Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

539 Views
Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google - Tι προβλέπεται για τα προσωπικά δεδομένα

 


Μια τεράστια αλλαγή προγραμματίζει για τις επόμενες εβδομάδες η Google, η οποία αφορά στα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών των υπηρεσιών της.

Προφανώς υπό την πίεση που ασκείται από πολιτικούς για αλλαγή στις πρακτικές των μεγάλων εταιρειών όσον αφορά στη συλλογή προσωπικών δεδομένων, η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παράσχει στους χρήστες της τη δυνατότητα ανά τρεις ή δεκαοκτώ μήνες να διαγράφουν όλα τα στοιχεία από τις χρήσεις των υπηρεσιών της εταιρείας.


Για την ώρα, η διαγραφή θα αφορά τα δεδομένα τοποθεσίες, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης εφαρμογών, ωστόσο, εκτιμάται ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google θα υποχρεωθεί να επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν και τα υπόλοιπα δεδομένα τους, όπως το ιστορικό κλπ.

Προφανώς, από τη στιγμή που τα δεδομένα θα διαγράφονται, η Google θα αρχίζει και πάλι να συγκεντρώνει εκ νέου, ωστόσο, αν κανείς λάβει υπόψη ότι η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει κυριολεκτικά τα πάντα, η απόφαση να συμπεριληφθεί και αυτή η δυνατότητα στις υπηρεσίες της αποτελεί ένα θετικό βήμα προς το σεβασμό της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βιβλία φρέσκα και πολυαναμενόμενα για τα μάτια σας μόνο!
Βιβλία φρέσκα και πολυαναμενόμενα για τα μάτια σας μόνο!
με 0 Σχόλια 270 Views

 Όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές, πυκνώνουν και οι νέες εκδόσεις βιβλίων που περιμέναμε από γνωστούς και «δοκιμασμένους» συγγραφείς. Πάνω, δηλαδή, που αναρωτιόμασταν τι απέγιναν. κάνουν ένα ξεγυρισμένο comeback, τινάζοντας τον προϋπολογισμό μας στον αέρα.

Από τη Μαρία Διαμαντοπούλου.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή