«Ζωγραφίζοντας το 1821»: Μαθητικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

1035 Views
«Ζωγραφίζοντας το 1821»: Μαθητικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης «Ζωγραφίζοντας το 1821»: Μαθητικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

 

 

Δύο μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής με τίτλο “Ζωγραφίζοντας το 1821” διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
 
«Από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, μετά από 400 χρόνια ζυγού, γεννήθηκε ένα ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και νόμους μέσα σε λίγο διάστημα. Κι αυτό το μικρό θαύμα δημιούργησε ένα κλίμα φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα γράμματα και τις τέχνες, που έχουν να επιδείξουν πραγματικά αριστουργήματα για αυτήν την περίοδο», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.
 
Ο ένας διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων κι ο δεύτερος σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.
 
Οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί από σήμερα (22 Μαρτίου) μέχρι και την 21η Μαΐου 2021. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει από τον διευθυντή κάθε σχολείου.

Εκπαίδευση πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Για τους όρους του διαγωνισμού και για την υποβολή συμμετοχής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313 318.663, 2313 318.662 και 2313 318.666.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
με 4 Σχόλια 1374 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» Πέμπτη 25/8, στο Θέατρο Κήπου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή