Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα «κατεβαίνει» στην Αθήνα με μία έκθεση φωτογραφίας

184 Views
Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα «κατεβαίνει» στην Αθήνα με μία έκθεση φωτογραφίας Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα «κατεβαίνει» στην Αθήνα με μία έκθεση φωτογραφίας

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα «κατεβαίνει» στην Αθήνα με μία έκθεση φωτογραφίας
Διάρκεια έκθεσης: 13-22 Δεκεμβρίου 2013
Ο Άγιος Αθανάσιος του Δήμου Χαλκηδόνος είναι ο επόμενος σταθμός της έκθεσης φωτογραφίας «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός» που ήδη έχει ταξιδέψει σε επτά πόλεις ή χωριά, μεταφέροντας εντυπωσιακές εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Αθανασίου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία – Αλιάκμονα, το Δήμο Χαλκηδόνος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου.
Η φωτογραφική αυτή έκθεση είναι το «προϊόν» διαγωνισμού φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το 2008, στον οποίον συμμετείχαν 63 φωτογράφοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα καλύτερα έργα συγκεντρώθηκαν σε φωτογραφικό λεύκωμα, ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί σε εκθέσεις φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, την Αθήνα, καθώς και στους οικισμούς που γειτονεύουν με το Εθνικό Πάρκο.
Οι πρωταγωνιστές των εικόνων είναι τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα, οι πελεκάνοι και οι ερωδιοί, τα μικρά και μεγαλύτερα ζώα, αλλά και τα τοπία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή