Εσύ είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ή κανένας τριτοδεύτερος;

2900 Views
Εσύ είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ή κανένας τριτοδεύτερος; Εσύ είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ή κανένας τριτοδεύτερος;


Από την Ιωάννα Δούνδη.

 
26 Μαΐου είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές)  μαζί με τις ευρωεκλογές. Τέσσερις κάλπες στο σύνολο, και όρεξη να έχεις να ψηφίζεις αγαπημένε Έλληνα ψηφοφόρε.
 
Πρέπει να πούμε ότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί σε όλες τις κατηγορίες, όμως χωρίς αμφιβολία, αυτοί που κλέβουν την παράσταση, είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις δυο τρεις από κάτω να κάνουν παρέα, γιατί δεν φτάνουν για ατομική χρηση οι πέτρες που υπάρχουν.
 
Είναι πολλοί. Είναι παντού. Και είναι αποφασισμένοι. Σε βομβαρδίζουν με μηνύματα για στήριξη, σε παίρνουν τηλέφωνο σε αρρώστια και υγεία μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος, σου αφήνουν διαφημιστικά στο παρμπρίζ, σου σφίγγουν το χέρι στην λαϊκή, σε θυμούνται στην ονομαστική σου εορτή αλλά μπερδεύουν το ότι το Σίσσυ βγαίνει από το Θεοδοσία και όχι το Αναστασία, θυμούνται ότι ήσασταν συμμαθητές στο δημοτικό αλλά δεν υπολογίζουν ότι κι εσύ θυμάσαι πως εκείνη η κασετίνα δεν είχε χαθεί μόνη της… Γενικώς το προεκλογικό, είναι ένα διάστημα, που σε κάνουν να νιώθεις όπως κάθε μέρα η Μόνικα Μπελούτσι. Επιθυμητός από τους πάντες.
 
.
Ποιοί είναι όμως πραγματικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι (που μόνο για την Θεσσαλονίκη, ξεπερνάνε τους 1200) και ζουν ανάμεσά μας;
 
1.    Οι «Εκπεσόντες σταρς και wanna be celebrities»
Δεν γίνεται να μην τους έχεις ξανακούσει. Τους ξέρουν όλοι. Τους πρώτους τους θυμούνται καμιά φορά και οι δημοσιογράφοι και τους παίρνουν συνέντευξη όπου τους ρωτάνε, πόσο δύσκολο είναι να είσαι στην αφάνεια μετά από μια μεγάλη επιτυχία, και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που δεν μαθαίναμε νέα τους. Στην πλειοψηφία τους, είχαν πει ένα τραγούδι πριν 20 χρόνια που είχε γίνει επιτυχία, και μετά χάθηκαν, ή παίξανε ένα ρόλο σε μια σειρά όταν οι τηλεθεάσεις φτάνανε τα 80%, και τα ριάλιτις ήταν άγνωστη λέξη.
 
 Και τους δεύτερους, τους βλέπεις συνέχεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μαγαζιά να κάνουν αρπαχτές, σε ριάλιτι να ψάχνουν τον έρωτα, στο YouTube με δικό τους κανάλι κλπ. κλπ. Ευελπιστώντας ότι μια φορά θα χωθούν για τα καλά στον χώρο της showbiz  και δεν θα τους κουνήσει μετά ούτε γερανός.
 
Και οι δύο κατηγορίες είναι άνθρωποι που οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων ελπίζουν να κουβαλήσουν εκτός από το πραγματικό τους όνομα (που αναγκαστικά θα πρέπει να μπει στο ψηφοδέλτιο γιατί καλλιτεχνικά εδώ δεν περνάνε), και κάναν ψηφοφόρο που τους ξέρει και πιστεύει στο άστρο τους. Αυτό που υπήρχε και σιγοέσβησε στην μία περίπτωση, και αυτό που ελπίζει (η μαμά τους κυρίως) να λάμψει κάποτε, στην άλλη.
 
2.    Οι «λόγιοι»
Είναι καλλιεργημένοι, είναι σπουδαγμένοι, μιλούν πάντα με όμορφο λεξιλόγιο και συντακτικό, και αν βάλουν τα σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει σε σειρά, πρέπει να πληρώσεις τρία διόδια στην διαδρομή μέχρι να τα διαβάσεις όλα. Σε κάνουν να νιώθεις πως ίσως το πτυχίο σου δεν αρκεί, ότι πάντα κάτι παραπάνω θα ξέρουν από σένα και δεν τολμάς να πολυμιλήσεις παρουσία τους. Όταν τελικά συζητάς μαζί τους, είσαι πάντα σίγουρος πως μια περιοχή με περίεργο όνομα που ανέφεραν δεν είναι καν υπαρκτή και την googlάρεις όταν βρεθείς μόνος.
 
 Συνήθως όλο αυτό είναι μόνο θεωρία και δημιουργία εντυπώσεων, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάπως σαν τον Βογιατζή στις «Γοργόνες και Μάγκες», απλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα πέντε πράγματα που ξέρουν σε συνδυασμό με την χαμηλή αυτοεκτίμησή σου για να σε πείσουν για την κατωτερότητά σου. Τουτέστιν, όχι… δεν θα σε ψηφίσω αγαπητέ για να ακούω μόνο θεωρίες και από πράξη τίποτα. Βγες λίγο από το γραφείο και το βιβλίο να δεις τι συμβαίνει πραγματικά εκεί έξω, να λερωθούν τα παπούτσια σου,  και μετά συζητάμε.
 
3.    Οι «φέτος θα βγω οπωσδήποτε»
Είτε έχεις ψηφίσει σε δυο εκλογές, είτε σε δέκα, αυτοί εκεί! Ήταν πάντα υποψήφιοι. Και κάθε φορά με διαφορετικό συνδυασμό. Δεν κάνουν προεκλογικό αγώνα, δεν έχουν καν συνήθως συγκεκριμένη ιδεολογία, είναι τον υπόλοιπο καιρό φυσιολογικοί άνθρωποι σαν εμένα και εσάς, με την δουλίτσα τους, τα χρέη τους, κλπ. κλπ. αλλά σαν κάτι να τους πιάνει ρε παιδί μου την περίοδο των εκλογών και όχι δεν λένε σε πρόταση. Πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα βγουν. Και με την αξία τους… χωρίς αγώνες, γνωριμίες, δημοφιλίες… τίποτα από αυτά.
 
Το μόνο που χρειάζεται να τους ρωτήσεις αν τύχει και τους δεις αυτό το διάστημα, είναι, όχι αν θα είναι και φέτος υποψήφιοι, αλλά με ποιόν συνδυασμό. Και καμιά φορά μπερδεύονται και οι ίδιοι, και λένε « στάσου να δεις πως είναι το όνομα». Αυτοί οι άνθρωποι αξίζει να ψηφιστούν νομίζω έστω μια φορά, απλά και μόνο για την υπομονή και την αντοχή τους, πλέον χτυπάει το φιλότιμο μέσα μας. Ρίξτε την εκεί να πα σταδιάλα.
 
4.    Οι «ωραίες του χωριού»
Λατρεμένη κατηγορία. Και τώρα που πλέον το ποσοστό των γυναικών υποψηφίων πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% , έχουμε την χαρά να βλέπουμε περισσότερες τέτοιες τσούπρες στα ψηφοδέλτια.
 
Όταν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού κάνουν την φωτογράφησή τους για τις κάρτες, τα μπρελόκ, τα φέιγ βολάν, και όλο το υπόλοιπο προεκλογικό υλικό, αυτές δεν χρειάζεται! Θα διαλέξουν φωτογραφίες από αυτές που ήδη έχουν στο Facebook και το φώτοσοπ είναι και καλύτερο από επαγγελματικό και τους ήρθε και τζάμπα καθώς το έκαναν μόνες. Κι ενώ όλες οι φωτογραφίες των υποψηφίων είναι καθισμένες και κοντινές, από ώμους και πάνω, οι δικές τους συνήθως είναι ολόσωμες, και σε μία πόζα που σε κάνει να αναρωτιέσαι μέχρι πια ηλικία έχει η μέση τέτοια ελαστικότητα.
 
Το χρώμα των μαλλιών και του περιγράμματος χειλιών, κανόνας, είναι πάντα πέντε τόνους διαφορετικό από το φυσικό τους. Μαλλί, μακιγιάζ από τις ίδιες, που συνήθως έχουν και από ένα πτυχίο σε αυτήν την τέχνη, και το κομμωτήριο θα τις βάλει αυτόματα στην κατηγορία ¨επιχειρηματίας¨ και έτσι θα μπει στο βιογραφικό τους, το οποίο θα συμπληρωθεί με κάποιον από τους ντόπιους πολιτιστικούς συλλόγους που ανήκουν.
 
Ένα μείον έχει η υποψηφιότητά τους για τους επικεφαλής του συνδυασμού που κατεβαίνουν, ότι στις ομιλίες και τις παρουσιάσεις που παραβρίσκονται όλοι, το κοινό συνήθως δεν καταλαβαίνει από κοντά ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έβλεπε στα έντυπα, και συνήθως το υποθέτει από την γόβα και την μίνι φούστα.
 
5.    Οι «ο δρόμος για την πρωθυπουργία, ξεκινάει από τα χωράφια»
Θα γίνουν μια μέρα. Το ξέρουν. Το ξέρει η μαμά τους, ο μπαμπάς τους, το πιστεύει η κοπέλα τους από το γυμνάσιο, και το είπε και η μαία που τους ξεγέννησε: Αυτό το παιδί μια μέρα θα κυβερνήσει την χώρα. Ίσως και ο Παΐσιος έχει κάνει σχετική αναφορά σε κάποια προφητεία του, ελέγχεται.
 
Ο δρόμος για την κυβέρνηση όμως είναι δύσκολος και δύσβατος, και πρέπει να ξεκινήσεις από τα χαμηλά και να ζητήσεις την ψήφο των συγχωριανών σου αν θες να ελπίζεις.  Σήμερα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αύριο δήμαρχος, μεθαύριο βουλευτής, περιφερειάρχης, πρόεδρος κόμματος, και μια μέρα ούτε θα καταλάβεις πως όσα μαλλιά του έχουν απομείνει είναι βαμμένα, αλλά δεν θα έχει και σημασία γιατί με αυτά  θα περνάει περήφανος την είσοδο του Μαξίμου.
 
Σταυρώστε τους σταυρώστε τους, στα χέρια σας σηκώστε τους! Ενάμισης μήνας έμεινε… και να δεις που θα μας λείψουν μετά οι άτιμοι!
.
Δείτε αυτά:
.
Actors Portfolio:
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση κοινωνικών δικτύων κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
,

αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννα Δούνδη
Ιωάννα Δούνδη
Είμαι η Ιωάννα Δούνδη, 34 ετών, γιατί όλοι κρύβουμε ένα κουτσομπόλη μέσα μας και θέλουμε να ξέρουμε, και έχω κάπου σε ένα συρτάρι ένα πτυχίο του τμήματος Ιατρικών εργαστηρίων, μαζί με κάποια άλλα χαρτιά και βεβαιώσεις που ταχτοποιώ μια φορά τον χρόνο. Κατά τα άλλα μαζεύω άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες συνεχώς, που είμαι όμως πρόθυμη να μοιραστώ και να σχολιάσω, και έτσι γράφω. Email επικοινωνίας: ioanna.doun@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τη Μαρία Στεφάνου! «Τίναζα τις τρίχες απ’ τα ρούχα μου, βαφόμουν και ανέβαινα στη σκηνή...»
In Tempo με τη Μαρία Στεφάνου! «Τίναζα τις τρίχες απ’ τα ρούχα μου, βαφόμουν και ανέβαινα στη σκηνή...»
με 1 Σχόλια 450 Views

Το In Tempo επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μια ξεχωριστή και πολύπλευρη καλλιτέχνιδα. Ο λόγος για τη Μαρία Στεφάνου που η ιστορία της ίσως σε κάποιους να θυμίσει και ταινία. Συνέντευξη με την Βένια Αδαμάκου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή