Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

682 Views
Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

 


Μια τεράστια αλλαγή προγραμματίζει για τις επόμενες εβδομάδες η Google, η οποία αφορά στα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών των υπηρεσιών της.

Προφανώς υπό την πίεση που ασκείται από πολιτικούς για αλλαγή στις πρακτικές των μεγάλων εταιρειών όσον αφορά στη συλλογή προσωπικών δεδομένων, η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παράσχει στους χρήστες της τη δυνατότητα ανά τρεις ή δεκαοκτώ μήνες να διαγράφουν όλα τα στοιχεία από τις χρήσεις των υπηρεσιών της εταιρείας.


Για την ώρα, η διαγραφή θα αφορά τα δεδομένα τοποθεσίες, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης εφαρμογών, ωστόσο, εκτιμάται ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google θα υποχρεωθεί να επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν και τα υπόλοιπα δεδομένα τους, όπως το ιστορικό κλπ.

Προφανώς, από τη στιγμή που τα δεδομένα θα διαγράφονται, η Google θα αρχίζει και πάλι να συγκεντρώνει εκ νέου, ωστόσο, αν κανείς λάβει υπόψη ότι η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει κυριολεκτικά τα πάντα, η απόφαση να συμπεριληφθεί και αυτή η δυνατότητα στις υπηρεσίες της αποτελεί ένα θετικό βήμα προς το σεβασμό της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Όσο ακόμα επιτρέπεται! Μουσικές προτάσεις εξόδου (ή από τον καναπέ) 26/10-8/11/2020.
Όσο ακόμα επιτρέπεται! Μουσικές προτάσεις εξόδου (ή από τον καναπέ) 26/10-8/11/2020.
με 0 Σχόλια 436 Views

 Είτε από τον καναπέ σου είτε ζωντανά, ετοιμάσου να απολαύσεις τις μουσικές εκδηλώσεις για τις επόμενες 14 ημέρες! Προτείνει η Βάνια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.    

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή