Εκδήλωση φόρο τιμής στον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Βασιλικό θέατρο.

529 Views
Εκδήλωση φόρο τιμής στον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Βασιλικό θέατρο. Εκδήλωση φόρο τιμής στον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Βασιλικό θέατρο.

Εκδήλωση φόρο τιμής στον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Βασιλικό θέατρο. 

«Κάλεσμα Αγάπης και Αλληλεγγύης μέσα από την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου» 
Στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ την Παρασκευή 27-Ιουνίου και ώρα 8μμ,
«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ» παρουσιάζει τμήμα της ποιητικής δημιουργίας του Νικηφόρου Βρεττάκου, μέσα από τη μουσική του συνθέτη Νίκου Καλλίτση, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Λάκωνα ποιητή.
 
Η εκδήλωση, προβάλλοντας τον κεντρικό πυρήνα της ποίησης του Νικηφόρου Βρεττάκου- την Αγάπη στον Άνθρωπο- φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κάλεσμα
Αγάπης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας, προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες ολοένα και περισσότερο, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
 
Το ποίημα «Γράμμα στο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», τον πατέρα της ατομικής βόμβας, μελοποιημένο σε μορφή ορατορίου, αποτελεί τον κεντρικό κορμό της εκδήλωσης.
Αναφέρεται στην προδοσία της επιστήμης η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο καταστροφής και επικεντρώνεται στην Αγάπη προς τον Συνάνθρωπο.
Αφορμή για να γραφτεί αυτό το ποίημα, αποτέλεσε η περίφημη δήλωση του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στον παγκόσμιο Τύπο «Εγώ έγινα ο θάνατος, εγώ έγινα η καταστροφή».
Ο Νικηφόρους Βρεττάκος είναι ο μοναδικός ποιητής στην παγκόσμια λογοτεχνία που κατάφερε να μεταμορφώσει τις τύψεις του κατασκευαστή της ατομικής βόμβας σε ένα παγκόσμιο μήνυμα Ειρήνης και Αγάπης
Παράλληλα θα ακουστούν τα έργα του Νίκου Καλλίτση «Αν δε μοὔδινες την ποίηση Κύριε» για Συμφωνική Ορχήστρα, βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου και τα τραγούδια « Οι δρόμοι χόρευαν» και «Αγάπη».
Τα ίδια έργα παρουσιάσθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Μόντρεαλ, στην Σπάρτη και στο Ηρώδειο.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν 130 συντελεστές.
Οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής: Μαρία Ζώη μεσόφωνος, Ζάχος Τερζάκης τενόρος, Γιώργος Ματθαιακάκης βαρύτονος, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Νέα χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς.
Διεύθυνση χορωδίας Κωστής Παπάζογλου. Μουσική διεύθυνση Χάρης Ηλιάδης.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Καλαμαριάς.
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή