Τελλόγλειο: Τιμή στο φιλότεχνο κοινό, στους δύο πληρώνει ο ένας …

235 Views
Τελλόγλειο: Τιμή στο φιλότεχνο κοινό, στους δύο πληρώνει ο ένας … Τελλόγλειο: Τιμή στο φιλότεχνο κοινό, στους δύο πληρώνει ο ένας …

Τελλόγλειο: Τιμή στο φιλότεχνο κοινό... στους δύο πληρώνει ο ένας…

Ελάτε στο Τελλόγλειο με την παρέα σας, κάθε Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή αλλά και τις αργίες και κερδίστε ένα επιπλέον εισιτήριο, με την αγορά του ενός.
 
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, γνωστό για την συμβολή του στον χώρο του Πολιτισμού, πραγματοποιεί μία κίνηση ‘ανάσας’ για το φιλότεχνο κοινό, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη της πολιτισμικής ταυτότητας.
 
Με αφορμή την μεγάλη έκθεση ‘Τιμή στον Τεριάντ’ που φιλοξενεί, το Ίδρυμα προσφέρει στους επισκέπτες δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Ελάτε στο Τελλόγλειο με την παρέα σας, κάθε Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή αλλά και τις αργίες και κερδίστε ένα επιπλέον εισιτήριο, με την αγορά του ενός. Ισχύει από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.
 
Λίγα λόγια για την έκθεση:
Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει συνολικά την προσωπικότητα του Τériade, δίνοντας έμφαση στην πρωτοποριακή εκδοτική του δραστηριότητα στο Παρίσι και στην προβολή της μοντέρνας τέχνης, αλλά και στην «ανακάλυψη» του Θεόφιλου, στην οποία ο Tériade συνέβαλε αποφασιστικά. Οι δυο καίριες αυτές πτυχές της συμβολής του φωτίζονται μέσα από αδημοσίευτα τεκμήρια του Αρχείου Σπητέρη. Τα τεύχη του περιοδικού Verve – στα ελληνικά Οίστρος – αλλά και τα περίφημα «Μεγάλα Βιβλία» που οι Picasso, Matisse, Chagall, Mirò κ.ά. δημιούργησαν, εκτίθενται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα άλλα έργα του Θεόφιλου από την συλλογή Tériade, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό έξι θρησκευτικές φορητές εικόνες του, σπανιότατα δείγματα από την πρώτη περίοδο της δημιουργίας του ζωγράφου, στη Σμύρνη.
 
Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου 2014- 18 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δε.-Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00.
Γεν. Είσοδος : 5 Eυρώ
Μειωμένο : 2,50 Ευρώ
Ατέλειες : Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:
http://www.teloglion.gr/

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εφυγε» ο ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος
«Εφυγε» ο ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος
με 0 Σχόλια 901 Views

 Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών - Την Πέμπτη η κηδεία του - Το έργο του ως λογοτέχνης, ποιητής, μελετητής, μεταφραστής, εκδότης και κριτικός, πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της ζωής του, τη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή