Κλωτσιές σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο τους αφού αφέθηκαν ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος κ Μίχος. .

1260 Views
Κλωτσιές σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο τους αφού αφέθηκαν ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος κ Μίχος. . Κλωτσιές σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο τους αφού αφέθηκαν ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος κ Μίχος. .

ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ...

Συμφώνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθη ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ύστερα από απόφαση του ανακριτή, ενώ επίσης και οι Παναγιώταρος, Μίχος με περιοριστικά μέτρα. Προφυλακίστηκε ο Λαγός.
Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύηση 50.000 ευρώ. Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβάλλεται μόνο απαγόρευση εξόδου. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε σχέση και με τους 4 βουλευτές, αλλά για τους 3 δεν προκύπτει υποψία φυγής, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.   Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας, καθώς εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για κακουργήματα, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Σκάι. Όπως είπε, η διαδικασία είναι μόνο στην αρχή.
Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι αναχώρησαν αμέσως μαζί με ταξί από την Ευελπίδων. Βγαίνοντας φώναζαν «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους πλησιάσουν.
Μπαίνοντας στο ταξί ο Ν. Μίχος φώναξε ότι «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» ενώ ο Παναγιώταρος προειδοποίησε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».

Δηλώσεις συνηγόρου Ηλία Κασιδιάρη
Ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε ότι «πρόκειται για θετική απόφαση και απόφαση σταθμό μετά από ενδελεχή ανάκριση που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν βέβαιο πως είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ουτοσώστε να μην μπορούν να εξασκήσουν τα βουλευτικά τους καθήκοντα και ο Ηλίας Κασιδιάρης να μην μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Ο πολιτικός ανταγωνισμός πρέπει να παραμένει στον πολιτικό στίβο».
Αναφερόμενος στην απόφαση της ΝΔ να τον διαγράψει τη χαρακτήρισε ως ανόητη και άδικη και πρόσθεσε πως «υπήρχαν πιέσεις να μην αναλάβω την υπόθεση. Εγώ είμαι όμως δικηγόρος και με δεσμεύει η δεοντολογία μου».
Οι απολογίες των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού, Μίχου
Οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτική δίωξη. Το μεσημέρι ακολουθεί η απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου. Περισσότερες από έξι ώρες διήρκεσε η απολογία του Ηλία Κασσιδιάρη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές». Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν στο κίνημα. Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».
Ο κ. Κασιδιάρης ρωτήθηκε από τους ανακριτές ακόμη και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη. Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο δεύτερος βουλευτής που απολογήθηκε, επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του. Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της ΧΑ. Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην ΧΑ.
 
Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι. Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.
 
Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.
Κεδίκογλου: Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή
Δεδομένο και αρραγές είναι το μέτωπο της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου της χώρας απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις εξελίξεις της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, μετά και τις αποφυλακίσεις των κ.κ. Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.
Το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές. Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο, όπως είπε. 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη