Στην γκαλερί Χαλκός η νέα έκθεση του Φώτη Κλογέρη «Περάσματα, φυγές και διέξοδοι στο φως»

840 Views
Στην γκαλερί Χαλκός η νέα έκθεση του Φώτη Κλογέρη «Περάσματα, φυγές και διέξοδοι στο φως» Στην γκαλερί Χαλκός η νέα έκθεση του Φώτη Κλογέρη «Περάσματα, φυγές και διέξοδοι στο φως»

 

 

 
 
Τη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου (18:00 -22:00) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Περάσματα, φυγές και διέξοδοι στο φως» του ζωγράφου Φώτη Κλογέρη στην Chalkos Gallery.
 
Η έκθεση παρουσιάζει τις νεότερες σειρές έργων του ζωγράφου, που διερευνούν τη σχέση του αστικού τοπίου με τον άνθρωπο. Φιλοτεχνημένα εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, και με σημείο αναφοράς το πλούσιο πολιτισμικό περιεχόμενο της πόλης, τα έργα σκιαγραφούν με οξυδέρκεια τις αναζητήσεις του σύγχρονου κατοίκου της μητροπολιτικής πόλης.
 
Για την έκθεση εκδίδεται κατάλογος, τον οποίο τεκμηριώνει με κείμενο του ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.
Ο κ. Καπράλος σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο του: "...στην ανθρώπινη καθημερινότητα εμφιλοχωρεί η εμψύχωση του χώρου που γεμίζει σύμβολα, ιδέες, συναίσθημα· μία αγορά, να παζάρι, ένα μνημείο, δεν είναι μόνο ο υλικός τόπος συνάντησης και συναλλαγής, αλλά ο άυλος χώρος συνδιαλλαγής ιδεών, μεταβολής σταθερών αξιών, εφαλτήριο συγκρότησης της πόλης. Μια Θεσσαλονίκη στην οποία ενυπάρχει η Αρχαία Ελληνική Αγορά με το Ρωμαϊκό forum, η Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια με τα νεότερα μουσουλμανικά μνημεία η φυσιογνωμία της πόλης βιώνεται σε κάθε βήμα, κι η ανάγκη αυτοπραγμάτωσης της πόλης συναντά τις σύγχρονες προκλήσεις. Ο άνθρωπος του πλήθους, εμφανίζεται ως ιστορικό υποκείμενο και να εντάσσεται οργανικά στον αστικό χώρο".
 
O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 6 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Ο Φώτη Κλογέρη εκπροσωπεί την Ελλάδα (CountryLeader) ως ζωγράφος στην IWS (International Watercolor Society), ενώ έχει χρηματίσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ 2019-2021)
 
 
 
Chalkos Gallery: Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη. 
 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή 12:00 -14:00 & 18:00 -20:30.
Σάββατο 11:00 – 14:00
 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2022.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα για τον Covid-19 μέτρα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Chalkos Gallery

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή