Μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες στην Επέκταση Θέρμης

831 Views
Μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες στην Επέκταση Θέρμης Μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες στην Επέκταση Θέρμης

 

δ.τ. 

H ιδέα «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο» συναντάται σε αρκετές αμερικανικές και ευρωπαϊκές γειτονιές. Στην Επέκταση της Θέρμης, οι Σύλλογοι «Επί-Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης» και «Greek Eco Project», αποφάσισαν πρόσφατα να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα.
 
Το σκεπτικό είναι απλό: ένα βιβλίο που δεν το θέλουμε πια, μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον γείτονα και την ίδια στιγμή εμείς να βρούμε ένα βιβλίο που μας ενδιαφέρει και να το δανειστούμε.
 
Έτσι λοιπόν, μικρές ελεύθερες βιβλιοθήκες, τοποθετήθηκαν σε τέσσερα σημεία της Επέκτασης Θέρμης. Το περιεχόμενο των βιβλιοθηκών βασίζεται στη διάθεση ανταλλαγής των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμία υποχρέωση εγγραφής ή συνδρομής, όλοιμπορούν να συμμετέχουν, απλά και μόνο αφήνοντας ένα άλλο βιβλίο στη θέση αυτού που παίρνουν.
 
Ο Σύλλογος Επί παροτρύνει τα μέλη του με το σύνθημα «Ανταλλάξτε βιβλία και αφήστε τα να ταξιδέψουν στη γειτονιά μας!». Οι μικρές βιβλιοθήκες είναι χειροποίητες και η κατασκευή τους έγινε από τα μέλη των δύο των Συλλόγων, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι βιβλιοθήκες είναι τοποθετημένες σε υπαίθριους χώρους και για αυτόν το λόγο προβλέφθηκε μέχρι και η στεγανότητά τους. Τρεις σημαντικοί χορηγοί συνέβαλλαν ώστε να καλυφθεί οικονομικά όλο το εγχείρημα.
 
Η εκκίνηση αυτής της πρωτοβουλίας έγινε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, σε μία δράση κατά την οποία κάτοικοι της περιοχήςπρόσφεραν βιβλία, για να δημιουργηθεί το πρώτο απόθεμα των βιβλιοθηκών. Μικρά παιδιά έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στη διακόσμηση των βιβλιοθηκών και συμμετείχαν σε φωτογραφικά παιχνίδια και εργαστήριο πινακίδων με περιβαλλοντικά μηνύματα.
 
Τώρα απομένει να αποδειχθεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους της ίδιας γειτονιάς, αναδεικνύοντας την αξία του δανεισμού και της βιβλιοφιλίας.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις των Συλλόγων, μπορείτε να βρείτε στα site:
epi-thermi.gr
greekecoproject.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 2179 Views

Κάθε άνθρωπος που συναντάμε στη ζωή είναι ένα μάθημα. Ανεξάρτητα από τη σχέση μας μαζί του, καλή ή κακή, φιλική, επαγγελματική, ερωτική, ανεξάρτητα από την έκβασή της, αξίζει αυτό που μένει.  Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή