο μέσω αγγελιών στις εφημερίδες, και το αποτέλεσμα είναι να καταφτάσουν εκατοντάδες Παπαδόπουλοι και να επακολουθήσει μεγάλη αναστάτωση.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Θόδωρος Μαραγκός
Παίζουν: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Άννα Μαντζουράνη, Κώστας Τσάκωνας, Νίκος Καλογερόπουλος, Ρένα Καζάκου, Δημήτρης Καμπερίδης, Δήμος Αβδελιώδης, Χρήστος Καλαβρούζος, Δήμητρα Ζέζα, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Κάτια Αλεξάνδρου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Θωμάς Παλιούρας, Νίκος Κοτσώνης, Βούλα Πρεβεδώρου, Κώστας Μπιλίρης, Στέλιος Λιονάκης, Μενέλαος Ντάφλος, Μαίρη Νάνου, Εύη Πρασσά
Παράλληλα, η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων κατά την Κατοχή, καθώς παραλείπεται το όνομα του Χρήστου Καναβού, ενός κομμουνιστή αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή.
Ο Περικλής έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη γυναίκα του Ελπίδα όσο και με τους δύο γιους του Σωκράτη και Δημοσθένη, που υπερασπίζονται το δικαίωμα της Χρυσάνθης (Ειρήνη Καζάκου) και της οικογένειάς της να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Καναβού…

Σκηνοθεσία-σενάριο: Nίκος Αυγουστίδης
Παίζουν: Μικές Γλύκας, Στέλιος Μακριάς, Γιάννης Κοκκιασμένος, Δημήτρης Αυγουστίδης, Ευτυχία Καρανικόλα
Ένας παππούς που επιστρέφει από τον θάνατο για να δει για μία τελευταία φορά τον εγγονό του.
Ένα χωριό ανήμπορο να διαχειριστεί επιστροφές που έγιναν από αγάπη.
(The Waiter)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Στηβ Κρικρής.
Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριάγκος, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.
Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων.
(BenedettaFollia/BlessedMadness)

Σκηνοθεσία: Κάρλο Βερντόνε
Παίζουν: Κάρλο Βερντόνε, Ιλένια Παστορέλι, Μαρία Πία Καλτσόνε, Λουκρέζια Λάντε ντε λα Ροβέρε
Τη μελαγχολική και βαρετή καθημερινότητά του θα αναστατώσει η νέα ενθουσιώδης και «θορυβώδης» υπάλληλος που προσλαμβάνει.
Όταν τον πείθει να γραφτεί σ’ ένα site γνωριμιών, προκειμένου να ξεπεράσει τη σύζυγό του Λίντια, η ζωή του θα αναστατωθεί από σωρεία αποτυχημένων ραντεβού και απρόσμενων καταστάσεων.