Οι δολοφόνοι του Facebook: 6 διαφορετικοί τύποι και πως χρησιμοποιούν το μέσο δικτύωσης.

1475 Views
Οι δολοφόνοι του Facebook: 6 διαφορετικοί τύποι και πως χρησιμοποιούν το μέσο δικτύωσης. Οι δολοφόνοι του Facebook: 6 διαφορετικοί τύποι και πως χρησιμοποιούν το μέσο δικτύωσης.

 

Μετά από μια έρευνα πέντε χρόνων, οι εγκληματολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μπέρμπινχαμ παρουσίασαν τους έξι τρόπους με τους οποίους οι δολοφόνοι χρησιμοποιούν το Facebook. Μελετώντας 48 εγκλήματα που σχετίζονται με το δημοφιλές μέσο δικτύωσης, οι Βρετανοί επιστήμονες μπόρεσαν να κατηγοριοποιήσουν τα διαφορετικά «χτυπήματα» και να στείλουν προειδοποίηση στους χρήστες του Facebook.


   Ο πιο συνηθισμένος τύπος δολοφόνου είναι ο… συλλέκτης πληροφοριών. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι δολοφόνοι που χρησιμοποιούν το Facebook ώστε να αποκομίσουν τις κατάλληλες πληροφορίες για το θύμα τους, προτού αποφασίσουν να του επιτεθούν. Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει το 27% των περιπτώσεων.

   Δεύτερος τύπος δολοφόνου του Facebook είναι ο «πληροφοριοδότης». Σε αυτήν την περίπτωση, με ποσοστό 22.9% των συνολικών κρουσμάτων, ο δράστης χρησιμοποιεί το μέσο δικτύωσης για να ανακοινώσει την πράξη του. Σε αυτό το σενάριο, η ομάδα των εγκληματολόγων φέρνει ως παράδειγμα έναν άνδρα από το Κολοράντο, ο οποίος είχε απαγάγει την κόρη του από την πρώην γυναίκα του και αφού την πυροβόλησε θανάσιμα, αυτοκτόνησε. Πριν από την σοκαριστική του ενέργεια, είχε φροντίσει να ενημερώσει τον κόσμο μέσω ενός status που έλεγε: « Σου είπα ότι δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς εσένα, νόμιζες ότι αστειευόμουν. Τώρα εγώ και η Μία είμαστε μακριά σου, σκύλα»

   Αμέσως μετά στην λίστα των δολοφόνων, βρίσκεται ο τύπος του «ανταγωνιστή» με ποσοστό 16,7%. Σε αυτήν την περίπτωση, το έγκλημα έχει προέλθει από διαδικτυακό τσακωμό, μέσω του Facebook, ο οποίος έχει οδηγήσει τον δράστη να ψάξει και να σκοτώσει το θύμα του.

   Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή του «δολοφόνου-αρπακτικού». Φτιάχνοντας ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook, ο δράστης προσπαθεί να δελεάσει τα θύματα του, να τα προσελκύσει και εν τέλει να τα δολοφονήσει.

   Πολύ κοντά στην τέταρτη κατηγορία βρίσκεται και ο «δολοφόνος-απατεώνας». Σε αυτήν την περίπτωση ο δολοφόνος πάλι χρησιμοποιεί ψεύτικο online προφίλ, όμως προσποιείται κάποιον γνωστό του θύματος ώστε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

   Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν οι πιο… αρρωστημένοι δολοφόνοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο δικτύωσης για να πραγματοποιήσουν ή να βιώσουν κάποια φαντασίωση τους.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
με 0 Σχόλια 4290 Views

Aμάθεια, αστάθεια, γήρας, εμπειρία, ζήλος, ημιμάθεια, ιαχή, λογική, μαϊμουδισμός, νταής, ξετσιπωσιά, οπορτουνισμός, ρουτίνα, τέρας, χάος, ψυχή... λέξεις που συμπληρώνουν την παρακάτω αλφάβητο ενός δωρεάν  λεξικού φιλοδοξώντας να προκαλέσει πικρά μειδιάματα και δεύτερες σκέψεις με θέμα «ΆΝΘΡΩΠΟΣ». Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή