Οι 4 αλλαγές στο Facebook

198 Views
Οι 4 αλλαγές στο Facebook Οι 4 αλλαγές στο Facebook

 Οι 4 αλλαγές στο Facebook

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Εκεί παρουσιάστηκαν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται σύντομα να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. 

Η στροφή που κάνει το Facebook στην Augmented reality είναι γεγονός και όπως είχε ήδη προαναγγείλει δύο χρόνια πριν ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, το μεγαλύτερο social media network έχει σκοπό σε 5 χρόνια να μας κάνει να «παρατήσουμε» τα κινητά μας, την τηλεόρασή μας και την μουσική μας και να τα κάνουμε όλα αυτά μέσω Facebook. 

Ας δούμε όμως τις τέσσερις αλλαγές  του Facebook που θα το περάσουν στην... νέα εποχή:

1. AR Studio

Η τεχνολογία Augmented reality: Όταν ψηφιακές εικόνες τοποθετούνται στον πραγματικό κόσμο . Είναι το πεδίο μάχης - κλειδί μεταξύ του Facebook και του αντίπαλου δέοντος Snapchat. Και το AR Studio θα μπορούσε να είναι ο διαφοροποιητής.

Το Facebook ανοίγει την AR πλατφόρμα του και έτσι οι  προγραμματιστές μπορούν να κάνουν χρήση της τεράστιας υπολογιστικής ισχύος του Facebook, για πράγματα όπως αναγνώριση φωτογραφίας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε δαπανηρές και πολύπλοκες τεχνολογίες. Το AR studio είναι το έργαλείο που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να κάνουν τα περισσότερα από αυτά.

2. Messenger

Όπως αναφέρει το BBC, στο Messenger θα προστεθεί μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν του χρήστες να αλληλοεπιδρούν περισσότερο με επιχειρήσεις και να ψωνίζουν κατευθείαν προϊόντα.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση του Spotify θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να ακούνε ταυτόχρονα την ίδια μουσική. 

3. Facebook Spaces

Η απόφαση του Facebook να εξαγοράσει το Oculus VR είχε ως κίνητρο ότι η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα εξελίξει περαιτέρω τις δυνατότητες της πλατφόρμας και δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για gaming. 

Το Facebook Spaces αποτελεί την πρώτη πραγματική ενσάρκωση αυτού, αφού θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να «κατοικούν» μέσω των άβαταρ που θα δημιουργήσουν, σε εικονικούς κόσμους με φίλους τους. Θα μπορούν να «αράξουν», να παίξουν παιχνίδια, να μοιραστούν φωτογραφίες, ακόμα και να πραγματοποιήσουν ζωντανές συνομιλίες μέσω βίντεο με κάποιον στον «πραγματικό» κόσμο. 

Ωστόσο, για να είναι σε θέση οι χρήστες να κάνουν κάτι τέτοιο θα χρειάζονται τον εξοπλισμό του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift το οποίο κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (περίπου 930 ευρώ). 

4. Workplace

η δωρεάν έκδοση του εργαλείου Workplace, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικούς σκοπούς, θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Προς το παρόν πλήρης έκδοση του Workplace είναι δωρεάν αλλά, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτό θα αλλάξει αφού θα γίνει διαθέσιμη η Premium έκδοση, η οποία θα προσφέρει καλύτερα διαχειριστικά εργαλεία, αποθήκευση αρχείων σε cloud, καθώς και διαμοιρασμό περιεχομένου με συνεργάτες και επιχειρήσεις. 

Η απλή έκδοση θα περιέχει μόνο τα βασικά. 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Facebook

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
με 0 Σχόλια 1284 Views

Παρουσιαστές της απονομής 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, ο επιτυχημένος και αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός και η καταξιωμένη και πολύπειρη δημοσιογράφος Ελένη Σκάρπου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή