Thessaloniki Design Stories: Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων σαββατοκύριακου.

1069 Views
Thessaloniki Design Stories: Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων σαββατοκύριακου. Thessaloniki Design Stories: Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων σαββατοκύριακου.

 

11.05 #thessalonikidesignstory

Μία και σήμερα για το ThessDW σήμερα.
Και όπως λένε και οι Άγγλοι, let's try to make the best of it!
 
          Στο Περίπτερο 10 ξέρεις τι γίνεται. Καθημερινά, 12 το μεσημέρι με 8 το βράδυ, μπορεί να δεις και να μάθεις πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες διαμορφώνουν τις παραγωγικές διαδικασίες σήμερα. Μπορείς όμως και ν’ ακούσεις και να μάθεις ακόμα περισσότερα, χάρη σε εμπνευσμένες ομιλίες και δημιουργικές παρουσιάσεις. Ξεκινάμε με Τόμμυ Παπαϊωάννου, 1 με 2, και Σχεδιασμό Επίπλων και Αειφορία. Στις 3, ακολουθεί μια 40λεπτη παρουσίαση του Σπύρου Κίζη με τίτλο Sitting on a Thistle. Συνέχεια από τις 4 ως τις 5, με τον Ηλία Κούρο της ECOSUN και μια εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση και το μέλλον της πόλης -ο οποίος αμέσως μετά και για 1 ώρα, θα επιβλέπει το εργαστήριο Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες ΑΠΕ και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυλαία στις παρουσιάσεις ρίχνει ο Δημήτρης Δημητριάδης των The Futurecats. Από τις 6 ως τις 8, θα σου μιλήσει για τη στοχευμένη online προώθηση για ξενοδοχεία και προορισμούς, και τα νέα ψηφιακά προϊόντα που σχετίζονται με αυτή. Και ξέρει, και έχει να σου πει πολλά...
 
          Πάμε και στα εργαστήρια; 2 με 4, οι Σταματία Τσάτση και Μίλτος Καλογέρης των M2 Architects με την Αστική Καλλιέργειά τους, ενώ 6 με 8 η Μάγκυ Παπαχαραλάμπους της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς ΑΠΘ μας ζητάει κάτι απλό, αλλά συναρπαστικό: να βάλουμε τη φαντασία μας σε δράση, μέσα από τη δημιουργική σκέψη. Τι λες;
 
          Φυσικά, υπάρχουν και οι εκθέσεις. Στο Περίπτερο 13, εικονογραφήσεις, από τις 10 ως τις 10. Στο MOMus, 10 με 6 το απόγευμα, ΕΒΓΕ 2019 και αφίσες και κάρτες γραφιστών από τη Θεσσαλονίκη και την Κων/πολη με θέμα το νερό (στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), ή αρχιτεκτονικές προτάσεις open call και product design (στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών).
 
          Αυτά, στο κέντρο. Αν πάλι προσανατολιστείς προς τα δυτικά, έχεις 2 επιλογές: Η μία, το κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, με την έκθεση μεταβιομηχανικού σχεδιασμού, το εργαστήριο “Σκηνή Επί Πόλεως” (5 το απόγευμα με 9 το βράδυ) και το Δράσεις στη Γειτονιά “Δικό σας” στις 8μιση. Η άλλη, το ApoDec όπου ολοκληρώνεται η έκθεση Designing For Food, ενώ πραγματοποιούνται και Β2Β συναντήσεις μεταξύ δημιουργών και παραγωγών. Διαλέγεις, και πηγαίνεις.
 
          Σάββατο όμως σημαίνει και βόλτα. Όχι απαραίτητα στην αγορά -ή τουλάχιστον, όχι έτσι όπως τη φαντάζεσαι. Δημιουργικότητα και φιλοξενία, δύο από τα δυνατά χαρτιά της πόλης, σου παρουσιάζονται μέσα από ισάριθμες ξεναγήσεις όλο το διήμερο. Με το MADE IN Thessaloniki θα μάθεις 20 και πλέον σημεία όπου το ταλέντο, η διάθεση και η έμπνευση πρωταγωνιστούν -είτε πρόκειται για κοσμήματα, κεραμικά, ή ηλεκτρικά ποδήλατα. Με BE your City’s Tourist, ξυπνάς τον επισκέπτη μέσα σου, με στάσεις που ξεκινάνε από 5άστερα ξενοδοχεία και φτάνουν μέχρι luxury apartments. Και οι 2 δράσεις, από το Open House Thessaloniki, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Walk on!
 
 
12.05 #thessalonikidesignstory
 
          Το κυριακάτικό σου ξύπνημα δεν χρειάζεται να είναι από το χάραμα.
Τελευταία μέρα εξάλλου, θα χρειαστείς αρκετές δυνάμεις μέσα στη μέρα -αλλά και τη νύχτα. Αν πάντως ξυπνήσεις νωρίς και δεν παρασυρθείς από τις σειρήνες της μπουγάτσας, πέρασε από το MOMus. 10 με 6 το απόγευμα. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με ΕΒΓΕ 2019 και αφίσες και κάρτες γραφιστών από τη Θεσσαλονίκη και την Κων/πολη με θέμα το νερό, και Πειραματικό Κέντρο Τεχνών με αρχιτεκτονικές προτάσεις open call και product design. Σήμερα, και μετά αυλαία.
 
          Αν πάντως τίμησες το πρωινό χουζούρι, ακριβώς το μεσημέρι ανοίγουν οι πόρτες του Περιπτέρου 10. Και φυσικά, δυναμικό entry κάνουν τόσο οι παρουσιάσεις, όσο και τα εργαστήρια. 12 με 1, ο Κώστας Φιλιππίδης του Wave Studio μιλάει για 3D εκτυπώσεις και εφαρμογές στον χώρο του design, ενώ παράλληλα θα γίνεται και το εργαστήριο του Διογένη Καμάρη της Acrilix με θέμα τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας κασετίνας καλλυντικών. Αμέσως μετά -και για 1 ώρα- ο Αλέξανδρος Στασινόπουλος του 03 Design, αναπτύσσει τις πολλαπλές διαστάσεις του στρατηγικού εργαλείου που λέγεται Βιομηχανικός Σχεδιασμός. Από τις 2 ως τις 3, ο Μπάμπης Παπαϊωάννου της Γεν. Γραμ. Νέας Γενιάς, κλείνει τον κύκλο με μια παρουσίαση σε 2 άξονες: το πλαίσιο στρατηγικής του ΝΕΟΛΑΙΑ ’17-’27, καθώς και τη στήριξη της νεανικής καινοτομίας και δημιουργικότητας. Και φυσικά, στον υπόλοιπο χώρο του Περιπτέρου, βλέπεις ως τις 8 το βράδυ την έκθεση με τις ψηφιακές τεχνολογίες στις παραγωγικές διαδικασίες. Και αφού έχεις όρεξη, πάμε και δίπλα στο Περίπτερο 13, για τις 2 εκθέσεις εικονογραφήσεων που πλαισιώνουν τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Τελευταία ευκαιρία να τις απολαύσεις, από τις 10 ως τις 9.
 
          Σήμερα όμως είναι και η δεύτερη -και τελευταία- μέρα που παίρνουμε τους δρόμους ανακαλύπτοντας μερικά από τα πλέον δημιουργικά κύτταρα και τις νέες τάσεις στη φιλοξενία για την πόλη. Για το πρώτο, αρκεί ν’ ακολουθήσουμε το MADE IN Thessaloniki σε πάνω από 20 σημεία, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Για το δεύτερο, εμπιστευόμαστε τις προτάσεις του BE Your City’s Tourist, από το ΜΕΤ στην περιοχή των Σφαγείων ως το Makedonia Palace -και φυσικά, με αρκετά διαμαντάκια στο ενδιάμεσο...
 
          Και στο Labattoir όμως σήμερα αποχαιρετούμε τις δράσεις του ThessDW, με την τελευταία ημέρα της έκθεσης μεταβιομηχανικού σχεδιασμού, καθώς και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των 2 εργαστηρίων -Σκηνή Επί Πόλεως και Δράσεις στη Γειτονιά “Δικό σας”. Όλα αυτά, από τις 10 ως τις 6 το απόγευμα.
 
Και ενώ τα περίπτερα κλείνουν, τα έργα κατεβαίνουν και ο κόσμος απομακρύνεται, εσύ αναρωτιέσαι: “Δηλαδή, αυτό ήταν;”. Φυσικά και όχι. Έχουμε το closing party στο Ύψιλον το βράδυ, και φυσικά το επόμενο Design Week -γιατί είναι αδύνατον να πει “αντίο” όταν μπορεί να πει “εις το επανιδείν!”
 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Thessaloniki DesignStories

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή