Ο Ερντογάν έχει καταστρέψει 300.000 βιβλία σε 3 χρόνια! Στοιχεία που σοκάρουν για την Τουρκία

416 Views
Ο Ερντογάν έχει καταστρέψει 300.000 βιβλία σε 3 χρόνια! Στοιχεία που σοκάρουν για την Τουρκία Ο Ερντογάν έχει καταστρέψει 300.000 βιβλία σε 3 χρόνια! Στοιχεία που σοκάρουν για την Τουρκία

 Περισσότερα από 300.000 βιβλία έχουν αφαιρεθεί από τα τουρκικά σχολεία και τις βιβλιοθήκες και έχουν καταστραφεί στην Τουρκία, από το απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας! Παρόλα αυτά Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνεχίζουν να συνομιλούν με το καθεστώς παριστάνοντας που και που ότι το “μαλώνουν” απειλώντας το με μέτρα και κυρώσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Όπως γράφει ο Guardian, το  υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι καταστράφηκαν 301.878 βιβλία, καθώς η κυβέρνηση καταστρέφει οτιδήποτε συνδέεται με τον  Fethullah Gülen ο οποίος κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Turkeys Purge, το 2016 απαγορεύτηκε ένα βιβλίο μαθηματικών μόνο και μόνο γιατί περιείχε τα  αρχικά του Gülen!  Τον Δεκέμβριο του 2016, η τουρκική εφημερίδα BirGün ανέφερε ότι  βιβλία αξίας 1,8 εκατομμυρίων είχαν καταστραφεί και ξανατυπώθηκαν επειδή περιείχαν την «απαράδεκτη» λέξη “Πενσυλβανία”, όπου και ζει  ο Gülen στις ΗΠΑ. Οι δρόμοι που ονομάζονταν Gülen στην Άγκυρα έχουν επίσης μετονομαστεί.

Οι οργανώσεις που ασχολούνται με την ελευθερία του  λόγου δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας της Τουρκίας. “Τα τελευταία τρία χρόνια, το εκδοτικό τοπίο στην Τουρκία έχει αλλάξει, με 29 εκδοτικούς οίκους να κλείνουν με έκτακτο διάταγμα για τη« διάδοση  τρομοκρατικής προπαγάνδας », δήλωσε  η PEN International .

Μια έκθεση του 2018 από την αγγλική PEN διαπίστωσε ότι, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε αποφασιστεί μετά το απόπειρα πραξικοπήματος, είχαν κλείσει 200 εκδοτικοί οργανισμοί, 80 συγγραφείς υποβλήθηκαν σε έρευνες και διώξεις και 5.822 ακαδημαϊκοί απολύθηκαν από 118 δημόσια πανεπιστήμια. Η έκθεση επεσήμανε μια «κρίση ελευθερίας της έκφρασης» στην Τουρκία.

“Η κυβέρνηση έχει αυξήσει δραματικά την επιρροή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το τοπίο εκδόσεων, σιωπώντας έτσι κρίσιμες φωνές”, δήλωσε η οργάνωση PEN. “Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν την εκ νέου λειτουργία και την ανεξάρτητη λειτουργία των εκδοτικών οίκων και να σταματήσουν επειγόντως τη μακρόπνοη καταστολή της ελευθερίας έκφρασης, η οποία συνεχίζεται αμείωτη”.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με πυγμή... αντιμετωπίζω το «αντίπαλον πέος»! Ο Δημήτρης Καρατζιάς απαντά σε 29+1 αιρετικές ερωτήσεις.
Με πυγμή... αντιμετωπίζω το «αντίπαλον πέος»! Ο Δημήτρης Καρατζιάς απαντά σε 29+1 αιρετικές ερωτήσεις.
με 0 Σχόλια 795 Views

Ποιον αντιπαθεί, με τι τα παίρνει στο κρανίο, με ποια επιτυχία χαίρεται και ποια θα’ θελε να ξεχάσει;   Σε ποια αμαρτία δεν αντιστέκεται, με τι φρικάρει, αλλά και τι δεν αντέχει πάνω του; Γιατί η χώρα μας κατάντησε μπουρδέλο; Ποια είναι η αγαπημένη του βρισιά και τι είναι αυτό που τον φτιάχνει στο σεξ; Δίνει τον ορισμό της λέξης… «καύλα» και εξηγεί τι εννοούν «Για τον πούτσο…» & «Γαμώ την πουτάνα μου»; Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντή του Vault Δημήτρης Καρατζιάς απαντά πως θα αντιμετώπιζε το… αντίπαλον πέος, γιατί θα  έκανε γυμνή φωτογράφηση και τι εύχεται στους εχθρούς του, μεταξύ άλλων στις «29+1 Αιρετικές Ερωτήσεις που του θέσαμε. Απάντησε χωρίς φόβο, πιστεύουμε με πάθος… Απολαύστε τον.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή