Ατλας: Αυτό είναι το νέο ανθρωποιδές ρομπότ της Google (φωτό και video)

388 Views
Ατλας: Αυτό είναι το νέο ανθρωποιδές ρομπότ της Google (φωτό και video) Ατλας: Αυτό είναι το νέο ανθρωποιδές ρομπότ της Google (φωτό και video)

Ατλας: Αυτό είναι το νέο ανθρωποιδές ρομπότ της Google (φωτό και video)

Στην αρχή κατάφερε να τρέξει σε βράχια, έστω και μέσα στο... εργαστήριο. Στη συνέχεια τα κατάφερε μια χαρά τρέχοντας «ελεύθερος» στο δάσος, εντυπωσιάζοντας τους δημιουργούς του.

Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο Ατλας. Το νέο μεγάλο επίτευγμα της Google, ένα ανθρωποειδές ρομπότ με ύψος 1,88 μέτρα και βάρος 150 κιλά, που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού κολοσσού από την Boston Dynamics.

Τα «κατορθώματα» του Ατλαντα παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert.

Οπως υποστήριξε, αν και πολλές ακόμη εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοιο λογισμικό για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ, το λογισμικό που διαθέτει ο Άτλας, είναι πολύ πιο εξελιγμένο.

Στηρίζεται όπως ανέφερε στην απόλυτη αντιγραφή της κίνησης ανθρώπων και ζώων, ώστε το περπάτημά του να είναι σταθερό και να μην κινδυνεύει να πέσει.

Για του λόγου το αληθές, το βίντεο που παρουσιάστηκε, τον δείχνει να τρέχει μέσα στο δάσος. Σύμφωνα μάλιστα με την Google, χρησιμοποιήθηκαν βαράκια, ακόμα και γάντια του μποξ, ώστε ο Ατλας να μπορεί να ισορροπεί και σε ανώμαλο έδαφος, όπως είναι αυτό ενός δάσους.

«Μας ενδιαφέρει να ισορροπήσει, να κινείται γρήγορα και να αποοφεύγει τις πτώσεις. Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε αυτό το ρομπότ στον έξω κόσμο», δήλωσε σχετικά ο Raibert.

Και αφού η φαντασία έγινε πραγματικότητα, επιστρέφουμε στην... επιστημονική φαντασία. Γιατί στόχος της Google είναι ο Ατλας να γίνει πιο δυνατός και ευέλικτος από έναν μέσο άνθρωπο. Ηδη, έχει καταφέρει να σκαρφαλώνει με πόδια και χέρια, αλλά και να κινείται μέσα σε χώρους με συνωστισμό. Και οι δημιουργοί του υπόσχονται σύντομα ακόμη περισσότερες δυνατότητες...


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή