Η Έλενα Ακρίτα "γκρεμίζει" την Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τα 2 εκατ. ευρώ που της έδωσε ο Μίκης, τι τα έκανε;

1606 Views
Η Έλενα Ακρίτα Η Έλενα Ακρίτα "γκρεμίζει" την Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τα 2 εκατ. ευρώ που της έδωσε ο Μίκης, τι τα έκανε;

 

Με ένα κείμενό της στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" η Έλενα Ακρίτα, γράφει τη δική της άποψη για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία με πρόσφατη έκκλησή της μέσω Facebook, ζήτησε οικονομική βοήθεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είτε η οικογένεια Θεοδωράκη δεν έχει πλέον τα μέσα να συντηρηθεί είτε ότι ο πατέρας της Μίκης Θεοδωράκης δεν την βοηθάει.

Με ένα απίστευτο κείμενο, η Έλενα Ακρίτα παρουσιάζει όλη την αλήθεια για την ανάρτηση της Μαργαρίτας και τα όσα ισχυρίστηκε. Ταυτόχρονα το άρθρο της είναι ένας ύμνος στην προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο όμως δεν παραλείπει να ασκήσει και κριτική.

Η Ακρίτα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και σκιαγραφεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα γεγονότα που βρίσκονται πίσω από την ανάρτηση της Μαργαρίτας.


Εγραψε η Ελενα Ακρίτα:


"Θα είμαι πολύ προσεκτική σε αυτό το κείμενο. Λέξη λέξη θα το πάω. Είναι μεγάλος πειρασμός να πεις μια κουβέντα παραπάνω, όταν γνωρίζεις πρόσωπα και γεγονότα. Η κόρη του Μίκη είναι η κόρη του Μίκη. Τίποτα παραπάνω, τίποτα περισσότερο. Από δική της επιλογή. Θα μπορούσε να γίνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Με τη δουλειά της. Με το σπαθί της. Αντ’ αυτού έγινε η κόρη του Μίκη. Γιατί έτσι αποφάσισε. Δικαίωμά της.


Η κόρη του Μίκη πάτησε πάνω στη φήμη του. Πήρε το έργο του και το έσερνε εδώ κι εκεί με συναυλίες στο πόδι και τραγουδιστές β΄ διαλογής. Έβγαλε χρήματα, πολλά χρήματα. Και τώρα στα 62 της χρόνια, διασύρει τον πατέρα της στο πανελλήνιο λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο… άκαρδος την άφησε στον άσο.


Ισχυρίζεται πως εκείνη πληρώνει την περίθαλψή του, πράγμα 100% αναληθές. Ισχυρίζεται πως εκείνη πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ – για ποια; Για τα ακίνητα που οι γονείς της τής παραχώρησαν.
Και μιλώντας για ακίνητα… Αλήθεια τα 2.000.000 ευρώ που της έδωσε ο πατέρας της από πώληση ακινήτου πριν από τρία χρόνια περίπου, τι τα έκανε; Πώς τα ξόδεψε; Πώς ξοδεύονται δύο εκατομμύρια ευρώ μέσα σε χρόνο ντετέ;


Η κόρη του Μίκη θύμωσε, γιατί η καραντίνα της στέρησε τις σαράντα πέντε (45!) συναυλίες που της έταξε η Μενδώνη ως "αντιπαροχή" για να μην επικρίνει ο συνθέτης τον Μητσοτάκη και την παρέα του.


Το είπε άλλωστε και η ίδια "ο μπαμπάς μου στήριξε τον Μητσοτάκη όσο κανείς, γιατί μου το κάνουν τώρα αυτό;".


Όμως κανένας δεν μπορεί να παραγκωνίσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ούτε καν ο ίδιος.

Περισσότερο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ"....
.
Στην προηγούμενη ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα είχε αναφερθεί στην στάση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: "Δύσκολα, πολύ δύσκολα κρατιέμαι να μην σχολιάσω την στάση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: μια στάση που ο ίδιος ο πατέρας της χαρακτήρισε ως "ζητιανιά".

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή