Σάμπως το «πιάσαμε» ποτέ! Προς κατάργηση το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.

645 Views
Σάμπως το «πιάσαμε» ποτέ! Προς κατάργηση το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Σάμπως το «πιάσαμε» ποτέ! Προς κατάργηση το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.

Σάμπως το «πιάσαμε» ποτέ! Προς κατάργηση το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.

Την κατάργηση του νομίσματος των 500 ευρώ ζητά να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ενάντια στη Διαφθορά καθώς, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters, το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ προωθεί την διαφθορά και την εγκληματική δραστηριότητα.

Ο Τζιοβάνι Κέσλερ τονίζει: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ακόμα ανάγκη για τόσο μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η κυκλοφορία τους κάνει τη ζωή όσων θέλουν να παρανομήσουν πιο εύκολη». Η ΕΚΤ αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει τις δηλώσεις. Ο Κέσλερ επισημαίνει πως τα χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας μπορούν να βοηθήσουν το έργο των αρχών.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το να μπορείς να εντοπίσεις μια συναλλαγή είναι κομβικό όταν μάχεσαι ενάντια στην διαφθορά και την απάτη». Να σημειωθεί πως τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αντιστοιχούσαν το 2015 στο 3% των κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή