Αϊ σιχτιρ με τους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» !!! Μαζέψτε τον αισχρό Βρεττανό γιατί το ΘΡΑΣΟΣ έχει όρια!!! Από την Π. Στασινοπούλου

306 Views
Αϊ σιχτιρ με  τους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ  «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» !!! Μαζέψτε τον αισχρό Βρεττανό γιατί  το ΘΡΑΣΟΣ έχει όρια!!! Από την Π. Στασινοπούλου Αϊ σιχτιρ με τους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» !!! Μαζέψτε τον αισχρό Βρεττανό γιατί το ΘΡΑΣΟΣ έχει όρια!!! Από την Π. Στασινοπούλου

Αϊ σιχτιρ με  τους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ  «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ»!!! Μαζέψτε τον αισχρό Βρεττανό γιατί  το ΘΡΑΣΟΣ έχει όρια!!! Από την Πίτσα Στασινοπούλου

       Δεν ξέρω αν το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ κείμενο του Βρεττανού συγγραφέα Τζόναθαν Φόρμαν έχει απήχηση στη χώρα του και αν η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ πρότασή του έχει υποστηρικτές. Αυτή που χαρακτηρίζει ως «γενναιόδωρη κίνηση φιλίας»  την πληρωμή εκ μέρους της Βρεττανίας της ελληνικής δόσης των 1,6 δις στο ΔΝΤ με αντάλλαγμα την παραίτηση της Ελλάδας από τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα! Δεν ξέρω ακόμα αν ήταν το φλεγματικό εγγλέζικο χιούμορ που υπαγόρευσε τη συγκεκριμένη γελοιότητα, η τρικυμία εν κρανίω του αρθρογράφου ή το πιθανότερο ο ισχυρός ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του στην πιο ύπουλη και ταπεινωτική εκδοχή του! Θα αφήσω κατά μέρος το «φλέγμα» που στα καθ’ ημάς μεταφράζεται ως «κρυοκωλίαση» και θα ασχοληθώ με το τρικυμισμένο μυαλό και τον ύπουλο ανθελληνισμό του συγγραφέα, αφού του θυμίσω μια χαρακτηριστική αρχαιοελληνική φράση: «Φοβού τους Δαναούς (Βρεττανούς) και δώρα φέροντας» και τους πρώτους διδάξαντες προγόνους του «τεχνάσματος», όταν με το «δώρο» του Δούρρειου Ίππου άλωσαν την επί δεκαετία απόρθητη Τροία!
 
       Το απίστευτα υποτιμητικό για την Ελλάδα κείμενο με τοξικές δόσεις δηλητήριου μου προκάλεσε αποστροφή για τον γλοιώδη και σκόπιμα ανιστόρητο συντάκτη του και συνάμα ντροπή για το επίπεδο αρθρογραφίας σε μια πολιτισμένη χώρα. Ομολογώ ότι παρόμοιο κυνισμό και θράσος, καλυμμένα από εμετικό προσωπείο δήθεν «συμπάθειας» δεν μου ξανάλαχε και το σοκ ήταν αναμενόμενο! Όχι βέβαια ότι λείπουν τα τελευταία μνημονιακά χρόνια τα υποτιμητικά δημοσιεύματα για τον εύκολο στόχο « Ελλάδα», αλίμονο… Οι δηλητηριώδεις πένες ξερνούν περίσσια χολή συχνά- πυκνά, αλλά με κράξιμο στα ίσια, χωρίς χρυσωμένα χάπια, φιοριτούρες, περικοκλάδες περί πολιτισμού και φιλίας, γελοίες υποκρισίες συμπάθειας και ΚΑΡΦΩΜΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ όπως ετούτος ο ύπουλος Βρεττανός! Η κουλτούρα του οποίου υποθέτω περιορίζεται στο «τσάι και συμπάθεια» με σηκωμένο δαχτυλάκι, ενώ η λέξη «αξιοπρέπεια» είναι εξορισμένη από το τρικυμισμένο του μυαλό και πληκτρολόγιο.
 
       Δεν θα τον ρωτήσω προφανώς ΠΟΙΟΣ του έδωσε το δικαίωμα να ειρωνεύεται τόσο αισχρά και να προσβάλλει τόσο χυδαία μια (οποιαδήποτε) χώρα, γιατί η απάντηση προκύπτει εκ του κειμένου και αφορά σε φανερή εγκεφαλική ανεπάρκεια και προβληματικό ψυχισμό, αυτό που συνήθως αποκαλούμε κομψά «κομπλεξικός» και άκομψα «σκατόψυχος». Φράσεις ύπουλες σαν τα «ευτυχώς δεν ανήκουμε (οι Βρεττανοί) στους έξαλλους δανειστές της Ελλάδας», «βαθιά δυστυχία του ελληνικού λαού», «κακομαθημένοι έφηβοι (δήθεν κατά Γερμανία)», «ψυχαναγκαστικοί οφειλέτες», «καταναλωτές πλούτου σκληρά εργαζόμενων χωρών», «αν μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά» κλπ. τις επιστρέφουμε στο συγγραφέα να τις τοποθετήσει όπου νομίζει ότι θα του προσφέρουν μέγιστη απόλαυση. Ας πούμε στα…βιβλία του. Του επιστρέφουμε επίσης πακέτο ΟΛΟ το διάχυτο ΟΙΚΤΟ να έχει περίσσευμα να οικτίρει τον εαυτό του και το χαλασμένο του πνεύμα, την ώρα που βλέπει έναν καταπονημένο λαό πάνω στα μεγαλύτερα ζόρια του να γλεντάει και να χορεύει στους δρόμους… ΟΧΙ από αφέλεια, αλλά για να εκτονώσει μια καταπιεσμένη ΕΜΦΥΤΗ χαρά της ζωής, αυτή που τον κρατά όρθιο στις μεγάλες μπόρες και τον κάνει να ξαναγεννιέται από τις στάχτες.
 
       Θα θυμίσω όμως στον χολωμένο αρθρογράφο μερικά σημαντικά που (θέλει να) του «διαφεύγουν»: ότι οι «έξαλλοι δανειστές» είναι εξίσου αν όχι περισσότερο συμμέτοχοι στο «έγκλημα», δανείζοντας επί δεκαετίες ανεξέλεγκτα με τη πονηρή λογική του τοκογλύφου, ώστε να δέσουν χειροπόδαρα τον δανειζόμενο. Θα  επισημάνω ακόμη στον ανεγκέφαλο ότι οι (Έλληνες) «καταναλωτές πλούτου σκληρά εργαζόμενων χωρών», όταν καταναλώνουν αφειδώς εισαγόμενα προϊόντα, προφανώς ΑΥΞΑΝΟΥΝ τον πλούτο των «σκληρά εργαζόμενων χωρών»… ή μήπως όχι; Ή μήπως ο τότε δανεισμός δεν ήταν τρόπον τινά μερική «επιστροφή» των τεράστιων κερδών από τη συνεχή εισαγωγή και κατανάλωση ευρωπαϊκών προϊόντων; Ή μήπως δεν στόχευε ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί; Όσο για τα απίθανα περί… ιστορικής φιλίας, παραδοσιακού φιλελληνισμού(!), βοήθειας επί τουρκοκρατίας ή κατοχής κλπ… να ‘σαι καλά βρε Τζόναθαν, μέσα στην πίκρα έκανες το χειλάκι μου να σκάσει έστω με το κρυόκωλο χιούμορ σου! Θα σου συνιστούσα πάραυτα να τρέξεις για τεστ νοημοσύνης και να ελέγξεις τον δείκτη σου γιατί συμπονώ με τη σειρά μου( αν και «βαθιά δυστυχισμένη») τους άμοιρους αναγνώστες σου.
 

       Θέλεις δηλαδή να μου πεις ότι οι συμπατριώτες σου εμφορούμενοι από αγνό πνεύμα αλληλεγγύης και βαθύ αίσθημα φιλίας συνέτρεξαν την Ελλάδα, άνευ ουδενός ανταλλάγματος και ουδεμίας απαίτησης… έτσι, γιατί εσείς οι Βρεττανοί – μοναδικό ιστορικό υπόδειγμα ήθους- είστε υπεράνω όλων αυτών των φτηνών πολιτικών παιχνιδιών! Από συμπόνοια βοηθήσατε στη ναυμαχία του Ναυαρίνου επί τουρκοκρατίας και από συμπόνοια επίσης συντρέξατε επί γερμανικής κατοχής… ούτε κατά διάνοια σας πέρασε από το μυαλό ο έλεγχος της Μεσογείου και μιας χώρας σε κομβική γεωπολιτική θέση. Άλλωστε απέδειξε περίτρανα τις αγνές προθέσεις ο ρόλος σας στη διάρκεια του Εμφύλιου και μετέπειτα… όπως επίσης απέδειξε τη συγκινητική αλληλεγγύη η συμπεριφορά σας στη σφαγή στης Σμύρνης και της Μικρασιατικής καταστροφής. Μέγιστο δείγμα ήθους και συμπόνοιας που θα θυμόμαστε πάντα με απέραντη ευγνωμοσύνη! Είναι αλήθεια σας χρωστάμε πολλά… δεινά.

 
       Και έχεις τώρα το απύθμενο θράσος να προτείνεις αυτό το αχαρακτήριστο παζάρεμα μέσα από ένα αχαρακτήριστο κείμενο! Τολμάς να ζητάς, ω φαιδρέ κλεπταποδόχε, να σου πουλήσουμε τα μάρμαρα που έκλεψες έναντι 1,6 δις, γιατί προφανώς ο εσωτερικός «λογιστής» σου τόσο κοστολόγησε την αξία τους και το πολιτιστικό όνειδος! Και χωρίς στάλα τσίπας βγαίνεις δημόσια να οικτίρεις έναν λαό με το λειψό σου μυαλό, να του προτείνεις αυτό το αίσχος εκμεταλλευόμενος χυδαία την ανάγκη του και τολμάς ως «μεγαλόψυχος» να του… επιτρέπεις «όταν μπορέσει να ξαναταξιδέψει» (!) να επισκεφθεί στο μουσείο σου τη ΔΙΚΗ του πολιτιστική κληρονομιά!!! Ε λοιπόν, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, σου επιστρέφω την ΞΕΦΤΙΛΑ και τη μέγιστη ΠΡΟΣΒΟΛΗ που νόμιζες ότι θα μου αποδώσεις ως ελληνίδα, γιατί σου ανήκει εξ ολοκλήρου! Είναι κατάδική σου και ευτυχώς που τα «γραπτά μένουν» για να σε στιγματίζουν  σταθερά, ύπουλε ανθέλλληνα του χειρίστου είδους, αν και μπροστά στη χυδαιότητα ενός ανήθικα και ρατσιστικά σκεπτόμενου, ο ανθελληνισμός είναι το λιγότερο! Και καλά θα κάνεις να κατέβεις από το καλάμι του «ισχυρού γαλαντόμου» που ατενίζει αφ’ υψηλού τους «φτωχούς δυστυχείς» γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και το γκρεμοτσάκισμα από κει που βρίσκεσαι θα πονέσει πολύ!
 
       Επειδή όμως παρόλα αυτά είμαι κι εγώ «μεγαλόψυχη» και λυπάμαι να σε σκοτίζει τόσο πολύ   η δυστυχία των Ελλήνων και να επιβαρύνεις το ήδη προβληματικό μυαλό σου που χρειάζεται επειγόντως σέρβις με «ιδέες σωτηρίας», θέλω να σου πω μερικά πράγματα. Δεν ξέρω αν έχεις επισκεφτεί τη χώρα μου, αν έχεις λιαστεί στον ήλιο της, αν μελέτησες την ιστορία της, αν άκουσες τη μουσική της, αν δοκίμασες την κουζίνα της, αν μίλησες με τους ανθρώπους της… Υποθέτω πως όχι, γιατί αν το έκανες ΔΕΝ θα έγραφες ΠΟΤΕ ένα τόσο προσβλητικό κείμενο. Θα είχες ακόμη την ευκαιρία να διαπιστώσεις δια ζώσης ότι ετούτος ο λαός που οικτίρεις, παρά τα μέγιστα λάθη και πάθη του,  διαθέτει ένα μοναδικό ταλέντο ζωής και μια μοναδική ικανότητα «διαχείρισης του πόνου» που ουδέποτε θα κατανοήσει η ψυχρή, ευνουχισμένη λογική σου και ουδέποτε θα καταφέρει να ερμηνεύσει τον χορό πάνω στα συντρίμμια… τον χορό του «Καζατζάκειου» Ζορμπά, αν έχεις ακουστά. Αν διάβαζες (ως συγγραφέας, τρομάρα σου!) κάτι από τους κορυφαίους Έλληνες φιλόσοφους, συγγραφείς και ποιητές, ίσως… ίσως λέω… να ξεθόλωνες.
 

       Όμως επειδή η «μεγαλοψυχία» μου - όπως και το απίστευτο ΘΡΑΣΟΣ σου – έχουν όρια και επειδή ασχολήθηκα αφύσικα πολύ μαζί σου, ολοκληρώνω με ένα γενναιόδωρο «ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΤΖΟΝΑΘΑΝ, εσύ και οι προτάσεις σου!!!» και ΜΗ μας ξαναγράψεις!
Έχουμε απείρως σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε από τις χυδαίες γελοιότητές σου! Ρούφα το αρωματικό τσαγάκι σου- με προσοχή μην καταπιείς το δηλητήριο της γλώσσας σου, απόλαυσε ΤΑ  ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ στην πλούσια αναπτυγμένη χώρα σου- για να σου θυμίζουν πόσο φτηνός υπήρξες κι άσε εμάς τους «δυστυχείς» Ζορμπάδες να πορευόμαστε χωρίς «συμπόνοιες» τυχοδιωκτών κάτω από έναν ουρανό, έναν ήλιο, έναν Παρθενώνα που πολύ θα ήθελες αλλά ΔΕΝ…που πολύ θα ήθελες να εξαγοράσεις επίσης αλλά ΔΕΝ…

 ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ  «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» !!!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Σταύρος Παρχαρίδης
Σταύρος Παρχαρίδης
Γεννήθηκε το 1966 στην Μπάκνακ Γερμανίας. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους «Πορεία» και «Αγαπημένη Πόλη» καθώς και ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σε διάφορα φεστιβάλ. Σαν ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε ταινίες των: Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Σ. Τσαρουχά, Π. Καρκανεβάτου, Ν. Βεζυργιάννη, Ζ. Σαμολαδά. Γράφει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς και θεατρικά έργα, τραγούδια, παραμύθια και ένα μυθιστόρημα. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Η Καλλιτεχνική του δράση επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στις δράσεις της καλλιτεχνικής – θεατρικής, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μαίωτρον» με τις ιδιότητες του ηθοποιού και σκηνοθέτη . Μέσα από την οποία έχει οργανώσει πλήθος καλλιτεχνικών δράσεων. Ασχολείται με την φωτογραφία το βίντεο και τις εικαστικές τέχνες, έργα του έχουν εκτεθεί στο εξωτερικό .

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή