Έκθεση του Ξυλοβάτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»…

478 Views
Έκθεση του Ξυλοβάτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»… Έκθεση του Ξυλοβάτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»…

Έκθεση του Ξυλοβάτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»…

Το εστιατόριο “Ακαδημία” (Αγίου Μηνά 3, Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων που φιλοξενεί, έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης του Γιάννη Καλιεντζίδη,  γνωστού στην Θεσσαλονίκη ως “Ξυλοβάτη”, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 στις  8.30 το βράδυ.

Νέα έργα και αγαπημένα του καλλιτέχνη με τις χαρακτηριστικές ένθετες μεταλλικές φιγούρες κοσμούν το  γνωστό εστιατόριο, καρικατούρες του πραγματικού κόσμου που στην φαντασία του καλλιτέχνη συμβάλλει με τον κόσμο του παραμυθιού και την πραγματικότητα των ενηλίκων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στην βραδυά, καθώς ήλθε από την Κρήτη που κατοικεί πλέον μόνιμα, ειδικά για την παρουσίαση της έκθεσης.

Ο Ξυλοβατης -κατά κόσμον Γιάννης Καλιεντζίδης- γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Δυτικης Γερμανίας το 1973.Σπούδασε μηχανολόγος στο ΤΕΙ Σερρών και παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με την ζωγραφική και τις κατασκευές αυτοδιδακτα. Το 2001 δημιουργεί το εργαστήριο του στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την τέχνη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 6 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε 8 ομαδικές. Συμμετέχει με την δουλειά του στην κατασκευή δημοσίων χώρων, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντου Κοζάνης, το μουσείο Γεροβασιλείου Θεσσαλονίκης και άλλα. Εκθέτει σε γκαλερί στο Παρίσι, ενώ έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία και σε άλλες χώρες. Πλέον ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η έκθεση θα λειτουργήσει για έναν μήνα περίπου, και, συγκεκριμένα από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου στους χώρους του εστιατορίου Ακαδημία. Ώρες/Ημέρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 13.00 – 23.00.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ξυλοβάτη μπορείτε να αντλήσετε από την διεύθυνση https://www.facebook.com/Εικαστικες-κατασκευες-ΞΥΛΟΒΑΤΗΣ-126574084060828


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή