Συλλογή έργων από ξύλο του Δημήτρη Ανυφαντάκη στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

1560 Views
Συλλογή έργων από ξύλο του Δημήτρη Ανυφαντάκη στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ Συλλογή έργων από ξύλο του Δημήτρη Ανυφαντάκη στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ


Στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ ο Δημήτρης Ανυφαντάκης, αρχιτέκτονας που ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, εκθέτει  μία συλλογή έργων από ξύλο μαζί με ένα ζωγραφικό με λάδι σε ύφασμα, με τίτλο «ὓλη τόπος».
 
Ο αρχιτέκτονας/καλλιτέχνης, κινούμενος στα όρια αρχιτεκτονικής και τέχνης και εμπνεόμενος από έννοιες και πρακτικές όπως η βιομιμητική, η χαρτογραφία, ο παραμετρικός σχεδιασμός, οι βιομορφικές δομές, οι γεωφυσικοί σχηματισμοί και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, δημιουργεί γλυπτικά μινιμαλιστικά έργα που παίζουν με το φως, με τις οργανικές μορφές της ύλης και την υφή των υλικών. Κυρίαρχο υλικό είναι το ξύλο, υλικό που φανερώνει το άγγιγμα του χεριού, το κόντρα-πλακέ που ακολουθεί τις καμπυλώσεις και τις αρθρώσεις των μορφολογικών διακρίσεων, ο πολυεστέρας που πληροί το κενό, το χρώμα ουδέτερο, μη-χρώμα.
 
Τα έργα του είναι αποτέλεσμα στωικών πρακτικών, επαναλαμβανόμενων και κοπιαστικών κινήσεων που όχι μόνο αποκαλύπτουν την υφή του ξύλου αλλά και τον «εαυτό» του μέσα στο τοπίο της ζωής. Διαβάζονται ως σχηματισμοί της φύσης σαν να τους βλέπουμε από ψηλά, αλλά ταυτόχρονα και σαν μια αντανάκλαση του εσωτερικού ρυθμού τους που παραμένει αόρατος στη ματιά μας.
 
Επιμέλεια έκθεσης
Βίκυ Κερτεμελίδου
δρ. αρχιτέκτων μουσειολόγος
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3407 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη