Κολπάκι για να αποφύγετε τις διαφημίσεις του Facebook

192 Views
Κολπάκι για να αποφύγετε τις διαφημίσεις του Facebook Κολπάκι για να αποφύγετε τις διαφημίσεις του Facebook

Κολπάκι για να αποφύγετε τις διαφημίσεις του Facebook.

Το Facebook γνωρίζει πολλά για εμάς, για το τι μας αρέσει. Οι πληροφορίες αυτές αντλούνται από τα Like που κάνουμε στο Facebook, τα Share, αλλά και ποια websites επισκεπτόμαστε εκτός Facebook. Τις πληροφορίες αυτές τις μοιράζεται με εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν, προκειμένου οι τελευταίες να προβάλλουν σε εμάς θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Αυτά είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Αυτό που ίσως να μην είναι, είναι ο τρόπος με τον οποίο εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε το είδος των διαφημίσεων που βλέπουμε στο Facebook. Δεν εννοούμε, φυσικά, να σταματήσουμε να κάνουμε Like και Share, αλλά κάτι πιο έξυπνο.

Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις στο Facebook.

Αρχικά κάντε κλικ στο τριγωνάκι που εμφανίζεται πάνω δεξιά στη σελίδα του Facebook και επιλέξτε [Settings-] Ρυθμίσεις. Στη σελίδα που εμφανίζεται πηγαίνετε κάτω αριστερά και επιλέγετε [Adverts-] Διαφημίσεις.

1

Στη σελίδα των Facebook Adverts, των Διαφημίσεων στο Facebook, η πρώτη επιλογή [Adverts based on my use of websites and apps –] “Διαφημίσεις ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιώ ιστότοπους και εφαρμογές” καθορίζει τις διαφημίσεις που βλέπετε με βάση τη δραστηριότητα σας εκτός Facebook. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε το τι θα βλέπετε με βάση τη δραστηριότητα σας εκτός Facebook, όχι όμως και μικρότερο αριθμό διαφημίσεων.

Στην τρίτη ρύθμιση [Adverts based on my preferences –] “Διαφημίσεις με βάση τις προτιμήσεις μου” στην ίδια σελίδα μπορείτε να τροποποιήσετε τις προτιμήσεις σας στο Facebook και μαζί και με αυτές τα θέματα των διαφημίσεων που σας προβάλλονται. Η τροποποίηση αφορά το είδος και όχι τον αριθμό των διαφημίσεων, ενώ αν αφαιρέσετε όλες τις προτιμήσεις θα βλέπετε μεν διαφημίσεις, αλλά που πιθανόν να μην σας αφορούν, δηλαδή θα έχουν μικρότερη επιρροή σε εσάς.

2

Κάνοντας κλικ στο μπλε πλήκτρο [Visit Advert Preferences –] “Επισκεφτείτε τις διαφημιστικές προτιμήσεις” εμφανίζονται οι κατηγορίες που το Facebook θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν. Αυτές μπορείτε να τις τροποποιήσετε αφαιρώντας ή προσθέτοντας νέες και να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις που θέλετε στο δικό σας γούστο.

3

Πηγή: pcmag.com


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 • Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
  Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
  με 0 Σχόλια 420 Views

   Με δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις έκλεισε ο κύκλος εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για το 2019, αποφάσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.


  Περισσότερα ...
 • Ο «Φάρος» του Ρόμπερτ Έγκερς με Γουίλεμ Νταφόε και ο Ρόμπερτ Πάτινσον στους κινηματόγραφους
  Ο «Φάρος» του Ρόμπερτ Έγκερς με Γουίλεμ Νταφόε και ο Ρόμπερτ Πάτινσον στους κινηματόγραφους
  με 0 Σχόλια 640 Views

   O οραματιστής και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς, τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό θρίλερ Η Μάγισσα (The Witch) επιστρέφει με ένα δεύτερο ανεξάρτητο αριστούργημα: μια ακόμη πιο αινιγματική ταινία υπαρξιακού τρόμου, με τίτλο «Ο Φάρος» (The Lighthouse).


  Περισσότερα ...

  Web Radio

  ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

  Περισσότερη θεατρομανία
  ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

  Περισσότερη Σινεμανία
  ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

  Περισσότερη Μουσικόμανία
  ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

  Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Περισσότερη Θεσσαλονίκη


  Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

  Περισσότερη Παράξενη ζωή