Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

642 Views
Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

 


Μια τεράστια αλλαγή προγραμματίζει για τις επόμενες εβδομάδες η Google, η οποία αφορά στα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών των υπηρεσιών της.

Προφανώς υπό την πίεση που ασκείται από πολιτικούς για αλλαγή στις πρακτικές των μεγάλων εταιρειών όσον αφορά στη συλλογή προσωπικών δεδομένων, η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παράσχει στους χρήστες της τη δυνατότητα ανά τρεις ή δεκαοκτώ μήνες να διαγράφουν όλα τα στοιχεία από τις χρήσεις των υπηρεσιών της εταιρείας.


Για την ώρα, η διαγραφή θα αφορά τα δεδομένα τοποθεσίες, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης εφαρμογών, ωστόσο, εκτιμάται ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google θα υποχρεωθεί να επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν και τα υπόλοιπα δεδομένα τους, όπως το ιστορικό κλπ.

Προφανώς, από τη στιγμή που τα δεδομένα θα διαγράφονται, η Google θα αρχίζει και πάλι να συγκεντρώνει εκ νέου, ωστόσο, αν κανείς λάβει υπόψη ότι η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει κυριολεκτικά τα πάντα, η απόφαση να συμπεριληφθεί και αυτή η δυνατότητα στις υπηρεσίες της αποτελεί ένα θετικό βήμα προς το σεβασμό της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη περιοδεύον με τον «Κήπο» την Ελλάδα.  Πρόγραμμα παραστάσεων.
Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη περιοδεύον με τον «Κήπο» την Ελλάδα. Πρόγραμμα παραστάσεων.
με 0 Σχόλια 776 Views

 Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή;


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή