Λουί ντε Φινές: «Ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα το λεπτό» με τις 3 ταινίες του Φαντομά στο ERTFLIX

1566 Views
Λουί ντε Φινές: «Ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα το λεπτό» με τις 3 ταινίες του Φαντομά στο ERTFLIX Λουί ντε Φινές: «Ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα το λεπτό» με τις 3 ταινίες του Φαντομά στο ERTFLIX

 

«Ο άνθρωπος που άλλαζε 40 πρόσωπα το λεπτό», είναι στο ERTFLIX με τις τρεις θρυλικές ταινίες του Φαντομά, στις οποίες  πρωταγωνιστεί ο κορυφαίος εκπρόσωπος της γαλλικής κωμωδίας, Λουί ντε Φινές.

Ένα αφιέρωμα στις ταινίες του γκαφατζή και του γκρινιάρη, του εγωιστή και του αυθόρμητου ανεπανάληπτου διευθυντή της γαλλικής αστυνομίας. Υπερκινητικός, με γκριμάτσες και εκφράσεις που γέμισαν θέατρα και κινηματογράφους, ο Λουί ντε Φινές, μολονότι ήσυχος και ντροπαλός στην προσωπική του ζωή, κατάφερε να μοιράσει επί 40 χρόνια, σε δύσκολους καιρούς, γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, όπως μόνο λίγοι ηθοποιοί κατάφεραν.

Οι ταινίες του έκοψαν εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο,  χαράχτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και  υπόσχονται να σας συναρπάσουν στη νέα, ειδική κατηγορία του ERTFLIX «Αφιέρωμα Λουί ντε Φινές»

Η αυλαία ανοίγει με τις ταινίες «Ο Φαντομάς» (Fantomas), «Η Επιστροφή του Φαντομά» (Fantômas se déchaîne) και «Ο Φαντομάς εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ» (Fantomas contre Scotland Yard) ενώ ακόμη περισσότερες γαλλικές κωμωδίες όπως «Οι Κομπιναδόροι», «Μια τρίχα στη Σούπα» κ.α. πρόκειται να είναι διαθέσιμες για θέαση στην κατηγορία από τον επόμενο μήνα.

«Ο Φαντομάς»
(Fantoma)
Ο μυστηριώδης Φαντομάς τρομοκρατεί τη Γαλλία. Ο επιθεωρητής Ζιβ, με τη βοήθεια ενός ρεπόρτερ, που ονομάζεται Φαντόρ και ενός υπέροχου φωτογράφου, αποφασίζει να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις του εγκληματία. Όμως, ο Φαντομάς αντεπιτίθεται.

Παραγωγή: 1964 | Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ | Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ρομπέρ Νταλμπάν


«Η Επιστροφή του Φαντομά»
(Fantômas se déchaîne)
Ο Φαντομάς απάγει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Μαρσάντ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ισχυρό όπλο και να απειλήσει τον κόσμο. Ο κακοποιός και ειδικός στις μεταμφιέσεις προγραμματίζει, επίσης, να απαγάγει και άλλον έναν επιστήμονα, τον καθηγητή Λεφέβρ. Ο δημοσιογράφος Φαντόρ αποφασίζει να στήσει μια παγίδα για τον ασύλληπτο κακοποιό. Μεταμφιέζεται σε Λεφέβρ και παρευρίσκεται σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Ρώμη αναμένοντας ότι ο Φαντομάς θα τον απαγάγει.

Παραγωγή: 1965 | Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ | Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζακ Ντινάμ


«Ο Φαντομάς εναντίον της Σκότλαντ Γιαρντ»
(Fantomas contre Scotland Yard)
Στην τρίτη ταινία της τριλογίας, ο Φαντομάς θα επιβάλλει στους πλούσιους ανά την υφήλιο έναν ετήσιο «φόρο ζωής» απειλώντας να σκοτώσει εκείνους που θα τολμήσουν να μην καταβάλουν τον φόρο. Την αρχή ο Φαντομάς θα την κάνει με τον Λόρδο ΜακΡάσλεϊ, ο οποίος θα ζητήσει τη βοήθεια του αστυνόμου Ζιβ για να στήσει παγίδα στον ασύλληπτο κακοποιό.

Παραγωγή: 1967 | Σκηνοθεσία: Αντρέ Υνεμπέλ | Πρωταγωνιστούν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ ,Μιλέν Ντεμονζό, Ζαν Ροζέρ Κουσιμόν

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Λουί ντε ΦινέςERTFLIX

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εκσυγχρονίζεται η μουσειακή πολιτική της χώρας. Τι αλλάζει στα μεγάλα μουσεία. Το πλήρες κείμενο της Μενδώνη.
Εκσυγχρονίζεται η μουσειακή πολιτική της χώρας. Τι αλλάζει στα μεγάλα μουσεία. Το πλήρες κείμενο της Μενδώνη.
με 0 Σχόλια 2694 Views

 στοχεύει στον εκσυγχρονισμό τους, «στην ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης των συγκεκριμένων δημόσιων μουσείων, καθώς και της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων και δράσεων τους 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη