«Το Μεγάλο Βιβλίο των Ανόητων Αστείων για Παιδιά»: Το βιβλίο που έγινε best seller λόγω... κορωνοϊού

1194 Views
«Το Μεγάλο Βιβλίο των Ανόητων Αστείων για Παιδιά»: Το βιβλίο που έγινε best seller λόγω... κορωνοϊού «Το Μεγάλο Βιβλίο των Ανόητων Αστείων για Παιδιά»: Το βιβλίο που έγινε best seller λόγω... κορωνοϊού

 


Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019, οι πωλήσεις άρχισαν να ανεβαίνουν γύρω στα Χριστούγεννα, μέχρι που το απόθεμα τελείωσε. Νέα αντίτυπα δεν μπορούσαν να εκτυπωθούν γρήγορα για να καλύψουν τη ζήτηση και το βιβλίο έφυγε από το προσκήνιο.

Τον Φεβρουάριο άρχισε πάλι η ζήτηση, αλλά μετά ήρθε ένα γεγονός που την εκτόξευσε στα ύψη. Η πανδημία του κορωνοϊού.

Μέσα σε λίγες ημέρες τα σχολεία στις ΗΠΑ, όπως και στις περισσότερες χώρες έκλεισαν και οι γονείς πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Αναζητώντας βιβλία για να απασχοληθούν τα παιδιά κατέφυγαν στην αγορά παιδικών βιβλίων. Το «Τhe Big Book of Silly Jokes for Kids» βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τα best seller παιδικά βιβλία της Amazon στις 25 Μαρτίου.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό γιατί αποδείχθηκε κορυφαία επιλογή για τις οικογένειες υπό περιορισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent». Πρώτον, υπάρχει η ανάγκη για αστεία και χαλάρωση σε καιρούς αβεβαιότητας. Στη συνέχεια, είναι η μορφή του βιβλίου, στο οποίο είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 800 ανέκδοτα για τα παιδιά, χωρισμένα σε κατηγορίες όπως γλωσσοδέτες, αινίγματα και λογοπαίγνια. Προσφέρει περισσότερο μια διαδραστική εμπειρία, απ’ ότι οι ιστορίες πριν από τον ύπνο.

Η συγγραφέας, η οποία ζει στις ΗΠΑ, στο Λονγκ Άιλαντ, όπως εξήγησε σε συνέντευξή στην εφημερίδα μοιράστηκε τα ανέκδοτα με τα εγγόνια της προτού τα συμπεριλάβει στο βιβλίο.

H βραβευμένη συγγραφέας, σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες έχει γράψει πάνω από πενήντα παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, πειρατές και πριγκίπισσες, αλλά και μία σειρά γνωριμίας με διάφορες χώρες και πολιτισμούς και είναι μία από τις ιδρύτριες του περιοδικού, Indie Author's Monthly.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή