Πώς διαγράφουμε οριστικά όλα τα προσωπικά μας δεδομένα από παλιό υπολογιστή

672 Views
Πώς διαγράφουμε οριστικά όλα τα προσωπικά μας δεδομένα από παλιό υπολογιστή Πώς διαγράφουμε οριστικά όλα τα προσωπικά μας δεδομένα από παλιό υπολογιστή

 

Αγοράσατε έναν νέο υπολογιστή, τον σετάρατε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, κατεβάσατε τις εφαρμογές που θέλετε και τώρα αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με το παλιό σας laptop. Κάποιοι ίσως θελήσετε να το κρατήσετε για «ασφάλεια», άλλοι να πειραματιστείτε με κάποια έκδοση του Linux, ωστόσο, κάποιοι ίσως αποφασίσετε να το δώσετε για «αναπαλαίωση» ή ανακύκλωση.
 
Επειδή έχετε κάποια γνώση σχετικά με τους υπολογιστές, πριν δώσετε το παλιό σας μηχάνημα αποφασίζετε να διαγράψετε όλα τα προγράμματα και εφαρμογές που ενδεχομένως έχουν κρατήσει προσωπικά σας δεδομένα (ονόματα λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης, ακόμα και αριθμούς πιστωτικών καρτών, κλπ).
 
Και πολύ καλά κάνετε: αρχίζετε, λοιπόν, να διαγράφετε εφαρμογές και περιεχόμενο (αφού πρώτα έχετε φροντίσει να αποθηκεύσετε ό,τι υλικό σας χρειάζετε σε εξωτερικά μέσα ή το cloud) και, για να είστε απόλυτα σίγουροι κάνετε και ένα εργοστασιακό reset στον υπολογιστή σας (στα Windows 10 θα το βρείτε στις ρυθμίσεις: Settings > Update & Security > Recovery > Reset this PC, ενώ σε υπολογιστή Apple μπαίνετε στο macOS Utilities).
 
Μέχρι εδώ, όλα καλά και σωστά. Ωστόσο, τι γίνεται με τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε μορφή 0 και 1; Έχει διαπιστωθεί ότι κάποια από αυτά τα στοιχεία ενδεχομένως να παραμείνουν κρυμμένα σε σκληρούς δίσκους ακόμα και αν γίνει εργοστασιακό reset και με ειδικά προγράμματα να ανακτηθούν. Μια «σκληροπυρηνική» προσέγγιση λέει ότι ο καλύτερος τρόπος διαγραφής τους είναι η φυσική καταστροφή του σκληρού δίσκου (σπάσιμο, χάραγμα, κάψιμο με οξύ, κλπ).
 
Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας θα μείνει χωρίς αποθηκευτικό μέσο και, άρα, η αξία μεταπώλησής του θα μειωθεί δραματικά. Έτσι, οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε το σκληρό δίσκο, είναι να φροντίσετε να τον αδειάσετε/διαγράψετε πλήρως (υπάρχουν και ειδικά προγράμματα γι' αυτό) κάνοντας εργοστασιακό reset, πριν πουλήσετε ή δώσετε τον παλιό σας υπολογιστή.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τεχνολογία - Ιντερνετ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποθεώθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στην εναρκτήρια συναυλία του Μεγάρου Μουσικής για τη χειμερινή σεζόν
Αποθεώθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στην εναρκτήρια συναυλία του Μεγάρου Μουσικής για τη χειμερινή σεζόν
με 0 Σχόλια 789 Views

 Με συναυλία του μεγάλου Σταύρου Ξαρχάκου το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021. 


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή