Εγκαταστάσεις του σύγχρονου εικαστικού αλχημιστή Wolfgang Stiller στο Γενί τζαμί

306 Views
Εγκαταστάσεις του σύγχρονου εικαστικού  αλχημιστή Wolfgang Stiller στο Γενί τζαμί Εγκαταστάσεις του σύγχρονου εικαστικού αλχημιστή Wolfgang Stiller στο Γενί τζαμί

Εγκαταστάσεις του σύγχρονου εικαστικού  αλχημιστή Wolfgang Stiller στο Γενί τζαμί

28/09/2014 | 10:00 - 24/10/2014 | 18:00
Έχει χαρακτηριστεί «σύγχρονος αλχημιστής», «εικαστικός καλλιτέχνης, αρχαιολόγος, βιολόγος, γενετιστής, που δοκιμάζει τα χέρια του σε όλους τους τομείς». Ιδιαιτέρως δημοφιλής στο χώρο των εικαστικών, ο Wolfgang Stiller γεννήθηκε το 1961 στο Wiesbaden της Γερμανίας. Πολίτης του κόσμου, έχοντας ζήσει στο Düsseldorf και στην Κωνσταντινούπολη, στη Νέα Υόρκη και στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και το Βερολίνο, θα αναδείξει με επίκαιρο βλέμμα το χώρο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου και οι εγκαταστάσεις του θα ανοίξουν έναν εικαστικό διάλογο με τις μνήμες του χώρου.

Με πλήθος βραβείων και υποτροφιών τόσο στην πατρίδα του όσο και στις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία, ο Wolfgang Stiller μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει το έργο του σε πάμπολλες ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις, χωρίς να πάψει να εργάζεται συγχρόνως σε δημόσια μουσεία και συλλογές. Γνώριμος στη Θεσσαλονίκη, είδαμε τη δουλειά του το 2011 στο Kalos & Klio showroom σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την γκαλερί της Λόλας Νικολάου.

Ο Stiller είναι ο δημιουργός των: «Some kind of natural history» (2002), «Once upon a time there was America» (2004), «Aspects of life» (2004), «Skulls» (2007), «Snowmelt» (2008), αλλά πέρα από αυτά έγινε ευρέως γνωστός για τα «Matchstickmen», τους «Ανθρώπους Σπίρτα», μία σειρά γλυπτών τα οποία πραγματεύονται τη θέση μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά και την εικόνα μας για τους άλλους.  Στόχος του δημιουργού δεν είναι να απαριθμήσει τα πράγματα, αλλά να κατανοήσει τα βαθύτερα μυστικά και τα πλέον οικεία μυστήρια της φύσης μέσω προωθημένων προτάσεων.

Σύμφωνα με την τη Véronique Maxé το έργο του Stiller μπορεί να συνδέεται με τον Joseph Beuys, που άφησε στο Darmstadt την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη και μια νέα τάξη πραγμάτων. Όπως και εκείνος, χρησιμοποιεί το ξύλο, κερί, ιστούς, σκόνη. Όπως κι εκείνον, τον απασχολεί η κοινωνία, η ανθρώπινη ατομικότητα, η γλυπτική, η Τέχνη γενικότερα.
 
Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου - 24 Οκτωβρίου 2014
Εγκαίνια 28 Σεπτεμβρίου 20:00
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τρίτη – Κυριακή 10:00 – 18:00, (Δευτέρα: κλειστά)

Συνεργασία: Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων, Τμήμα Πινακοθήκης & Εικαστικών Δραστηριοτήτων

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
Για χρωστούμενα και απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει τον Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή Τέχνης) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα
με 0 Σχόλια 2149 Views

Στην ανοιχτή επιστολή καταφέρονται εναντίον του σκηνοθέτη και θεατρικού παραγωγού Θέμη Μουμουλίδη που αφορούν χρωστούμενα (σε κάποιους ακόμα και από τον Σεπτέμβρη), ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένει απλήρωτη.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή