Η ιστορικός/κριτικός Τέχνης Θάλεια Στεφανίδη, μιλά για την έκθεση Van Gogh Alive (βίντεο)

1993 Views
Η ιστορικός/κριτικός Τέχνης Θάλεια Στεφανίδη, μιλά για την έκθεση Van Gogh Alive (βίντεο) Η ιστορικός/κριτικός Τέχνης Θάλεια Στεφανίδη, μιλά για την έκθεση Van Gogh Alive (βίντεο)

 

Ένας νέος τρόπος για το πώς η τεχνολογία μπορεί να αλληλεπιδράσει με την τέχνη είναι η έκθεση Van Gogh Alive – The experience που μετά την Αθήνα παρουσιάζεται τώρα και στη Θεσσαλονίκη (Περίπτερο 12 της Helexpo – ΔΕΘ). 


Συνολικά 3000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4 παντού: στους τοίχους, τις κολόνες, την οροφή, το πάτωμα. 

Σε έναν χώρο πολλών τετραγωνικών μέτρων πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας, με ήχο υψηλής πιστότητας δημιουργούν μια απεικόνιση σε πολλαπλές επιφάνειες ζωντανεύοντας τα διαχρονικά αριστουργήματα του Βαν Γκογκ με τη συνοδεία μουσικής, αλλά και  κυμάτων ήχων, φωτός και χρωμάτων. 

Παράλληλα κάποια παραθέματα, μέρη που έχουν αποφθεγματικό λόγο, συμβάλουν στον τρόπο κατανόησης της ψυχοσύνθεσης του Βαν Γκογκ και της ανθρώπινής του διάστασης.

Στον χώρο υποδοχής, τον εισαγωγικό χώρο της έκθεσης (introduction area), προηγείται μια παρουσίαση των σταδίων της δημιουργίας του Βαν Γκογκ, σε συνδυασμό με μια εισαγωγή στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη. 

Ο επισκέπτης μπορεί να δει και να διαβάσει όλη την ιστορία του δημιουργού μέσα από τέσσερεις πίνακες, διαπιστώνοντας ποια είναι τα δημιουργικά του χρόνια και ποια έργα δημιούργησε σε κάθε τόπο που έζησε (Ολλανδία, Άρλ, Saint Remy, Auvers-sur-Oise). Στη συνέχεια ένας διάδρομος μπαίνοντας στον κυρίως χώρο αποτελεί εισαγωγή στα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πιο γνωστά έργα του σε αναπαραγωγές.   

Πρωτόγνωρη και διαφορετική εμπειρία είναι η μίξη της τέχνης με την τεχνολογία, γεγονός που μετατρέπει την έκθεση σε ένα πολυθέαμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο ο μη ενημερωμένος δέκτης μπορεί να πάρει πληροφορίες για το όλον του καλλιτέχνη.
.
Για τη γόνιμη επίδραση που μπορεί να έχει η τεχνολογία στην τέχνη μιλά η ιστορικός/κριτικός τέχνης – curator Θάλεια Στεφανίδου. Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη