Δίαιτα και άλλες μεγάλες αποφάσεις για το 2015 από Δευτέρα…

202 Views
Δίαιτα και άλλες μεγάλες αποφάσεις για το 2015 από Δευτέρα… Δίαιτα και άλλες μεγάλες αποφάσεις για το 2015 από Δευτέρα…

Δίαιτα και άλλες μεγάλες αποφάσεις για το 2015 από Δευτέρα…

Η νέα χρονιά ξεκίνησε. Ακόμα προχωράει με ράθυμους ρυθμούς, όλοι είμαστε σε φάση αργίας. Μετά τις 06 Ιανουαρίου όμως, τα κεφάλια μέσα, τα γκάζια στην τσίτα και φύγαμε να ζήσουμε στο έπακρο και αυτόν τον χρόνο, να τον ρουφήξουμε μέχρι το μεδούλι του, να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει, να πετύχουμε όλους τους στόχους που βάλαμε. Με αυτούς τους στόχους λοιπόν είπα να καταπιαστώ σήμερα…
New Year’s Resolutions ή αλλιώς, οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε χρόνο από 01 Ιανουαρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου και που κατά κανόνα εγκαταλείπουμε άδοξα τέλη του ίδιου μήνα με αρχές του επόμενου. Από το πιο απλό, «από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα να χάσω τα κιλά των γιορτών», μέχρι τα πιο στομφώδη «θα κόψω το κάπνισμα» που το ακούει ο Καρέλιας και πέφτει κάτω απ’ τα γέλια, όλες τις σημαντικές αποφάσεις που παίρνουμε αυτήν την περίοδο μοιάζει να τις έχει καταραστεί κάποια κακιά μάγισσα (που το όνομα της συνήθως είναι Οκνηρία) και να παραμένουν πάντα μια ουτοπία. Η λίστα είναι μακροσκελής και προβλέψιμη, το μεγαλύτερο ποσοστό επικεντρώνεται στην αυτοβελτίωσή του: Θα αρχίσω γυμναστήριο (και θα βογκήξουν οι πάγκοι και οι αλτήρες), θα βρω χρόνο να αφοσιωθώ στο χόμπι μου (τον χρόνο τον ρώτησες αν θέλει να βρεθεί;), θα μαζέψω χρήματα να κάνω εκείνο το ταξίδι που πάντα ονειρευόμουν (και ο Σύλλογος Άδειου Κουμπαρά προειδοποιεί: μην προβαίνετε σε τέτοιες δηλώσεις) και άλλα πολλά.
 
Η αλλαγή του χρόνου είναι μια ημερολογιακή κοινοτυπία και τίποτα περισσότερο. Για να γίνουν πράξη όλες αυτές οι αποφάσεις, χρειάζεται εσωτερική προετοιμασία και συνειδητοποίηση, χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες ζυμώσεις σε συγκεκριμένο timing, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το τι λέει το χαρτάκι στο ημερολόγιο του τοίχου. Εσύ μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση, ίσως ακόμα και τη θέληση και την πυγμή, αν το σύμπαν όμως έχει άλλα σχέδια για πάρτι σου, σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα τον, τον στόχο που χάνεις. Το οποίο σε τελική ανάλυση, ε δεν είναι και τόσο κακό… κι εξηγούμαι:
Όλη αυτή η διαδικασία ανασκόπησης στην οποία μπαίνουμε αυτό το χρονικό διάστημα, όλες αυτές οι μεγάλες αποφάσεις που παίρνουμε και αφορούν αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε σε σχέση με τη ζωή μας, μας βάζουν λίγο σε μια κατάσταση αυτό – αναίρεσης. Λέγοντας «δεν πάει άλλο, φέτος πρέπει να χάσω δώδεκα κιλά» για παράδειγμα, δεν είναι λίγο σαν να αναιρείς τον … αφρατούλη εαυτό σου; Δηλώνοντας «φέτος εγώ θα γίνω καλύτερος άνθρωπος και θα βοηθάω τον διπλανό μου» δεν είναι σαν να δηλώνεις ότι ως τώρα δεν ήσουν και υπόδειγμα ανθρώπου; Το κλειδί λοιπόν για να πετύχει μια τέτοια μεγάλη απόφαση είναι η αποδοχή της πρότερης κατάστασης. Μόνο αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας για αυτό που είναι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα Μαρτίου, τέλη Σεπτεμβρίου, γενικά οποτεδήποτε είμαστε εμείς έτοιμοι, όχι ντε και σώνει αρχές του χρόνου.
.
Συνεπώς το 2015, μη χάνεις τα περιττά κιλά σου. Μην κόψεις το κάπνισμα (καλά αυτό άντε, ελάττωσέ το). Μην κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου με ψυχαναγκασμό. Αν δεν βρεις χρόνο να ξεκινήσεις μαθήματα ζωγραφικής που πάντα ήθελες, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν δεν μαζέψεις χρήματα να κάνεις το ταξίδι που ήθελες, σε διαβεβαιώ ότι ο προορισμός, όποιος κι αν είναι, δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του. Εκεί θα είναι και του χρόνου και σε τρία και σε δέκα χρόνια. Το 2015 αγάπησε λίγο πιο πολύ το γεματούλικο είδωλο στον καθρέφτη σου. Αποδέξου λίγο πιο πολύ την μέσα κι έξω εικόνα σου. Μετά να είσαι σίγουρος ότι όλα είναι στο χέρι σου, ότι κι αν αποφασίσεις, αργά ή γρήγορα θα το καταφέρεις.
Ίδιοι ή αλλαγμένοι, καλή χρονιά να έχουμε!  

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 537 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή