Ξεναγήσεις στην έκθεση με τίτλο «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας»

402 Views
Ξεναγήσεις στην έκθεση με τίτλο «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας»  Ξεναγήσεις στην έκθεση με τίτλο «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας»

Ξεναγήσεις στην έκθεση με τίτλο «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας»

Ξεναγήσεις στην έκθεση με τίτλο «Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας», που παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου, τηλέφωνα 2310.264-668 και 2310.274-167), θα πραγματοποιηθούν στις 2, 9, 15 και 23 Φεβρουαρίου και στις 2 Μαρτίου 2017, από τις 18.00.
 
Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ενώ ο ανώτατος αριθμός όσων μπορούν να πάρουν μέρος σε κάθε ξενάγηση, ανέρχεται σε 50 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

 

Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές στην αρχή της κάθε εβδομάδας, και συγκεκριμένα από την Δευτέρα, πριν από τις ημερομηνίες των επιμέρους ξεναγήσεων.
 
Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης με την 1η Δημοτική Κοινότητα, περιλαμβάνει φωτογραφίες κυρίως από την προσωπική συλλογή της Άννας Θεοφυλάκτου, καθώς και της Έφης Βαφειάδη, της Ζένιας Νικολαΐδου, της Μαρίας Σειρηνοπούλου, του Κώστα Φωστηρόπουλου και της Εριφύλης Χοντολίδου.
 
Μέσα από τη γλαφυρή ματιά σε εικόνες μιας εποχής που έχει παρέλθει, αλλά εξακολουθεί να μας εμπνέει, η έκθεση αφηγείται υπαινικτικά ιστορικά δρώμενα που αφορούν τον βίο αστικών οικογενειών της Τραπεζούντας, μετά τα μέσα του 19ου αιώνα. Ο ιστορικός, αλλά και ο φιλίστωρ, μπορούν να διακρίνουν πλήθος στοιχείων που αφορούν στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή των ανθρώπων της πόλης. Η ενδυμασία, η κόμμωση, το στυλ, η οικογενειακή και κοινωνική ιεραρχία καθώς και η θρησκευτική ζωή, αποτελούν όψεις των πολλαπλών αναγνώσεων.
 
Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, έως και τις 3 Μαρτίου 2017, και κατά τις ώρες 09.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή