«ΦΩΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ»: Η έκθεση του Στέλιου Κουπέγκου στη γκαλερί Artis Causa

433 Views
«ΦΩΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ  ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ»:  Η έκθεση του Στέλιου Κουπέγκου στη γκαλερί Artis Causa «ΦΩΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ»: Η έκθεση του Στέλιου Κουπέγκου στη γκαλερί Artis Causa

«ΦΩΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ», η έκθεση του Στέλιου Κουπέγκου στη γκαλερί Artis Causa.


Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 η Γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη  παρουσιάζει την ατομική  έκθεση του Στέλιου Κουπέγκου με τίτλο  “ΦΩΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ - ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ”

Ο Στέλιος Κουπέγκος είναι ένας Θεσσαλονικιός ζωγράφος με προσωπικό ιδίωμα, που έχει αναφορές στις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Η τέχνη του, ώριμη, λιτή και λυρική συγχρόνως, αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών.

Στην έκθεση σχέδια από παλαιότερες εποχές συνυπάρχουν με  ψηφιακές εικόνες τεχνητής φύσης. 'Οπως γράφει ο ίδιος : “ Πρόκειται για μια επαναπραγμάτωση της πρακτικής του “τεχνητού τοπίου¨ με μέσο την ψηφιακή φωτογραφία, σε διάλογο με τη ζωγραφική χειρονομία”.

Επιλεγμένα τμήματα κατασκευασμένου φυσικού τοπίου από τον περιβάλλοντα χώρο του καλλιτέχνη μετασχηματίζονται σε ατμοσφαιρικά πλάνα, σε μεταφυσικές εικόνες χρονικής ασάφειας.

Αναγνωρίζεται και αναδεικνύεται η σχέση της προσωπικής γραφής με τη χαοτική φυσική δημιουργία, μια σχέση που συνδέει την αφήγηση του καλλιτέχνη με τους αχρονικούς και πάντα γόνιμους κοσμικούς σχηματισμούς.

Ο Στέλιος Κουπέγκος γεννήθηκε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.  Από το 1985 είναι Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20.00
Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-15:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-21:00
Σάββατο 11:00-16:00

Διάρκεια έκθεσης: 13.10.15 – 10.11.15

Artis Causa Galery
Μητροπόλεως 97
54622.Θεσσαλονίκη
2310.223041
www.artcau.gr
artcau@gmail.com


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 02 - 08/07/2020
με 0 Σχόλια 687 Views
Η  έναρξη του Ελληνίς 2 είναι η καλή είδηση ενώ η …κακή, Μέγαρο και Φεστιβάλ Κιν/φου σκανδαλωδώς αδιαφορούν για το Σινεμά με Θέα. Από τις 3 νέες ταινίες προσθέστε και δυο υπέροχες παλιατζούρες. Δείτε τι θα δείτε τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες στις θερινές αίθουσες από Πέμπτη 2 έως Τετάρτη 8 Ιουλίου  2020.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή