Όταν ο έρωτας είναι αμαρτία… Διαβάσαμε το βιβλίο «Τυφλόμυγα» της Ευγενίας Φακίνου και σχολιάζουμε.

2229 Views
Όταν ο έρωτας είναι αμαρτία… Διαβάσαμε το βιβλίο «Τυφλόμυγα» της Ευγενίας Φακίνου και σχολιάζουμε. Όταν ο έρωτας είναι αμαρτία… Διαβάσαμε το βιβλίο «Τυφλόμυγα» της Ευγενίας Φακίνου και σχολιάζουμε.

Όταν ο έρωτας είναι αμαρτία… Διαβάσαμε το βιβλίο «Τυφλόμυγα» της Ευγενίας Φακίνου και σχολιάζουμε.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΝΤΩ ΧΑΤΖΗ
   Τυφλόμυγα. Ο τίτλος σε παραπέμπει στο παιδικό παιχνίδι. Το βιβλίο βέβαια δεν ενδείκνυται για παιδιά. Προορίζεται για ενήλικο κοινό. Μια ιδιότυπη ιστορία αγάπης εξελίσσεται με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα. Δύο γυναίκες μοιράζονται τον ίδιο άντρα- η μία στα όνειρά της κι η άλλη στην αληθινή ζωή.
   Η Άννα κι η Αντρέα είναι οι δύο πρωταγωνίστριες. Γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια, όταν η Άννα ήρθε από το νησί της για να δουλέψει ως ψυχοκόρη στο σπίτι της οικογένειας της Αντρέας. Τα δύο μικρά τότε κορίτσια έγιναν αμέσως φίλες- η Αντρέα άλλωστε δεν είχε καμία φίλη. Η παρέα τους έκανε καλό και στις δύο. Η Αντρέα σταμάτησε να έχει τάσεις φυγής και προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα. Η ιστορία της ακολουθεί αρκετά χρόνια μετά όταν η Αντρέα είναι παντρεμένη μ’ έναν ζωγράφο, το Σίμο. Ο Σίμος, λοιπόν… Ένας άντρας υπερβολικά γοητευτικός που καμία γυναίκα δε μπορεί να του αντισταθεί. Η Αντρέα υπομένει στωικά τις απιστίες του, αφού ξέρει ότι αυτές αποτελούν κινητήριο δύναμη για τη δημιουργικότητά του. Διαλέγει μάλιστα ορισμένες νεαρές κοπέλες οι οποίες θα γίνουν περιστασιακές ερωμένες του άντρα της. Η Άννα, από τη άλλη, κρυφά ερωτευμένη κι αυτή με το Σίμο, βοηθά την φίλη της σε όλες αυτές τις μηχανορραφίες της. Νιώθει ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να βλέπει το Σίμο καθημερινά μέσα στο σπίτι.
    Οι ισορροπίες όμως του καλοστημένου παιχνιδιού της Αντρέα μοιάζουν να ανατρέπονται ύστερα από ένα ταξίδι. Μια πρόσκληση είναι αρκετή για να γνωρίσει ο Σίμος μια γοητευτική γυναίκα, την Ελένη, και να παρασυρθεί μαζί της στην άβυσσο του έρωτα. Ένα ατύχημα του Σίμου στάθηκε αρκετό για να εκδηλώσει η Ελένη τα αισθήματά της. Κι ο Σίμος από την άλλη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι δύο εραστές περνούν πολλές ώρες μαζί λέγοντας ο καθένας δικαιολογίες στο σύντροφό του. Τι θα γίνει όμως όταν οι απατημένοι σύζυγοι ανακαλύψουν το παράνομο ζεύγος; Θα τους συγχωρέσουν ή διψασμένοι από μίσος κι οργή θα αποφασίσουν να τους εκδικηθούν;
   Η συγγραφέας έχει στήσει ένα εξαιρετικό ερωτικό θρίλερ. Η ηρωίδα Αντρέα παρουσιάζεται ταυτόχρονα με διπλή ιδιότητα, αυτή του θύτη και του θύματος. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται υπομονετική, αφού ανέχεται τις απιστίες του συζύγου της όμως στη συνέχεια περιγράφεται ως μια γυναίκα σατανική, αφού είναι εκείνη που καθορίζει τις ερωτικές επιλογές του Σίμου. Η συμπεριφορά αυτή όμως εξηγείται εν μέρει από την τραυματική παιδική ηλικία που είχε. Ένα κοριτσάκι απομονωμένο, σχεδόν αποξενωμένο από το έξω κόσμο, με μια μητέρα Γερμανίδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όταν λοιπόν το κοριτσάκι αυτό μεγαλώνει κι ερωτεύεται για πρώτη φορά νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει και να παίζει με τους άλλους. Όμως η καρδιά δεν τιθασεύεται, δε χωρά σε χαλινάρι. Οι συνέπειες βέβαια του πάθους μπορούν να γίνουν καταστροφικές για όλους.
   Η άλλη ηρωίδα, η Άννα, μοιάζει  ένα ήσυχο πλάσμα. Κινείται αθόρυβα σχεδόν παρασκηνιακά, θα έλεγε κανείς. Πάντα στη σκιά της Αντρέας είναι το πιστό σκυλί. Εκτελεί όλες τις εντολές της φίλης- αφέντρας αγόγγυστα. Όμως όλες οι εντολές αφορούν το Σίμο. Επειδή η Άννα είναι ερωτευμένη με το Σίμο, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κρατήσει κοντά στην Αντρέα και έστω και με αυτόν τον τρόπο κοντά της. Ένα πλάσμα φαινομενικά αδύναμο που την πιο καίρια στιγμή θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.
    Τέλος ο τρίτος ήρωας, ο μοιραίος άντρας, ο Σίμος. Περιγράφεται ως ένας νάρκισσος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σεξουαλική του ζωή. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα και παρόλα αυτά δηλώνει ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Φύσει ερωτύλος θα παραδοθεί πολύ εύκολα στα δίχτυα μιας άλλης γυναίκας. Στο τέλος όμως αυτής της σχέσης τίποτα δε θα έχει μείνει όρθιο και εκείνος θα έχει αλλάξει. Θα μπορέσει όμως να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της Αντρέα;
   Ο έρωτας δοσμένος υπό το πρίσμα της καταστροφής. Ένας αρρωστημένος έρωτας που οδηγεί σε εναλλαγή συντρόφων. Δύο γυναίκες που ορίζουν τη ζωή του άντρα. Ένας άντρας που ορίζει τα γυναικεία αυτά κορμιά. Οι ήρωες αλλάζουν συνεχώς ρόλους. Θύτες και θύματα ταυτόχρονα του πάθους τους, του έρωτα. Η ανάγκη τους για επιβεβαίωση είναι ικανή να γκρεμίσει κάθε είδους φράγμα. Ο έρωτας σα ποτάμι ορμητικό ξεχύνεται και καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του. Υπάρχει άραγε γυρισμός;
«Τυφλόμυγα» της Ευγενίας Φακίνου
Εκδόσεις Κέδρος

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
με 0 Σχόλια 1155 Views

Έτσι νικιέται το σκοτάδι, από μέσα προς τα έξω. Και μπορούμε πλέον να είμαστε Άνθρωποι. Μην τη χάσετε ένα ραδιοφωνικό θεατρικό επίτευγμα…Γράφει η Σοφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή