Ολοκλήρωση του σεμιναρίου: Ξενόπουλος διδάσκει στο Τελλόγλειο.

481 Views
Ολοκλήρωση του σεμιναρίου: Ξενόπουλος διδάσκει στο Τελλόγλειο. Ολοκλήρωση του σεμιναρίου: Ξενόπουλος διδάσκει στο Τελλόγλειο.

Ολοκλήρωση του σεμιναρίου: Ξενόπουλος διδάσκει… στο Τελλόγλειο

Με στόχο την εξοικείωση με την αγιογραφία, το σημαντικό αυτό κομμάτι της Ορθόδοξης λατρείας, πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαρτίου το δεύτερο Πανελλήνιο σεμινάριο υπό την προσωπική καθοδήγηση του Άρχοντος Αγιογράφου Κωνσταντίνου Ξενόπουλου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν είκοσι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και, με τις οδηγίες και την καθοδήγηση του «δασκάλου της αγιογραφίας», δημιούργησαν ο καθένας τη δική του αγιογραφία πάνω σε ξύλο. Ο κ. Ξενόπουλος δίδαξε τον καθένα ξεχωριστά και προσωπικά, καταθέτοντας συγχρόνως την πείρα και την αγάπη του για το αντικείμενο της βυζαντινής τέχνης όπως τη διδάχτηκε και ο ίδιος στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου όπου, μέχρι τις 20 Απριλίου, φιλοξενείται η Έκθεση « Η τέχνη του Αγίου Όρους στο Τελλόγλειο – Σύγχρονα έργα αγιογράφων και μοναχών».

Με τη συμπλήρωση είκοσι ωρών διδαχής και δημιουργίας, είκοσι έργα βυζαντινής τέχνης πήραν τον δρόμο για να εγκατασταθούν σε αντίστοιχα σπίτια!...
.
Στο σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε με την υποστήριξη της artionrate και της Έκθεσης προϊόντων Αγίου Όρους, εκτός από τον κ. Ξενόπουλο, συμμετείχαν ο γιός του Χρυσόστομος και η βοηθός του Σοφία Γιαννόγλου. Ο Άγιος Κοσμάς, εκ των Αγίων Αναργύρων, υπήρξε το θέμα της σπουδής για τον Μιχαήλ Αστραπά, ενώ με την αγιορείτικη τεχνική φιλοτεχνήθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
με 0 Σχόλια 2438 Views

Ο ήχος τους συνδυάζει τη ροκ μουσική με την ελληνική παράδοση μια και στα τραγούδια τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κλαρίνο. Πώς προέκυψε όμως αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα;  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.  


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή