150χιλ είναι καλά; Τόσα θα πληρώσει ο ΣΚΑΪ για τα έκτροπα στο Big Brother

1764 Views
150χιλ είναι καλά; Τόσα θα πληρώσει ο ΣΚΑΪ για τα έκτροπα στο Big Brother 150χιλ είναι καλά; Τόσα θα πληρώσει ο ΣΚΑΪ για τα έκτροπα στο Big Brother

 


Πολύ βαριά έπεσε η «καμπάνα» από το ΕΣΡ όπου αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα στον ΣΚΑΪ που φτάνουν τις 150.000 ευρώ για την προβολή του ριάλιτι εγκλεισμού.


Συγκεκριμένα, οι ποινές αφορούν δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σπίτι του «Big Brother» και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το πρώτο αφορά παίκτη που μίλησε για «βιασμό» και γενικά για προτροπή σε σεξουαλική βία έναντι γυναικών, σε απόσπασμα που μεταδόθηκε τον Σεπτέμβριο, με το κανάλι να τιμωρείται με 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τσακωμούς και ύβρεις μεταξύ παικτών και απειλή για χειροδικεία, που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο.

Για αυτό το συμβάν ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να καταβάλλει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το e-tetradio, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την πρώτη περίπτωση (περί «βιασμού») γιατί μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά, ότι το ΕΣΡ κρίνει αμερόληπτα το κανάλι, ότι οι ύβρεις που ακούστηκαν (στη δεύτερη περίπτωση) ήταν ολιγόλεπτες και μεμονωμένες, και πως οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που τις αναπαρήγαγαν ήταν επικριτικοί απέναντι σε αυτές.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΣΚΑΪBig Brother

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εις το όνομα του ιού» της Σοφίας Μουτίδου και της ανεπάρκειας… Είδαμε & Σχολιάζουμε
«Εις το όνομα του ιού» της Σοφίας Μουτίδου και της ανεπάρκειας… Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 3040 Views

Σε ένα σύνολο με πολλαπλές ατέλειες… η πρωταγωνίστρια τουλάχιστον προσπάθησε…

Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή