Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

1155 Views
Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032 Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

 

Το Μπρίσμπεϊν, η πρωτεύουσα της Αυστραλιανής πολιτείας Κουίνσλαντ θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίασή της την Τετάρτη (21/07) στο Τόκιο. 

Η πόλη της Αυστραλίας, Μπρίσμπεϊν, θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2032, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), κατά τη συνεδρίασή της στο Τόκιο την Τετάρτη (21/07). Το Μπρίσμπεϊν θα γίνει, έτσι, η τρίτη πόλη της Αυστραλίας που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς, μετά τη Μελβούρνη το 1956 και το Σϊδνεϊ το 2000.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι και αυτοί του 2028 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως η ΔΟΕ από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε επιλέξει την πόλη της Αυστραλίας ως ιδανικό εταίρο για να αρχίσει συνομιλίες ανάληψης των αγώνων του 2032, με το Μπρέσμπεϊν να κάνει από τότε το πρώτο βήμα για να οριστεί «οικοδέσποινα» του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, όπως και έγινε σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής. 

Αρκετές πόλεις και χώρες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τους αγώνες του 2032, όπως η Ινδονησία, η Βουδαπέστη, η Κίνα, η Ντόχα και η κοιλάδα του Ρουρ στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, το Μπρίσμπεϊν αντιμετώπισε μικρό ανταγωνισμό από την Ινδία, την Ινδονησία, το Κατάρ, την Ισπανία και τη Γερμανία, που δεν κατάφεραν να λάβουν την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.

Τα επιχειρήματα υπέρ του Μπρίσμπεϊν περιλαμβάνουν το Κουίνσλαντ ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πολιτεία στην Αυστραλία και το γεγονός ότι η διοργάνωση των Αγώνων θα ευθυγραμμιστεί με μια στρατηγική για τη βελτίωση των τοπικών υποδομών μεταφορών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Θα τοποθετήσει επίσης το Κουίνσλαντ ως τουριστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και θα προσελκύσει μεγάλα αθλήματα και εκδηλώσεις στην πολιτεία, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το Μπρισμπέιν.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Annastacia Palaszczuk και ο Λόρδος Δήμαρχος του Μπρίσμπεϊν Adrian Schrinner, βρίσκονται στο Τόκιο και παρουσίασαν τον φάκελο της υποψηφιότητας Μπρίσμπεϊν 2032 στα μέλη της ΔΟΕ.

Μόλις ανακοινώθηκε και επισήμως ότι το Μπρίσμπεϊν θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032 το κέντρο της πόλης φωτίστηκε από πυροτεχνήματα και οι κάτοικοι πανηγύρισαν.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Χασίμιτο Σέικο συνεχάρησαν το Μπρίσμπεϊν για τη νίκη του. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πολίτες του Μπρίσμπεϊν και της Αυστραλίας», είπε.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη