Μαραθώνιος ανάγνωσης στη μνήμη του Δ. Μαρωνίτη, στη Ζώγια.

198 Views
Μαραθώνιος ανάγνωσης στη μνήμη του Δ. Μαρωνίτη, στη Ζώγια. Μαραθώνιος ανάγνωσης στη μνήμη του Δ. Μαρωνίτη, στη Ζώγια.

 Μαραθώνιος ανάγνωσης στη μνήμη του Δ. Μαρωνίτη, στη Ζώγια.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, φίλοι, μαθητές, ομότεχνοι, αναγνώστες, λάτρεις του έργου του Δ. Ν. Μαρωνίτη, που πέθανε τον περασμένο Ιούλιο, διαβάζουν την ομηρική Οδύσσεια στη μνήμη του εμβληματικού μεταφραστή της και ακολουθούν τον βηματισμό του στο κείμενο που περισσότερο ίσως απ' όλα τα άλλα κάνει αναγνωρίσιμο το πρόσωπό του
.
Όσο ανέφικτο είναι να ταυτίσει κανείς το έργο του Δ. Ν. Μαρωνίτη με ένα μόνο πεδίο, άλλο τόσο είναι αδύνατον να το συλλάβει ξεχωριστά από τη μετάφραση της ομηρικής Οδύσσειας.
 
Στη λήξη της χρονιάς που σημαδεύτηκε από την απώλεια του εμβληματικού φιλολόγου, μεταφραστή, κριτικού, δοκιμιογράφου, επιφυλλιδογράφου και πανεπιστημιακού δασκάλου,  φίλοι, ομότεχνοι, συνάδελφοι, μαθητές του, αναγνώστες του, συναντιούνται για μια Κυριακή στη «Ζώγια», για να διαβάσουν τη μετάφρασή του στο ομηρικό έπος. Μια περιπέτεια γραφής, με αφετηρία το 1977, που κορυφώθηκε τα χρόνια 1990-2001, παράγοντας  έναν λειτουργικό, ξεκάθαρο και κορυφαίας λογοτεχνικής αξίας δεσμό του αναγνωστικού κοινού με τον κόσμο του Ομήρου.
 
Στην ακόλουθη φόρμα συμμετοχής μπορεί ο καθένας και η καθεμία να δηλώσει συμμετοχή και να διαβάσει ένα απόσπασμα από την Οδύσσεια σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSej9IyQOVCIIY2LfHq0_79Za23kcxT_dHMJlfMNICYCLTfxpQ/viewform
.
Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Λόγοςεκδηλώσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή