Ντιν Σνάιντερ: Ποιος είναι «Βασιλιάς των λιονταριών» με τα εκατομμύρια ακολούθων;

4580 Views
Ντιν Σνάιντερ: Ποιος είναι «Βασιλιάς των λιονταριών» με τα εκατομμύρια ακολούθων; Ντιν Σνάιντερ: Ποιος είναι «Βασιλιάς των λιονταριών» με τα εκατομμύρια ακολούθων;

 


 
Λάτρης των ζώων, ή απλά νάρκισσος που θα έκανε τα πάντα για δημοσιότητα; Ο Ντιν Σνάιντερ έχει πολλές χιλιάδες ανθρώπων να τον λατρεύουν και άλλες τόσες να τον μισούν.
 
Ο νεαρός που μετακόμισε στην Νότια Αφρική και χρησιμοποίησε μια προστατευμένη έκταση που αγόρασε, για να ζουν εκεί με ασφάλεια άγρια ζώα που ισχυρίζεται πως διέσωσε, είναι αν μη τι άλλο, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.
 
Τα καθημερινά του βίντεο στα οποία αγκαλιάζει λιοντάρια και φιλάει ύαινες, ενώ εσύ αγωνιείς σε ποιο λεπτό θα φύγει από εκεί χωρίς χέρι, είναι πραγματικά εθιστικά.
 
Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του μέλος της αγέλης των λιονταριών, και στις ερωτήσεις των ακολούθων του για το πως κατάφερε να έχει αναπτύξει τέτοια σχέση με αυτά τα επικίνδυνα ζώα, απαντάει πως πέρασε πολύ καιρό μελετώντας τις συνήθειές τους, μιμούμενός τις, και φυσικά υπάρχει αυτή η μεγάλη αγάπη που νιώθει προς αυτά, την οποία νιώθουν και ανταποδίδουν.
 .
.
Λίγο καιρό πριν, ήταν επίκεντρο αρνητικής κριτικής όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα στιγμιότυπο από βίντεο το οποίο τραβήχτηκε πέρυσι, και στο οποίο ο Ντιν φαίνεται να χτυπάει με την γροθιά του ένα λιοντάρι το οποίο τον πόνεσε κάποια στιγμή παίζοντας, όσο εκείνος ήταν ξαπλωμένος ανάμεσα σε αυτό και άλλα λιοντάρια.
 
Ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες για κακοποίηση ζώων, εξηγώντας πως αυτή του η κίνηση δεν ήταν ικανή να πονέσει το λιοντάρι, πως ο ίδιος υιοθετεί συμπεριφορές που ήδη έχουν μεταξύ τους τα λιοντάρια ως μέλος της αγέλης. Όταν το ένα ενοχλεί το άλλο αντιδρούν με τα νύχια ή τα δόντια τους για να δείξουν την ενόχλησή τους στο άλλο, εκείνος χωρίς αυτά τα μέσα, μόνο με το χέρι του έπρεπε να δείξει την αντίδρασή του, η οποία για το σώμα ενός λιονταριού ήταν σχεδόν αμελητέα.
 
Ας μάθουμε όμως περισσότερα πράγματα για εκείνον μέσα από 32 facts, και ο καθένας είναι ελεύθερος να σχηματίσει την δική του άποψη και να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον άνθρωπο αυτόν.
 
 
1.   Γεννήθηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας, 3 Οκτωβρίου 1992 (28 ετών).
2.   Έχει μια αδερφή, έναν χρόνο μικρότερη.
3.   Η μητέρα του έχει καταγωγή από τα Βαλκάνια ενώ ο πατέρας του είναι Ελβετός.
4.   Το πάθος του για την άγρια ζωή άρχισε παρακολουθώντας ως παιδί τον Steve Irwin.
5.   H καριέρα του άρχισε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.
6.   Μετά από έναν χρόνο δουλειάς, ίδρυσε την δική του επιχείρηση και την κράτησε τρία χρόνια, ώστε να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζονταν για να προχωρήσει στην Αφρική με το πλάνο του για το Hakuna Mipaka.
7.   Στόχος ζωής του λέει πως είναι να φέρει τα ζώα στις καρδιές των ανθρώπων, ώστε να θέλουν να τα προστατεύσουν, γιατί οι άνθρωποι προστατεύουν μόνο ότι αγαπούν.
8.   Πράγμα που στοχεύει να πετύχει εξοικειώνοντας τον άνθρωπο με την ομορφιά που έχει η άγρια φύση, προβάλλοντάς την εκ των έσω.
9.   Πέντε αξίες τον έχουν διαμορφώσει στην ζωή, και δηλώνει πως σύμφωνα με αυτές λειτουργεί. Πίστη, εκτίμηση, ελευθερία, καλοσύνη, και κουράγιο.
10. Hakuna Mipaka, ονόμασε το πάρκο άγριας ζωής (ή όαση όπως το λέει) που δημιούργησε, και είναι στα σουαχίλι λέξεις που σημαίνουν «χωρίς όρια».
11. Το Hakuna Mipaka έχει έκταση 4.000 στρέμματα και αποτελεί το σπίτι του όπως και το σπίτι για πολλά είδη άγριων ζώων που κινούνται ελεύθερα στην περιοχή.
 

 
12. Τα ζώα που υπάρχουν στο πάρκο είναι ζώα που είχαν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και ζώα που διέσωσε.
13. Δεν είναι τουριστικός χώρος και δεν είναι επισκέψιμος.
14. Μέσα σε αυτόν δεν γίνεται εμπορία ούτε και αναπαραγωγή ζώων για πώληση.
15. Κάποια από τα είδη που ζουν εκεί είναι εκτός από τα λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέμπρες, ύαινες, καμηλοπαρδάλεις, και πολλά είδη ερπετών και πουλιών.
.
.
16. Για να μπορεί να διατηρείται το μέρος καθαρό και ασφαλές δουλεύουν μαζί του ως ομάδα κι άλλοι άνθρωποι τους οποίους θεωρεί οικογένεια.
17. Έχει τατουάζ, έναν σταυρό με κάποιες λέξεις σε όλο το μπράτσο του.
18. Διατηρεί κανάλι στο YouTube όπου προβάλλει την ζωή του με τα ζώα στο πάρκο, και έχει 1.420.000 ακολούθους.
19. Ο λογαριασμός στο ίνσταγκραμ με το ονοματεπώνυμό του, αριθμεί 7, 5 εκ. ακολούθους. Εκεί ανεβάζει φωτογραφίες, βίντεο και δεκάδες stories καθημερινά, κρατώντας επαφή με το κοινό.
20. Αφιερώνει πολύ χρόνο από την μέρα του για να απαντάει σε όσο περισσότερους ακολούθους μπορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
21. Όπως κάθε influencer και άτομο με μεγάλη δημοφιλία στο YouTube, έχει έσοδα από αυτά τα μέσα.
22. Μιλάει επτά γλώσσες

 
23. Στον χώρο που κοιμάται εκτός από άλλα ζώα που μπαινοβγαίνουν ελεύθερα, υπάρχουν και δύο πιθηκάκια τα οποία συνήθως κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι του.
24. Έχει ύψος 1.84 και 94 κιλά βάρος.
25. Κάνει cross fit.
26. Δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει κάποια σχέση, στο παρελθόν όμως έχει δηλώσει πως είχε μία που διήρκησε έξι χρόνια, πλέον αφιερώνει όλον τον χρόνο του στα ζώα και είναι δύσκολο να βρει σύντροφο που θα το δέχεται, όπως και τον τρόπο ζωής του.
.
.
27. Παίζει εμπειρικά πιάνο και γιουκαλίλι.
28. Δεν είναι βίγκαν αλλά η διατροφή του βασίζεται σε λαχανικά.
29. Κουρεύει μόνος πλέον με την μηχανή πολύ κοντά τα μαλλιά του και τα ξανθαίνει με ντεκαπάζ.
30. Τραβάει ο ίδιος με το κινητό και την κάμερά του τα περισσότερα βιντεάκια που ανεβάζει, αλλά υπάρχει και δεύτερο άτομο που επίσης έχει γίνει μέλος της αγέλης και μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια ανάμεσα στα άγρια ζώα, ο οποίος τον βοηθάει όπου χρειάζεται με τις κάμερες.
31. Στειρώνει τα ήδη υπάρχοντα λιοντάρια ώστε να μην γεννηθούν άλλα σε συνθήκες αιχμαλωσίας, καθώς τα λιοντάρια δεν είναι απειλούμενο είδος.
32. Δεν έχει κάποιον μεγάλο τραυματισμό από την συναναστροφή του με τα λιοντάρια όμως άθελά τους, λόγω των νυχιών και της τραχιάς γλώσσας τους του έχουν προκαλέσει αρκετά σημάδια από ελαφρείς τραυματισμούς.

 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννα Δούνδη
Ιωάννα Δούνδη
Είμαι η Ιωάννα Δούνδη, 34 ετών, γιατί όλοι κρύβουμε ένα κουτσομπόλη μέσα μας και θέλουμε να ξέρουμε, και έχω κάπου σε ένα συρτάρι ένα πτυχίο του τμήματος Ιατρικών εργαστηρίων, μαζί με κάποια άλλα χαρτιά και βεβαιώσεις που ταχτοποιώ μια φορά τον χρόνο. Κατά τα άλλα μαζεύω άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες συνεχώς, που είμαι όμως πρόθυμη να μοιραστώ και να σχολιάσω, και έτσι γράφω. Email επικοινωνίας: ioanna.doun@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Προσεχώς «Made in Italy» με τον Λίαμ Νίσον στους κινηματογράφους.
Προσεχώς «Made in Italy» με τον Λίαμ Νίσον στους κινηματογράφους.
με 0 Σχόλια 661 Views

Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ ’ Άρσι κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο , στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Λίαμ Νίσον και Μάικλ Ρίτσαρντσον, πατέρας και γιος αντίστοιχα στην πραγματική ζωή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή