7 εκατ. Έλληνες κολλημένοι στο Facebook

246 Views
7 εκατ. Έλληνες κολλημένοι στο Facebook 7 εκατ. Έλληνες κολλημένοι στο Facebook

7 εκατ. Έλληνες κολλημένοι στο Facebook...

Σε πάνω από 6,7 εκατ. εκτιμώνται οι λογαριασμοί Ελλήνων χρηστών στο Facebook, ενώ με αρκετά γρήγορους ρυθμούς αυξάνονται και τα accounts στο Twitter αλλά και στη νέα «μόδα» που δεν είναι άλλη από το Instagram.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του monitor, της υπηρεσίας της Sidebar, που παρακολουθεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, την 1/1/2016 υπήρχαν 6.744.991 λογαριασμοί από Έλληνες χρήστες στο Facebook, όταν το αντίστοιχο νούμερο την 1/1/2015 ήταν στα 6.016.464.

Στο Twitter, προστέθηκαν μέσα στο 2015 περισσότεροι από 100.000 νέοι λογαριασμοί, καθώς από 462.088 που ήταν την 1/1/2015 έφθασαν στους 571.743 την 1/1/2016.

Σε άνοδο είναι και το Instagram, το οποίο το monitor άρχισε να μετρά μέσα στο 2015 και στις αρχές της φετινής χρονιάς είχε φθάσει στους 284.665 λογαριασμούς.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα παραπάνω νούμερα αφορούν αριθμούς λογαριασμών και όχι αριθμό χρηστών, και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι Έλληνες ή οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πολλαπλούς λογαριασμούς τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter. Επίσης, περιλαμβάνει και τους μη ενεργούς λογαριασμούς, ο αριθμός των οποίων είναι δύσκολο να προσδιορισθεί.

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, όπως είναι η Web ID της Focus Bari, το Instagram εμφανίζεται πιο δημοφιλές απ’ ότι το Twitter μεταξύ των Ελλήνων χρηστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Web ID, το ποσοστό διείσδυσης του Facebook μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου είναι περίπου στο 51,8%, του Instagram στο 12,9% και του Twitter μόλις στο 8,1%.

Πηγή: Ημερησία


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2238 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή